Ski skokovi

5

Ski skokovi

Exodus, tako je! upravo moja srpska dusha jezikom govori razumljivim i ostalima tako je, Hvala prvi si do Cara, objasni im to u mom odsustvu.

Za Sspina: Nema slucajnosti, jedan nepismeni da ga ne citiram verovatno je na ovom mozgonetu, brka sustinu i pojave, pratim skiskokove od recimo, Kalgarija, naravno od sredine osamdesetih, sa Tepesom i Ulagom, osobito Ulagom, koji ima ukupno devet pobeda, uglavnom na tadasnjim large skakaonicama koje su imale izmedju 100 i 115 metara dozvoljene skokove na doletistima. U poredjenju sa danasnjim large skakaonicama to su jako skromni rezultati ali 107m ili 108m tada je bilo sigurno prvo mesto. Pozdrav, sto se tice Jahhaca magle, hm, dovoljno davno mislim 1987. sam slusao. Stvarno dobri tekstovi i kvalitetna pop muzika, ali samo pop muzika je minus naravno Bajaga je danas potpuno promasena tema za moj blog. Pozdrav.

Najava, danas je u Val d`Fiemme-u kvalifikaciono takmicenje u 18.00 mitteleuropean time. JANNE AHONEN SE NECE POJAVITI. Zelimo mu standarno dobre rezultate ovog vikenda.

Kako rekoh tako se zbilo. Ahonen cisto da podrzi mlade,,, Hilde 1. naravno uz osmeh.

Lose vreme u Harakovu, sprecilo dobre letove, valjda ce sutra biti bolje...

Jedva da sam izdrzao da odgledam ovo mucenje,cak nisam ni skapirao da je jucerasnja takmicarski dan odrzan prepodne u jednoj seriji i to je bilo sve od Harakova. Tek kad sam video Velikog u bade mantilu na postolju shvatio sam koje je to maltretiranje za skakache. Sudije su radile naopako vreme je teralo po svome, a skakaci su zabavljali kameru i publiku. Ostao je jadan utisak posle Malisa kome ni sudije nisu pomogle jer ni danas nije osvojio bodove samo 144m, Aman nije prkosio sudijama pa nije ponovio 213 od juche, a Ahonen nastavio da bere poene, Morgi, kao sto se pretpostavljalo polako pada, mada je na oficijelnom treningu leteo 214,5, na takmicenju u jednom skoku tek na 188m. Hilde ide ka vrhu, pravi senku za Jakobsena, Austrijanci prosecni...E sad ostaje sledeci vikend, videcemo nadamo se dobrom vremenu i jos boljem takmicenju, da konacno sredina sezone ne bude ovako slaba. Pozdrav svim fanovima...posle turobnog Harakova.

a letovi tek dolaze....

Janne je ocigledno bolestan i vjerovatno nece putovati u Japan. Ne da mu se. U Japanu je zadnji put bio 2004-te kada je cuvao prednost od tada zahuktalog Roar-a. Kasnijih godina ili je imao nedostiznu prednost (2005-te), ili svi vazniji igraci nisu putovali (2006-te). Nadam se da ce uskoro da se oporavi i da ce uspjeti da zadrzi formu za zadnji dio sezone.

Hej zdravo Dalibore, drago mi je da te cujem...Upravo sam izbegao sa nekih hrvatskih velikonacionalnih poznavalaca skiskokova pa sam tu u svom jatu...Tamo sam cuo da ce ici, mada me ne bi cudilo da ne ide. Mislim da je izgubio trku jer je propustio Zakopane da uhvati razliku...Ne cudi me da ne ide prosle sezone se "razboleo" za Klingental i Oberzdorf ali je bio slab pa se i nije primecivao... Mislim da ce mu ovo odsustvo doneti novi gubitak ako bude tako...Nadam se da nece propustiti Saporo. Veliki pozdrav, hvala sto se Javljas...Nazalost proverio sam na skijumping-net. bio si upravu. Pozdrav i javi se cesche, da pojachamo pricu.... Razz

Da, nazalost Ahonen je fasovao prehladu ili sta vec, tako da ce izgubiti mnogo poena ali nema veze. Nadam se da ga nece previse iscrpiti zbog forme. Jer, koliko se sjecam, i 2005-te kada je gazio sve zivo uhvatila ga je neka gripa u januaru pa je poslije uspio da se vrati na blich za WM u Obersdorfu (sto je i najbitnije bilio, i da pobijedi jos jednom takmicnje u Titsee-Neustadt-u) ali kasnije je u svjetskom kupu pao zbog iscrpljenosti. Istina, tada je imao vec nedostiznu prednost tako da nije vise ni morao skakati u svjetskom kupu. Ali ukoliko zbog prehlada ne padnje drasticno u formi, mozda je i bolje da se ne cima do Japana Smile i tamo vjetar duva i nikad se ne zna kako ce se takmicenje odigrati. Peh bi bio da se iscima polubolestan i otkazu takmicenje. Ako se oporavi i uspije da pobijedi na bar jos nekom takmicenju ( ne bi li prestigao "sismisa" Malisa ) to je u njegovom slucaju bitno skoro koliko i svjetski kup ( kako bi anglosaksonci rekli "All time list" ). Ali vidjecemo, skokovi su cudna igra tu se stvari brzo preokrenu naglavacke!
Mada nisam registrovan na vec spomenuti hrvatski sajt, citam redovno komentare tako da sam uhvatio i tvoje prepucavanje sa tamosnjim forumasima Smile
Pozdrav pa se citamo !

PS: Sada mi pade na pamet nesto sto su ovde u Austriji komentarisali u vezi Slirencauera, o tome kako on ima "srecu" kao da onjusi kada ce se takmicenje otkazati pa ga proposti tu sedmicu. Prosle godine je propustio Kusaamo na pocetku sezone (kad je bio cirkus, Lappi pobijedio ni kriv ni duzan, Ahonen se nazalost malo razbio sto ga je sigurno malo iscimalo na pocetku sezone kada je obicno najjaci) i koliko se sjecam drugo takmicenje je otkazano.
Ove godine nije isao u Harakov: takodje je drugo takmicenje otkazano. Ne ide ni u Japan: ko zna mozda je i ovaj put potrefio? Naravno da to je samo slucajnost ali mi pade na pamet pa reko da napisem.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 735 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 2 sakrivenih i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bobomicek, bozo13, Bubimir, djboj, Djokislav, draganl, drimer, esx66, galerija, HogarStrashni, ikan, laurusri, Lazarus, mrav pesadinac, nikoladim, Parker, powSrb, rajkoplje, RJ, sasakrajina, shaja1, SR-3m, stagezin, W123, 125, 79693