Restorani

1

Restorani

offline
  • Cigarette Smoking Man
  • Pridružio: 14 Feb 2005
  • Poruke: 9113
  • Gde živiš: Beograd

Koliko vam se puta desilo da želite da izvedete nekoga, ili da vam u goste dolaze prijatelji ili poslovni partneri a da ne znate dobar restoran gde bi mogli da ih izvedete?
Onda sledi guglanje, gomila restorana, različita mišljenja a vi ne smete da se "obrukate". Smile

Zašto bi guglali i slušali mišljenja potpuno nepoznatih osoba kada možemo između sebe da razmenimo mišljenja o takvim mestima na koje vredi otići. Ovde slobodno pišite i o dobrim i o lošim restoranima/kafanama, svako mišljenje je dobrodošlo. Wink

Nemojte da se ograničavamo samo na Beograd, pišite slobodno o mestima u vašem gradu, pošto često putujem. Wink

Molio bih vas da ne spamujete temu oftopikom, već da što više pričamo o restoranima i kafanama. Wink

Kao što je i red, otvaram prvi. Smile


Restoran "Little Bay" - http://www.littlebay.co.uk/beograd.html

Definitivno jedan od mojih omiljenih restorana. Ambijent je fenomenalan, hrana je takođe odlična. Cene su u odnosu na ostale restorane po Beogradu dosta ispod proseka. Usluga je prilično dobra, sve je čisto i na svom mestu. Poželjno je rezervisati mesta jer često ume da bude velika gužva i teško ćete naći sto bez rezervacije. Naročito u večernjim časovima.
Restoran nije baš za poslovne ručkove ali ako želite romantičan izlazak ili opušteno da se provedete sa društvom, nema boljeg mesta.
Jedina mana je što ćete u meniju naći svega nekoliko jela. Jelovnik se menja maltene svaki dan tako da je skoro uvek različiti. Pošto je to engleski lanac restorana, preporučujem bifteke, naročito Wellington. Wink

Restoran "Byblos" - http://www.byblos.rs/

Ovo je restoran libanske kuhinje. Za libansku kuhinju mogu reći da mi se možda čak i više sviđa od domaće ali naravno, ukusi su različiti.
Možda nije baš za poslovne ručkove zbog egzotične kuhinje ali za izlazak svaka preporuka. Osoblje je veoma ljubazno i objasniće vam apsolutno sve što vas interesuje. Veoma je prijatnog izgleda, čak možda za nekoga i previše fensi.
Cene su nešto više od proseka.
Preporučujem sve vrste predjela, neko libansko vino i naravno arapsku kafu. Smile

Restoran "Lorenzo i Kakalamba" - http://www.lorenzokakalamba.com/

U prvoj rečenici u opisu na sajtu ovog restorana možete pročitati da ovaj restoran predstavlja jedinstvenu koncepciju sukoba između Firence i Pirota. Very Happy
Restoran je uređen u nekom kičastom fazonu Smile, mada, sve je veoma ukusno urađeno i osećaćete se veoma prijatno. Recimo, ispod slika Medičijevih možete videti ćilim iz Pirota. Very Happy Ludilo, svakako vredi videti.
Osoblje je pomalo sporo, inače veoma ljubazno. Služe jela pretežno domaće i italijanske kuhinje. Cene su nešto jače od proseka ali ništa specijalno.

Restoran "Pink" - http://www.pinkrestoran.co.rs/

Nekada dobar i veoma poznat restoran danas nije ni bleda senka. Istina, lepo izgleda i cene su prilično niske ali to bi otprilike bilo sve što valja.
Kakve cene, takva i hrana. Porcije su nenormalno velike (čovek se nekada zapita da li je nilski konj pa da mu donose onoliko hrane) i kladim se da bar 85% ljudi ne može da pojede standardnu porciju. Kvalitet hrane je jako loš. Osoblje je prilično zbunjeno pa vam se može desiti da nešto naručite i po nekoliko puta a da vam ne donesu.

