Selim se u Japan!

1

Selim se u Japan!

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23211
  • Gde živiš: Niš

Inspired by http://www.blogowski.eu/2007/02/15/u-iscekivanju-100mbits/

---------------------------------
Internet na japanski nacin
Sreda, 24. januar 2007. 1749

Mucite se sa dial-upom? Niste zadovoljni brzinom ADSL-a koju nude domaci provajderi? Mislite da je Internet skupa igracka? E pa, evo vam još materijala za nerviranje.

Prema podacima japanskog Ministarstva za unutrašnje poslove i komunikacije tamošnji korisnici su oberucke prihvatili servise bazirane na korišcenju optickih vlakana. Cak cetvrtina od 25 miliona korisnika broadband pristupa prikljuceno je na opticke konekcije. Konkurencija na tržištu Internet provajdera je izuzetno žestoka, pa se na svakog novog korisnika gleda kao „na malo vode na dlanu”.

Uvodjenje opticke konekcije se izvodi za maksimalno dve nedelje, a vrlo cesto prvih meseci se usluge uopšte ne naplacuju. Pri tome su cene smešne, da smešnije ne mogu biti.

Tako Japanci mogu od operatera fiksne telefonije NTT East Corp. da dobiju takozvani Hyper Family paket po mesecnoj tarifi od 5.200 jena (ukljuceno i rentiranje opreme), što iznosi nešto malo više od 33 evra, odnosno oko 2.600 dinara.

A za tu cenu pretplatnik dobija prikljucak na opticki link brzine 1 Gbs
, dok su pojedini prikljucci unutar stana ili kuce podešeni na brzinu od 100 Mbs (što važi i za upload i za download). Tako sve više Japanaca napušta ADSL kod kojeg maksimalna brzina dostiže cifru „samo” 47 Mbs, i to po ceni od 1.000 jena (oko 6,5 evra).

(COM & GSMMONDO)

Jad i beda ti japanci - samo nešto izmišljaju p*zda im materina pokvarena Smile

brateee... hocu i ja u Japan... e ima da napravim ovih dana lep clanak o Japanu, i da ga postavim u geos... aauu bas cu biti inspired Smile

Bruka brate stvarno koliko zaostajemo Sad

ali mi smo najhrabriji narod na svetu, zar ne! Mr. Green

A niko me nije naterao da pogledam ovaj blog.
Sto sam ga uopste i gledao, al. rek'o ajde, mozda se Peca stvarno seli pa da vidim sta je po sredi ili je opet samo jedna od njegovih prica i eto.

Very Happy

@ Telekom

Pogledajte ovo Smile.
Let's that be the lesson to the rest of you - chief Wiggum
Smile

Idemo u Japaaaan! Mr. Green

Peca ::... A za tu cenu pretplatnik dobija prikljucak na opticki link brzine 1 Gbs...


Shocked
Ih 1Gb, pa imam i ja to, doduse 1Gb/n ali bitno je da ga imam Cool Mr. Green

Citao sam ovo i umalo nisam plakao.
Samo ne znam da li zbog njihove brzine ili cene?! Bebee Dol

trazim onog smajloja sto place, jer mi samo to ostaje Sad

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 980 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 9 sakrivenih i 932 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Apok, bojank, Boris90, Brana01, bufanje, darkangel, Dimitrise93, FOX, Georgius, Kubovac, Kvazar, ladro, laurusri, ljuba, M1los, menges, mercedesamg, mihajlo.hrin, moldway, nemkea71, pacika, procesor, proka89, sasa87, Sirius, SlaKoj, solic, srbijaiznadsvega, Srki94, Steeeefan, tmanda323, Valter071, voja64, YU-UKI, zillbg, Čivi, 79693