Smak sveta 2012

8

Smak sveta 2012

Citat:- Ma kakvi arheološki ostaci,kakve zidine - kaže Kostić. - Tamo je bila samo gomila kamenja.

(plavuša je ipak ćerka).
Plavuša je ipak Kole. kakav bolid, Bebee Dol i zar to nije krivično delo?

Krivicno delo? Sto je pomerio kamenje? Ma 'ajde molim te... Mr. Green

Sorelag :: i zar to nije krivično delo?
Kod nas? smešak Sve, sve, ali ovaj zaključak Evil or Very Mad :

vladika Atanasije Rakita ::Ja prvi put čujem za taj spor između ktitora i Zavoda u Kraljevu - kaže vladika. - Ja sam na osveštenje crkve nedavno poslat od patrijarha, da zajedno sa nadležnim vladikom Stefanom i ostalim sveštenstvom iz njegove eparhije osveštamo bogomolju. Mi smo taj posao obavili na veliko naše zadovoljstvo a i radost brojnih tamošnjih vernika. Zavod je trebalo ranije da reaguje i da taj problem razreši sa ktitorom Kostićem. U osvećenoj crkvi se više ne može i ne sme ništa dirati i rušiti. To ne rade Srbi već njihovi neprijatelji.
Crkva (tj. gomila kamenja) je inače bila iz 18. veka. Neutral

A Kole ima brojne folklorne motive u svojoj priči, i jabuku, i san, i babin amanet, mislim šta su tamo neke iskopine naspram njegove vizije. Laughing

Citat:Zavod je trebalo ranije da reaguje i da taj problem razreši sa ktitorom Kostićem. U osvećenoj crkvi se više ne može i ne sme ništa dirati i rušiti. To ne rade Srbi već njihovi neprijatelji.

Sve, sve, ali ovaj zaključak Shocked Podseti me na floskulu iz '90-ih (politički šojićevski odgovor na praksu rušenja spomenika kulture) "izgradićemo mi još starije".

ne znam da li se secate, ali (davne) 1999. god. za 11. avgust je bilo zakazano pomracenje sunca posle kojeg pocinju veliki dogadjaji i potresi koji ce dovesti do smaka sveta (tad jos nije bio obnarodovan datum). za 1.1. 2000. g. predvidjan je globalni krah kompjuterskih sistema sto je trebalo da unisti celokupnu ekonomiju (da ne sirimo dalju pricu sta bi sve nestalo kad bi kompjuteri kolabirali). svi ti veliki potresi u prirodi koji se dogodise deluju dirigovano - i izmisljanje virusa, i cunami, i uragani, a nesto mi se oseca i da je kod ovog nesrecnog vulkana bilo vaznije da avioni ne lete nego sto smo dobili informaciju sta se tacno tamo pusilo i kako se to toliko visoko pusilo kad kod vulkana treba da izbija lavu posle pusenja, ili treba da smo srecni sto ostade na pusenju)(izvinjavam se zbog dvosmislenih kolonijalazima, jedva se uzdrzavam da ne upotrebim neke konkretnije kolokvijalizme).

elem, na jednom od history kanala vec neko vreme idu dokumentarci koji govore o tome i u kojima se zapravo vidi scenario smaka sveta. otkrivaju postupno. sustina je da ce taj pakao doci sa neba i potom se krece u pricu sta sve moze da unisti planeti. elem, najvazniji momenat je pojava antihrista i iz te perspektive je pakao sa neba zapravo nuklearna pecurka. u liku antihrista ce se naci najveci mirotvorac na planeti (pa vi sad smisljajte ko je to danas), ali sustina cele price je zapravo ponovna pojava hrista. dakle, dolazi mesija, a sa njim ljubav, mir i sloga medju ljudima. ili, samo ce se unistiti svet koga u ovom trenutku znamo i vraticemo se osnovnijim i sustinskijim oblicima zivota.

Secam se tog famoznog pomracenja. To je ono kad su nam savetovali da ne izlazimo iz kuce a ceo svet je bio napolju, gledao i snimao tu pojavu.

e, tacno tako. kod nas hitne sluzbe nisu smele da idu na poziv, a u kucama sedimo i gledamo kako to ljudi gledaju na ulici.

Klasicno zaglupljivanje naroda. Kad se samo setim da su svi moguci astrolozi i baba vracare bili u to vreme na tv-u i pricali da ne sme da se gleda u nebo i sad se smejem.

Maje su rekle da ce doci veliki krokodil koji bljuje vodu i on ce da potopi svet.

to nemora znacit ta ce biti smak sveta 2012 jer njihov kalendar samo tada prestaje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1214 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 1171 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, AMCXXL, babaroga, BORUTUS, Bubimir, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Duh sa sekirom, FOX, GenZee, Georgius, havoc995, ILGromovnik, Istman, krkalon, Kruger, Krusarac, Krvava Devetka, ladro, lord sir giga, Lubica, manda87, Marko Marković, mercedesamg, opt1, pera bager, samsung, Sančo, sombrero, theNedjeljko, tubular, vasa.93, VJ, voja64, VP6919, vukovi, zdrebac