Restoran "Gušti mora" - http://www.gustimora.com/index.html

Definitivno najbolji restoran u Beogradu što se tiče ribljih specijaliteta i morskih plodova. Iskreno, ne sećam se da li sam ikada jeo bolje spremljenu i svežiju hranu a ujedno da li sam je skuplje platio.
Kvalitet hrane je fenomenalan ali nije skupo, već papreno. Kada sam išao sa ženom, večera (ni skromna ni luksuzna) nas je koštala oko 100€.
Ako volite ribu i morske plodove a imate dovoljno novca da to platite, idite obavezno. Imaju mnogo vrsta vina, domaćih i uvoznih a što se tiče cene, nebo je limit. Smile

Restoran "Franš" -http://www.restoranibeograda.com/restoran-frans-beograd

Možda čak i najbolji restoran u Beogradu. Veoma elegantno i otmeno izgleda, englesku kraljicu da odvedete tamo neće vas biti sramota. Smile Osoblje će reagovati na svaki vaš mig. Imaju ogroman izbor hrane i pića pa praktično ne postoji nešto što nećete naći u jelovniku. Cene su jače od proseka ali vredi svaki dinar pošto ga ubrajam u restorane za "posebne prilike".
Jedina mana je parking, koji je prilično mali pa se može desiti da se parkirate kilometar dalje. Smile Kada je bal neka bude i maskembal, idite taksijem. Smile

Restoran "Kafanica" - http://www.kafanicabg.com/

Uređen je u etno fazonu. Možda je za nečiji ukus pomalo kičast ali šta sad. Smile
Jako prijatna atmosfera i pristupačne cene doprineće da se i vi osećate veoma prijatno. Odličan restoran za poslovne ručkove i večere, za "solo" ručak, za izlazak sa društvom ali nije za romantiku. Smile
Kvalitet hrane je odličan a koliko sam video isključivo je domaća kuhinja. Osoblje je veoma agilno. Jedina mana je lokacija i ako idete gradskim prevozom zaboravite na ovaj restoran. Nalazi se na Košutnjaku u blizini hidro-meteorološkog zavoda a najbliža linija gradskog prevoza je udaljena oko kilometar.

Restoran "Madera" - http://www.maderarestoran.com/

Kada neko kaže restoran, obično se pomisli na Maderu. Smile Radi se o jednom od najpoznatijih i najboljih beogradskih restorana. U njemu možete sresti veliki broj javnih ličnosti, od glumaca i prevača do političara i sportskih radnika.
Samim tim, cene su nešto više od proseka ali je usluga i kvalitet hrane odličan.
Što se tiče izgleda, sve je novo i čisto mada se meni i ne sviđa preterano jer me nekako podseća na salu za svadbe. Smile Ukusi su različiti..

"Lijev kineski restoran"

Nalazi se u ulici Dimitrija Tucovića br.1 u blizini tržnog centra "Zira".
Mislim da je ovo jedini restoran iz kojeg sam jedva čekao da izađem. Cena i kvalitet hrane su ok ali je sve toliko štrokavo i neuredno da mi se život zgadio. Ne sećam se ali sam verovatno bio mnogo gladan čim sam se usudio da jedem tamo. Bebee Dol
Konobar je previše napadan sa nekulturnim uzrečicama (mili moji da li želite još nešto, mili moji da li je sve ok, mili moji ovo, mili moji ono) tako da sam bio prinuđen da mu kažem da se odnese u tri lepe i da želim da ga vidim samo kada ga pozovem.
Obilazite u širokom luku.

Restoran "Tajvan" - http://www.portal-srbija.com/ugostiteljstvo/restorani/tajvan-kineski-restoran/

Restoran kineske kuhnje.
Hrana je odlična, cene su još bolje a čini mi se (nisam siguran) da rade i dostavu.
Osoblje je prijatno i usložno ali izgled restorana je ono što kvari utisak. Izgleda kao studentska menza, prilično jeftino, mada je sve novo i prilično čisto.
Ako volite kinesku kuhinju a u "solo" ste varijanti ili sa nekim društvom svratite. Vaša devojka ili momak svakako neće biti oduševljeni ako ih izvedete na ovo mesto, naprotiv. Wink

Restoran "Zapata" - http://www.zapatabeograd.com/

Restoran meksičke kuhinje. Veoma prijatnog izgleda sa prijatnim, kulturnim i uslužnim osobljem. Nije neka elegancija ali će poslužiti za neki fini izlazak. Cene su sasvim pristojne.
Mana je parking jer ga i nema. Prinuđeni ste da se parkirate po okolnim ulicama a obzirom na to da se restoran nalazi u samom centru grada to nekada može biti prilično frustrirajuće.

