Referendum

13

Referendum

Da li cete izaci na referendum?

  • Hocu, i glasacu ZA
    42% [21]
  • Hocu, i glasacu PROTIV
    2% [1]
  • Necu izaci
    40% [20]
  • Necu moci, ali bi glasao ZA
    16% [8]
  • Ukupno glasova : 50

Peco,
ubo si sustinu problema, a Zoni me je poprilicno iznenadio svojim rezonom. Nije ovo "kosovski ustav" niti Kostnicin usta"

@matrix
BAS TAKO XEXEXE kako lood smajli!

Peca ::Drugo, Kosovo je i dalje u Srbiji, pravno gledano, po papirima.
Kako to da onda Albanci nisu bili u birackim spiskovima? Obrazlozenje da se nisu odazvali na ranije izbore i/ili potpis je besmisleno - Statisticki zavod bi trebalo da onda proceni njihov broj! Da je tako uradjeno, videlo bi se jasno da je ovaj Kosovski Ustav usvojen sa oko 40% glasova punoletnih gradjana Srbije!

Znaci, mi trazimo Kosovo, ali ne prihvatamo gradjane Kosova? Od skoro 2 miliona ljudi, mi priznajemo 100.000 glasača? Pa, ko u svetu ne bi rekao da smo se vec odrekli Kosova?

S druge strane, ako bismo mi dozvolili odvajanje Kosova, to bi nam povecalo sanse (ne mnogo, doduse) da nekada Srpska bude ili u Srbiji ili u nekoj jacoj uniji/zajednici... Za mene Kosovo je inostranstvo (i to neprijateljsko inostranstvo!), ali Srpska nije!

Kosovo moze biti inostranstvo samo za one koji dovoljno ne poznaju srpsku istoriju.

Polako ljudi...
ZoNi prica o faktickom stanju... Koliko god se to nama ne svidjalo, mi tamo nemamo trenutno nikakvog uticaja... Dokle ce biti tako, ne znamo.

Istorijski, Kosovo je mesto prve nase drzave (feudalne, ne nacionalne), ali pre svega pocetak pravoslavno-srpske duhovnosti.

To ce tako i ostati sta god da se drzavno desi.

E, sad mi nismo jedini kome centar duhovnosti praktiicno nije u istoj drzavi. Pocetak ruske duhovnosti nalazi se u Ukrajni. Kijevska drzava.

Ajmo realno da sagledamo: Kosovo i Metohija se nalazi u drzavi koja je jos formalno Srbija, a prakticno, sto ZoNi kaze, neprijateljsko inostranstvo.
Ko je za to kriv, to je posebna tema.
Sta ce sa ovim biti? Verovatno nista na sta mi mozemo da uticemo.
Mi smo strana koja je izgubila sve ratove od 1990.
Mi smo za ceo svet isto sto su bili Nemci ili Japanci 1945.

Ajde necemo o tome ko je kriv, ipak je ovo blog o referendumu o Ustavu a ne o "kosavskom ustavu" ili "kostunicinom ustavu" ili kako je Ceda fucking Jovanovic rekao "legijinom ustavu".

To zasto se u birackom spisku nisu nasli Albanci je pitanje za pravnike zar ne? Oni se nisu nalazili na spiskovima jos od 1999. Do tada su bili icika Sloba je zahvaljujuci izmedjuostalog "njihovim glasovima" dobijao.

Recimo da nisu na spiskovima mogli da budu iz prostog razloga sto su nisu bili popisani na poslednjep popisu npr. ili zato sto niko nema tacnu evidenciju koliko njih dole ima srpske pasose a koliko njih su albanci koji su se naselili iz Albanije od `99 itd.

Nego ovo

Citat:"S druge strane, ako bismo mi dozvolili odvajanje Kosova, to bi nam povecalo sanse (ne mnogo, doduse) da nekada Srpska bude ili u Srbiji ili u nekoj jacoj uniji/zajednici... Za mene Kosovo je inostranstvo (i to neprijateljsko inostranstvo!), ali Srpska nije!"

je jos jedna velika laz i neistina, zamagljivanje oci , jos jedan metod stapa i sargarepe gde mi ovek dobijemo STAP.
Da li Zoni stvarno mislis da ce pristati da nam "daju" Srpsku zato sto su nam uzeli Kosovo???

Leggy ::1. Kosovo je mesto prve nase drzave
2. mi nismo jedini kome centar duhovnosti praktiicno nije u istoj drzavi. Pocetak ruske duhovnosti nalazi se u Ukrajni. Kijevska drzava.

1. druga... prva je u danasnjoj CG Wink
2. naravno, i to nije nista strasno ili tragicno... i Nemci su ostali bez Prusije, Italijani bez Savoje, Slovenci bez Koruske...

@ Voland: pa, procitaj lepo sta sam napisao:
Citat:s druge strane, ako bismo mi dozvolili odvajanje Kosova, to bi nam povecalo sanse (ne mnogo, doduse) da nekada Srpska bude ili u Srbiji ili u nekoj jacoj uniji/zajednici
poenta je: Kosovo je de facto odvojeno! Ako mi na to lepo pristanemo, mozda cemo dobiti neki pozitivan poen... Ako ne pristanemo, sigurno cemo dobiti negativne poene!

Da, da... Zeta... Duklja... Whatever Smile Razz

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 831 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 7 sakrivenih i 790 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, anta, Apok, BORUTUS, darios, deLacy, djo97, doktor1964, draganl, drimer, Griffon vulture, ILGromovnik, Insan, krkalon, Kubovac, ladro, mik7, Milometer, Milos ZA, milos.cbr, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, panzerwaffe, Ripanjac, sasa87, Shinobi, Sir Budimir, t84dar, VJ, vukovi, wolf431, zillbg, zziko, |_MeD_|