Sta da odaberem?

Sta da odaberem?

offline
  • Miloš
  • Pridružio: 23 Maj 2011
  • Poruke: 1069

Uskoro bih trebao da dobijem pare od neke ostete,i razmisljao sam da kupim lap-top.Uporno se trudim da sto bolje upoznam kompjutere i naucim nesto,ali posto sam na tatin lap-top i ako se neka ikonica viska pronadje na desktopu to je sigurno neki virus Mr. Green .Istina,3 puta sam zeznuo stari komp (i bio sam maii Smajli ,ali sad znam sta radim i vise me one glupe igrice ne interesuju.Da pocnemo od OS-a.Mnogi me ubjedjuju da je Linux zakon.Pff...sta znam..ustvari nista ne znam.Zato mi vi recite.A pored toga...neke programe,bez kojih programa vi nebiste mogli da normalno da funkcionisete?Naravno,svakodnevno koristim Skype,Google,Movie Maker,GIMP (photo editor) i VLC player.Treba mi dobar savjet...cekam notifikaciju na mail da je neko odgovorio Mr. Green Mr. Green (ili da je topic premesten,pff Very Happy ) Hvala.

http://www.mycity.rs/Linux/

Citat:se trudim da sto bolje upoznam kompjutere i naucim nesto,
Znanja nikad dosta. Samo nemoj taj lapotop da koristis za Facebook i slicno vec gledaj da stvarno nesto naucis. Milslim...moze i FB ali vodi racuna da to bude umereno...

Citat:Mnogi me ubjedjuju da je Linux zakon...
Pazi, Linux jeste dobar OS i ima svoje prednosti i mane ( kao i svaki OS)
Ti koji govore da je Linux extra i da pocinjes da ucis od njega, blago receno nemaju pojma.
Moras poceti od necega sto je tebi koliko - toliko poznato. Linux moze kasnije kada budes razaznao tvoja interesovanja.

Moj savet...kupi Desktop racunar ( moze i Laptop ali po meni Desk racunar je ozbiljniji) pa polako kreni...kada budes video sta te interesuje to ces i izucavati. A i ako te ne interesuje, dobices svoj racunar, neces ovisiti o caletovom.
Kasnije ces i sam videti sta dalje, da li nesto dalje u tom smeru, kako dalje...etc

Joш један глас за десктоп конфигурацију.

magna86 ::Citat:se trudim da sto bolje upoznam kompjutere i naucim nesto,
Znanja nikad dosta. Samo nemoj taj lapotop da koristis za Facebook i slicno vec gledaj da stvarno nesto naucis. Milslim...moze i FB ali vodi racuna da to bude umereno...


Da, to je najbitnije, znanje - imanje. smešak


FaceBook: To da ostanes u toku, ako ne gledas TV za informacije, ako imas lajkovane stranice poput Blica, B92, Wired, Informacija.rs Mr. Green , nekih kompjuterskih stranica[Software & Hardware], gejmerskih, ima kojekakvih.
Bude nekad korisno saznati neke stvari. A Facebook je jedan veliki izvor informacija. smešak


Licno ni ne gledam TV, jer samo glupave politicke emisije se vrte, pa da bih ostao informisan, tu su mi MyCity Forum, Facebook, i jos neki WebSite-ovi.
Za Pretragu Google pa i tamo nadjem sta me interesuje.

Dakle ovako,gledajuci odgovore koje ste postovali,najbolje je da ostanem na xp-u ili windows 7.Dobro,za programe to sam manje vise bez veze pitao da bih otkrio neki novi program.Ali me jos nesto vazno muci.Kako poceti?Znam da ce tesko biti bez skole,jer jednostavno..ako ocu nesto da probam da naucim na kompjuteru,ne znam gdje da udjem,sta da kucam..koji me sajt moze dovesti do necega..jel mi neko moze preporuciti neki sistem ucenja da se mogu lako snaci?Planirao sam elektro skolu smjer za multimedije.To je kolko' sam cuo obrada slike,zvuka i videa.Kako to poceti izucavati?Znam da vas ima ovdje dosta iskusnih...pa ako moze savjet. Wink

Windows 7 ; Desktop ako hoćeš dobru konfu za jeftiniju kintu, ako planiraš da nosiš laptop negde onda kupi laptop. Samo pazi, razmisli da li ćeš zaista da nosiš taj laptop puno svuda, ja sam se tako zeznuo i uzeo laptop, ubeđen da ću ga koristiti stalno međutim nosim ga jednom u dva meseca kada idem u školu i to je to.
Što se tiče XP-a to zaboravi i uzmi Win 7.

OS - ako si početnik uzmi Windows, nije problem da naučiš i Linux da koristiš ali opet šta znam, Windows ćeš imati i u školi kasnije a linux je malo teži prema početnicima. Lepo je to napisao Magna, kreni od poznatog.

Što se tiče tvog smera to je El. Teh. Računara, nećeš učiti nešto dosta tu tako da, planiraj fax da upišeš ili neki specijalizovani kurs posle četvorogodišnje.

Za sve ostalo, imaš odličan sajt kog uređuje m4rk0 http://tutoriali.org/ a tu imaš dosta elektronskih knjiga, raspitaj se koji program ti treba, skini knjigu i uči.

U suštini u školi ćeš krenuti PS i WMM od početka da učiš tako da i nije potrebno da se cimaš pre toga, ali veruj mi lepo je znati, imaćeš dobru ocenu iz predmeta dodatno na to, koristiće ti sigurno kasnije.

I da, ako planiraš da učiš ozbiljnije, nemoj da se zalepiš za neku mrežu ili MMORPG, sve ima svoje granice ali veruj mi, iz iskustva ti kažem Smile. Sretno budući kolega Ziveli

Edit:

Umalo zaboravih, www.google.com <- najbolji izvor rešavanja problema, dakle tamo prvo uvek vidi šta te muči i trudi se da ne kopiraš tutorijale, kodove ili šta već jer tako nećeš nikada naučiti, ako recimo pišeš aplikaciju, napiši taj kod koji postoji u nekom tutorijalu i potrudi se da ga razumeš, pogodnosti ovoga su što ćeš uvek znati da napišeš taj kod dok ako bi samo uradio copy/paste morao ponovo da tražiš, drugim rečima ne bi znao uopšte. Smajli

Hvala ti drug,odlican je ovaj sajt s tutorialima,(samo znas,tu se javlja onaj prblem sa pocetka,jer ne mogu da skidam sta hocu Confused ).Ali dobro,uglavnom si mi dao odgovor,koliko mogu u srednjoj nauciti i oko OS-a.Ali opet,dok dodje taj fax,dugo je to...pa se cimam da nesto online naucim LOL ali nikako ne ide.Vidi,hvala ti,ja cu da Googlam pa cu se snaci Wink .Hvala jos jednom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 842 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 836 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: draggan, Koridor, MB120mm, Penzula, Shilok, Vlajman1957