Restoran "Jevrem" - http://www.restoran-jevrem.com/

Restoran se nalazi u samom centru grada u jednoj od predratnih vila. Takođe jedan od mojih omiljenih restorana. Tamo možete organizovati poslovne ručkove, otići sa društvom ili na romantičnu večeru sa partnerom i sigurno se nećete pokajati. Klasičan restoran internacionalne kuhinje.
Cene su sasvim pristupačne a osoblje sasvim dobro radi svoj posao. Sve je čisto, uredno i nekako otmeno.
Mana je parking, slična situacija kao i kod restorana "Zapata".

Konoba "Kod Goce i Renata" - http://www.konobakodgoceirenata.co.rs/index.php?op.....mp;lang=en

Restoran sa uglavnom ribljim specijalitetima mada imaju i jela sa roštilja i po porudžbini. Nije nekog reprezentativnog izgleda ali nalazi se na samoj obali reke sa prelepom baštom pa možete provesti lepo i opušteno popodne sa prijateljima.
Cene su zaista smešno niske. konoba ima prilaz i sa kopna i sa reke što može biti interesantno ako prolazite čamcem. Kvalitet hrane je više nego dobar i sva hrana je izuzetno sveža.
Mana je prilaz i lokacija jer ako dolazite automobilom trebaće vam vremena da ga prvi put pronađete jer uz put nisam video ni jedan znak.

Restoran "Cinecitta" - http://www.restorani.rs/restoran.php?restoran=155

italijanski restoran koji bi trebali da zaobilazite u širokom luku. Lepo izgleda ali ćete zato dobiti picu koja je kao opanak i račun od kojeg će vam otpasti uši sa glave.
Nisam isprobavao paste i ostale đakonije jer će mi trebati vremena da ponovo odem tamo. Prvi utisak (ne tako temeljan) je bio jako loš i to je ono što je presudilo.

Toliko za sada, popio sam kasno kafu pa mi se nije spavalo ali sada sam već gotov. Nastavljam sutra.

Ziveli

Imali smo već negde temu o omiljenim restoranima i to ne samo beogradskim. Otkad pratim emisiju ''Paklena kuhinja'' potpuno drugačijim kriterijumom biram restorane...


U Beogradu su to ''Malo korzo'' (do paljevine), 'Šumice'' i, naravno, ali naravno - ''Kolarac''.. Very Happy

Iz mog kraja svakako konoba iz etno-sela "Stanisici"...

http://www.etno-selo.com/konoba.htm

Cene su malo vise ali vredi i hrane i ambijenta...

Citat:Smješten na samoj obali jezera restoran je u potpunosti opremljen u etno stilu , sa kaminom i ognjištem, iz koga se pruža predivan pogled na muzejski dio "Etno sela Stanišići".
Na samom ulazu u restoran dočekaće vas pogača,so,orasi i rakija što po Srpskom običaju simbolizuje da ste dobrodošli tj. da ste drag gost u kući domaćinovoj.


Rapha, ako te puut nanese ovamo javni se da odemo tamo... Smile

U Beogradu često poslovno zaglavimo u restoranu kod hipodroma, da me ubiješ ne mogu se setiti kako se zove, ali imaju super klopu, a ni ambijent nije loš. Smile

Isto kao i Sirius, mislim da smo imali ovu temu i to da se je ti pokrenuo. Wink

@brano

Bio sam u Stanišićima ali nisam znao da si iz tog kraja. Sledeći put idemo zajedno. Wink

@ričard

Nisam sigurno. Mada, koliko sam rasejan, može da se desi.. Mr. Green

Tema je ovde http://www.mycity.rs/Kulinarstvo/Omiljeni-Restoran.html

@ Sirius, "Šumice" u Šumicama? Odavno nisam bila, ali sećam se veoma dobrog roštilja i palačinki.

Dobar je i "Stari DIF" u Deligradskoj, preko puta Ruske ambasade, koga put nanese tamo.

