Sad sam u kanalu

1

Sad sam u kanalu

online
  • helen1  Male
  • Anti Malware Fighter
    Rank 2
  • Master učitelj
  • Pridružio: 27 Avg 2005
  • Poruke: 8617
  • Gde živiš: Novi Beograd

E, bas sam se sjebao danas. Zavrsavam IV godinu, i oborila me istoricarka. Priznajem da nisam bas nesto znao, ali za 1 nije nikako. Tri tromesecja sam imao 2, i danas poslednjeg casa istorije ona mi upise 3 jedinice na istom gradivu. I zakljuci jedan.


Na odeljenskom vecu mi sigurno nece dati dva, ni kada bi moja razredna trazila, a znam da ne bi. Ona samo juri ko je koliko izostao, ostalo je neinteresuje.
Stvar nije bolja ni u drugim odeljenjima, u proseku po 7 obara, po odeljenju. Koji joj je djavo? Zar sad u IV godini da nam upropasti buducnost. Da pauziramo godinu i neupisemo fakultete? Stvarno je ne razumem.

Dobili smo neki broj ministarstva prosvete, da se zalimo. A u ministarstvu, kao i svugde ne zna se ko pije, a ko placa.

Ne znam, ovo stvarno nije normalno. Ovo je haos. Poceo sam da se spremam za fakultet jos u januaru. Sad vidim da mogu na sve to da zaboravim.

Barem da sam upisao neku srednju, pa da mogu nesto da radim. A, ne smrdljivu gimnaziju.....

sikirat se ne vrijedi
ja mislim da će to nastavničko vjeće prepravit na 2
meni su u srednjoj(prije15god)to uradili iz elektro tehnike a situacija je bila gora prva dva tromjesječja imo sam 2 a zadnja dva 1 i prof.mi je zaključio jedan ovi su mi to ispravili
još nisam bio zadnja godina (2. ili 3. davno bilo)
opet kriterijumi se razlikuju i u doboju gimnazija je imala najači kriterijum
pozdrav
a kome da se obratiš?
razrednom ili direktoru otvoreno popričaj nemaš šta puno izgubiti
pozdrav

Pa u principu ako nisi znao ne možeš mnogo da se žališ. U svakom slučaju, na suicidne ideje i sekiraciju zaboravi, ništa nije vredno toga. Nije kraj sveta. Položićeš, upisaćeš fakultet, završićeš ga, samo opušteno.. Wink

I ja sam pao na popravni u IV godini pa mi ne fali ništa (valjda) Smile. Mada mislim da će ti popraviti na veću. Osim toga u IV godini sve i da te obore, trebalo bi da bude više pro forme, da te navodno malo opamete. Wink

posto i sam predajem u skoli i susretao sam se sa takvim slucajevima mozes uraditi sledece , da odes kod prosvetnog inspektora u svojoj opstini da ulozis prigovor na postupak profesorice i trazi komisiju da polazes pred njom i to ti je sansa da zavrsis u redovnom roku, naravno ako budes znao a u komisiji ne moze da bude tvoja profesorica.
mozes reci pre svega ovoga direktoru da ces ici kod prosvetnog i. pa ce on odluciti sta ce, verovatno ce razgovarati sa profesoricom i to resiti unutar skole da se ne izlazu blamazi,
samo nemoj prenagliti, sretno...

Nema pravo po yakonu da ti upise tri jedinice na jednom casu, tj. nema pravo ni 2.
Može samo jednu ocenu.
Mada to nikad nije prošlo prilikom žalbe Sad

Ako bi oborio nekako taj predmet i otišao na razredni, nisam siguran da bi u roku završio to , i mogao na prijemni.

Šta si planirao da upišeš?

Planiram verovali ili ne-Uciteljski.

Jel znas ti onaj vic o zecu i medi i medinom spisku?
Ne bih ja odmah djonom, te ministarstva, komisije, te zalbe, te direktor...
Nego da ti odes kod profesorice posle casa i kazes da bi da razgovaras sa njom i lepo iskreno joj sve ispricas.
Pa njoj ni iz dzepa ni u dzep a ako je lepo zamolis i kazes koliko ti to znaci u zivotu i sve ovo sto si nama rekao (bez onoga da bi je najradije ubio), mora bas da bude sadista pa da te ne pusti... pa dodaj jos neku tuznu pricu o teskom zivotu i nemoj podizati glas nego tuzno lice i bambi pogled.

