Sunčana joga

Sunčana joga

offline
  • Dragan Mirilo
  • Pridružio: 31 Jan 2011
  • Poruke: 78
  • Gde živiš: Novi Beograd

Сунчана јога или Sungazing пореклом је из Индије и први су је користили Индијски јогији. Данас се упражњава широм света. Сматра се да гледањем у сунце, у току сигурних сати, сунчева светлост контактира хемоглобин у крви и храни људски организам. Једини начин да светлост контактира хемоглобин је кроз око, односно, гледајући у сунце светлост пролази кроз очи и преко хемоглобина из крви храни саму крв и човека. Светлост поред енергије поседује одређену фреквенцију која "репрограмира" људски организам, враћа га у првобитно нормално стање, подмлађује и храни.



Сигурни сати за гледање у сунце су сат времена од изласка сунца и сат времена пред залазак. Тада је УВ зрачење 0 и може се безбедно гледати, без последица по око али уз надзор стручног лица за почетнике. Док гледате у сунце препоручује се да стојите босоноги на земљи, бетону, песку, камену..., исправљених леђа. Када гледате у сунце не морате да држите стално отворене очи, можете и да трепћете, најбитније је да светлост улази у око.
Прва фаза траје 3 месеца: Првог дана гледајте 10 секунди и сваког дана то време продужите за 10 секунди. На пример, на крају десетог дана у сунце ћете гледати 100 секунди. Важно је да стигнете до 45 минута непрекидног гледања. Да стигнете до 45 минута гледања можда ће вам требати и 2-3 године, због облачних и кишних дана. Када догурате до 45 минута не прекидате вежбу само је смањујете за минут док не дођете до 15 минута минута, што ће бити мера за будуће "пуњење". Када осетите замор од светлости, а то ће се догађати, зажмурите, длановима прекријте очи и одмарајте их бар један минут. Тако, са длановима на очима, видећете сунце у облику пурпурног круга. Та слика ће се изгубити. Ако се задржи дуже од два минута, схватите то као упозорење да сте преоптеретили очи и да треба да смањите дужину гледања. Када догурате до 15 минута непрекидног гледања сунца, сунчева енергија која пролази кроз око пуниће предео хипоталамуса, део иза мрежњаче који води до мозга. Како се то одражава на организам? Имаћете самопоуздање да се суочите са животним проблемима и постаћете бољи. Када нема довољно сунчеве светлости, развијамо лоше особине, а када она допре до мозга, на њихово место стижу добре особине и постајете "оперисани" од депресивног стања.
Друга фаза траје од 3-6 месеци: Настављате да гледате у сунце и сваког дана гледање продужавате за 10 секунди. Шта ће се догодити? Почећете мање да једете, јер када се смањи ментална напетост мозгу није више потребна иста количина енергије као пре. Такође, у фази у којој непрекидно гледате 30 минута у сунце почеће да се залечују физичке болести. Шта се још догађа у овом периоду? Како је мрежњача ока једино место у телу где светлост долази у додир са крвљу, за 45 минута сва крв из организма прође кроз око и уз гледање у сунце сва се осунча. Настављајући да гледате у сунце сунчева енергија се више не користи за менталне проблеме или физичке болести, већ се складишти у телу.
Трећа фаза траје од 6 до 9 месеци: Оно што је започето у претходној фази у овој постаје видљивије. У овој фази потреба за храном се драстично смањује. Препоручљиво је да пијете воду која је претходно била осунчана 24 часа.
После девет месеци престаните да гледате у сунце, да не бисте оштетили очи. Јесте да ће се тело испразнити, али да би сте обновили енергију требаће вам само 15 минута гледања у сунце, које ћете примењивати до краја живота, било када током године.
Потом следи опуштено босоного ходање по земљи, које је важно колико и гледање у сунце. Чините то годину дана по 45 минута дневно, а касније свакодневно помало, целог живота. Можете и да носите обућу са кожним ђоном, али на босу ногу или са памучним чарапама, будући да ћете тешко наћи време и место за ритуално босоного ходање. Када ходате босоноги пинеална жлезда у мозгу се активира. Њу представља палац на нози, а и остала четири прста представљају жлезде - слузну, хипоталамус, таламус и амигдалу. Када ходате боси телесна тежина кроз прсте стимулише све ове жлезде.

bolujem od retke bolesti scleroderme....da li moxe suncana joga pomoci autoimunim bolestima

Nisam guru, ali bih rekao da suncana joga moze da pomogne samo da dobijes malo tena i da pocnes nositi naocari, ako ih ne nosis Razz ...

Ne znam koliko je bas pametno izlagati kozu suncu kod stanja koje je kod tebe Sad ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 784 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 6 sakrivenih i 739 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Boris90, botta, cifra, Denaya, Dorcolac, Excalibur13, Georgius, Griffon vulture, hooraay, Insan, Istman, Krvava Devetka, Kubovac, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, milenko crazy north, Misirac, mnn2, nextyamb, Parker, ruger357, samsung, slonic_tonic, ss10, stalja, stegonosa, suton, Trpe Grozni, Tvrtko I, uruk, Vatreni Zmaj, Velizar, voja64, wizzardone, zixmix, |_MeD_|