Kao što reče rapha, "Byblos" kod Karađorđevog parka.

U centru, "Kolarac" i "Gaston" u Uzun Mirkovoj.

U Pančevu - "Vetrenjača". Dobra hrana, prijatno osoblje, lep prostor, bašta, pogled na reku.

Da, ''Šumice'' imaju odličnu baštu. U prvi mah restoran izgleda prilično ''skrpljeno'', kao da je više puta doziđivan. Spolja ostavlja utisak kao da je svratište za obližnje pijačare, međutim, unutra je stvar sasvim drugačija...A i kuhinja je odlična, što - očigledno - održava klijentelu na okupu.

Pored nje, preporučujem i ''Đorđa'', klasičnu čubursku kafanu...i sve kafane na Čuburi, naravno. Bez bašte kafana nije kafana. Nekad je u Zemunu bio popularan ''Vardar''. Karirani stolnjaci, stari nameštaj, ''lovačke ogradice'' sa ukrštenim daščicama...i fenomenalan roštilj. Do daske, bez škrtarenja...

Ja mogu jedino da vam preporucim restorane u koje da ne idete Mr. Green
,,So i biber,,-solidna klopa,ali dodjite siti,jer dok vam donesu naruceno,taman ogladnis

,,Hajduk,,-ja narucila jedno,on mi doneo nesto trece Shocked .Naravno,uz svo ispricavanje,pravila sam se da to sto je doneo,je puno bolji izbor od naručenog Mad

A sad malo Hrvatska,u slucaju da se iko zadesi tamo tokom lita Mr. Green -dobri restorani
Split-restoran ,,Babilon,, -klopa odlicna,veliki izbor odlicnih vina
Zadar-restoran,,Kornat,,-mmmmmmmmm od mesa,morskih plodova,vina...odlican Very Happy
Makarska-,,Adrion,,- odlicna ponuda tradicionalne dalmatinske kuhinje...terasa,pogled na more, uh...



Dubrovnik-,,Kamenice,,- vrhunska jela a i nije skupo


Joooooj ja bih jos nabrajala,ali ...previse ih je Very Happy

Ех,слабо посећујем ресторане... Него да не скрећем са теме,један човек ми је био и тужан и некако било ми је жао да га гледам. Шетали смо улицом,ja и познаница,и не знам како он ми се обрати...
Поента приче је да човек има 35 искуства у једном ресторану и да то што се продаје под фирмом "телеће супе" су само свињски рестлови... у већини ресторана.
И да је супа нешто најгоре што можеш наручити у ресторану,да огромна количина брашна ти убије желудац...
Дакле који ресторани имају добру супу,да не кажем,наводну "телећу" ?

@RIA

Dobru teleću čorbu imaš u restoranu "Čedić" u Žarkovu ili u restoranu "Kafanica" (postavio sam u prvom postu link i opis). Wink

Inače, kada sam već kod restorana "Čedić", radi se o još jednom restoranu koji je uređen u etno fazonu sa specijalitetima domaće kuhinje. Cene su prilično popularne i predstavlja dobar izbor za sve vrste poslovnih sastanaka.

Zaboravio sam da pomenem kafanu "Dačo" - http://www.kafanadaco.com/kafana_beograd.html

Takođe u etno fazonu (zar ih nema previše) samo što su u tome otišli malo dalje pa nekome može biti previše kičasto. U svakom slučaju, jedna od prvih "novijih" etno kafana u Beogradu. Hrana je odlična, usluga još bolja a cene su nešto veće u odnosu na prosek (istina, nisam bio bar godinu dana, možda se nešto promenilo).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1168 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1121 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, bojcistv, Boris BM, botta, Buzdovan, CikaKURE, comi_pfc, d bos, doktor1964, doom83, galerija, HrcAk47, krkalon, kybonacci, ladro, Leonov, Lucije Kvint, Luka Blažević, Mi lao shu, mik7, milenko crazy north, Milometer, Milos82, milutin134, mocnijogurt, mrav pesadinac, nikoladim, opt1, Parker, RJ, sasa87, shone34, Stanlio, stegonosa, tomigun, Trpe Grozni, vladetije, zapclink, žeks62