Dopuna: 21 Maj 2008 20:29

E, evo nasla sam. Samo nije meda nego lija.
Vic sa poukom ::Napravila lija spisak koga će da ubije i sada dolazio meda pa pita liju:
• Lijo, čujem, stavila si me na spisak da me ubiješ?
• Da! - reče lija.
• A je l' možeš da me pustiš nedelju dana da idem na žuraje i tako to?
• Može - reče lija.
Posle nedelju dana lija ubije medu.
Dolazi vuk pa pita:
• Lijo, čujem da si me stavila na spisak da me ubiješ?
• Da! - reče lija.
• A je l' možeš da me pustiš dve nedelje da se oprostim sa rodbinom i da odem na neke žuraje?
• 'Ajde! - odgovori lija.
Posle 2 nedelje lija ubije vuka. I na kraju dolazi zeka:
• Lijo, čujem da sam na spisku da me ubiješ?
• Da! - reče lija.
• A je l' možeš da me obrišeš sa spiska?
• Ma može... - odgovori lija.

LOL za vic...Very Happy


Citat:Priznajem da nisam bas nesto znao, ali za 1 nije nikako.

Rizikuj. Uradi ono sto ti tamti predlozila. A alternativu od tagore, ako ne daj boze krene naopako. Uspeces. Zagrljaj

U mom potpisu stoji ' za pobedu treba zrtvovati!' Wink

Ako nisi znao opravdavam je u potpunosti (nema veze sto si zavrsna godina, ne znaci onda da tu godinu ne treba da ucis), a ako si jos bio nemiran na casu i pravio lom onda tek ne treba da prodjes.

E posto ovo gore ne znam kako je u tvom slucaju onda bolje da predjem na savet, po meni moze jedino razredni da ti pomogne, on bi mogao na razrednom vecu da urgira za tebe i ostali nastavnici ce da se sloze da ti se popravi ocena (valjda to tako ide koliko se ja secam), nisam siguran koliko moze direktor da ti pomogne u tome a jos manje ministarstvo.
Uzdaj se u kuknjavu razrednom i puno srece pa pricaj kako si prosao.

To sto ti sada izgleda kao najveci moguci problem u zivotu, proci ce i za par godina ce ti biti smesno koliko si se nervirao bezveze.Potpuno znam kako se osecas jer sam i sam isao na popravni i to dva puta, u prvoj i drugoj godini.Pri tom sam bio odlican ucenik i imao sam problem samo sa jednom profesorkom.U drugoj godini sam iz osnova telekomunikacija imao cistu trojku ali je na zadnjem kontrolnom drug prepisao od mene i posto smo imali jako slicne zadatke obojica smo dobili jedinice.Ona me je posle toga srusila na popravni i nije vredelo ubedjivanje mog druga da je on sve prepisao od mene.Inace moj kontrolni je bio uradjen za cetvorku.I tako ja odem na popravni ni kriv ni duzan.Takodje sam razmisljao da je ubijem i crne misli su mi se motale po glavi ali sam na kraju shvatio da je jedini nacin da joj vratim da se sto bolje spremim za popravni.Takon je i bilo - dobio sam cetvorku!U preostale dve godine sam ucio njene predmete kao lud (a predavala mi je skoro sve strucne predmete) i imao sam cetvorke i petice.Imao sam i najbolji diplomski rad.Nemoj da mislis da je kraj sveta, iako je ovo verovatno najveci problem koji si imao u zivotu do sad.Moras da budes jak i prebrodis to - iz svega ces izaci samo jaci.Naravno dok jos uvek ima nade pokusaj sve sto ti padne na pamet da probas da je nateras da se predomisli.Mada mislim da ce ti tesko pomoci razredni jer profesori koji obaraju djake na popravni imaju veliki autoritet u skoli i tesko je na njih uticati.Nemoj da pomisljas da dignes ruku na sebe ili nesto slicno, nije vredno toga.Ajd pa javi kako je proslo, drzim ti fige.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1093 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 5 sakrivenih i 1053 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anta, cavatina, CikaKURE, dijica, Dimitrise93, Djokislav, FOX, helen1, ikan, Ilija Cvorovic, Karla, Krvava Devetka, kubura91, kybonacci, Leonov, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, MiroslavD, nemkea71, nenad81, ObelixSRB, opt1, Pikac-47, procesor, Srle993, stalja, stegonosa, suton, Trpe Grozni, Vladko, VP6919, |_MeD_|