Reketiranje gradjana drugi deo - infostan

Reketiranje gradjana drugi deo - infostan

offline
  • rodja5  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Rodoljub Rabasovic
  • Energeticar/invalid/penzioner - Astrolog-amater
  • Pridružio: 14 Apr 2007
  • Poruke: 8
  • Gde živiš: Beograd

Reketiranje gradjana (drugi deo)

Rodoljub Rabasovic <rodoljubr@gmail.com>
19.30 (пре 3 минута)


коме JKP


8. Ekoloska zastita. Ovo je kao placanje necega što je u suprotnosti sa nazivom. U ovom bloku živim trideset i vise godina, od toga deset kao "domacin bloka" (domar). Postoji jedno mesto u parku kuda prolazi zbirna cev kanalizacije gde bar jednom mesecno dolazi do zagusenja, ili prigusenja, kanalizacione cevi, a poato je moj stan u prizemlju, na kraju zgrade, p zakonu "splenih sudova", amonijacni i sa jos primesa vazduh kroz cevi u mom stanu izadju u stan da je to nepodnosljivo, kao sto poneko iz meni nerazumljivih razloga na krovu zgrade zatvori ventilacoonu glavu, kanalizacione vertikale i efekti su isti.. Pozadi zgrade su bile topole, koje su za vreme olujnih vetrova, igrozavale prolaznike, ali je bilo i siblja. Sada je to iseceno, a novo nije zasadjeno.. Da bi ekologija dobila svoju suprotnost, postojao je polukružno parking malo udaljem od zgrade, a onda je neki "pametnjakovic", tu posejao travu, a parking primakao uz zgradu, pa svi izduvni gasovi ilaze u stanove.
9. Osiguranje zgade, prvo nikada nismo poptpisali ugovor o osiguranju, a kada za nesto treba da plate, pored birokratske muke, moram dodti para da kupim, konopče da se obesim.
Ja sam vec dugo invalid rada sa nepunih 30. godina staža. zbog bolesti. prve kategorije (potpuna radna nesposobnost), pa posto nepostoji jedinstveni Zakon o olaksicama, mnoge opstine ( U Beogradu Zvezdara), invalidima naplacuju 50% troškova infostana. Socijalno Novi Beograd nema ni evidenciju invalida

"Reketiranje gradjana" (prvi deo)

Rodoljub Rabasovic <rodoljubr@gmail.com>
18.26 (пре 1 минут)


коме JKP


Dobio sam, racun "infostana", za mesec januar -2015-te godine, mada je trebalo davno reklamirati racune, eto da počnem sada.. Neprihvatam izgovor da ste vi smo posrednici, pa kad je tako prikupite podatke, od drugih Javnih preduzeca pa mi odgovorite, jer vama placam sve te obaveze, pa vi jedinstveno i brzo odgovorite, kao sto i račun saljete objedinjeno.
Pa da pocnem po stavkama racuna.
1. Grejanje, u prosloj godini nije bilo poskupljenja, a nije najavljeno ni novo poskupljenje. Posto grejanje placam cele godine (svih 12 meseci, ) oscilacije u iznosu, mogu se javiti u februaru i ostalih meseci, koji imaju 31 dan.. Zadnje četiri godine zbog neodgovornosti, Toplana i Gradskog stambenog preduzeca, nisam mogai koristiti jednu sobu od 15 metara kvadratnih, ocekujem da mi za sve ove 4. godine umanjite cenu grejanja, naravno , revalorizovano, u gotovini i u zakonskom roku.
2. hladna voda, posto u stanužovim samo ja (1 clan), tesko da mogu potrositi više od 5 kubnih metara hladne vode, u odnosu na ostalih 79. stanara, kao da smo neka fabrika.
3. Kanalizaciju cu kasnije uz drugu stavku preracunavati..
4. Koriscenje vodnog dobra, je nedefinisana, da mogu da je povežem sa "Vodoprivredom", ili izvorista, a voda je " opšte dobro", pa treba poredjenja radi, objasniti, da li fabrike za flasiranje vode, na izvoristu imaju vodomere, i koloko, placaju kubni metar vode, na izvoristu, sto bi trebalo ici u budžet.
5.Ispustena voda, je takodje nedefinisan pojam, i kao čoveku od struke, dve stvari mi se vrzmaju po glavi. Ili je to ona voda kojom se peru uluce, a svaka cisterna za pranje uluca, pored pumpe za potis vode, omaju i pumpu vakumcku da se sa reke mogu puniti, jer smo jedina država u evropi, koja vodom za pice pere ulice..
6.Odnosenje , smeca, Gradska čistoca treba imati ekipu majstora koji popravljaju kontejnere, jer vise puta sam video da radnici naglo otvaraju hidrauliku, i polome tocak, na kontejneru, a za podzemne kontejnere bez duže edukacije, to kod nas jos nemože funkcionisati.
7 Odžavanje zgrada sa liftom, potrebno je da Gradsko stambeno ima svoje obucene majstore za vise razlicitih manjih poslova, sa prioritetom na održavanju zgrada, a kada nemaju posla ucestviju na manjim konkusima (tenderi, omaju sasvim drugo značenje, kao i da prestanu sa poslovima prometa nekretnina, jer su sa evidencijama koje poseduju "monopolisti", negde sam procitao da je monopolizam, krivicno delo.
Kraj prvog dela !

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 890 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 7 sakrivenih i 850 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, Apok, Ben Roj, bojank, bokisha253, comi_pfc, doloress, draggan, Dukelander, HrcAk47, ILGromovnik, Krvava Devetka, m0nstrum_, milenko crazy north, moldway, nebkv, Nemanja.M, Parker, Romibrat, S1Mk3, saputnik plavetnila, Sir Budimir, Sićko, slonic_tonic, sovanova95, SR-3m, stalja, uruk, vaso1, VojvodaMisic, wolverined4, zlaya011, šumar bk2