Sve je to priroda

40

Sve je to priroda

da ispratimo zege do sledeceg leta







Vinogradi su ono što takođe krasi ove predele




Dunavom prođu i ovakve lepotice.



Orhideja,jedna od mnogobrojnih vrsta,kažu da se može naći na F.Gori.





I ovo je priroda fruškogorska.



Prirodno jezero na F.Gori.Sada malo fotkica sa fruškogorske lepotice vojvođanske planine Fruške Gore.























Zlatibor 2010
































autor fotografija: TimboDon, flickr
http://www.flickr.com/photos/timbodon/2686862143/in/photostream/lightbox/

Nedavno podsećanje na Havaje tamo u Pričaonici je učinilo da ih ponovo gledam na YT. A onda sam se setila ovog bloga. Smajli Počelo je sa malim, običnim pričama ko gde voli da šeta i da se pentra, a razvilo se u razmenjivanje lepe prirode i muzike. Ovde su svoje mesto našle lepote Srbije, Jugoslavije i čitavog sveta, čudesne neobičnosti, omiljene plaže, svetska čuda prirode.

Za Havaje kažu da su najveći eksperiment prirode u evoluciji. Najaktivniji vulkan na planeti stavljen je u najvlažnije područje na planeti. Desila su se veličanstvena ostrva koja i danas rastu, jer vulkan duboko ispod Zemljine kore i dalje radi. Velika vatra i velika voda zajedno, izolovane od ostatke sveta, stvorile su spektakl za oči i dušu. Iako u tropskom pojasu, vrhovi planina su prekriveni snegom. Evo najpre opšte slike.



Evo šetnje do svetionika koja može da podseti na naše krajeve, Jugoslaviju i Evropu.



Vodopadi Manoa su jedan od najpoznatijih izleta, a nalaze se u tropskoj šumi nadomak prestonice Honolulu. Zovu je i Rajskim parkom, Dolinom duge.





I, najzad, dramatično pentranje do Stepenica za nebo. Dovoljno da odete jednom godišnje i nahranite dušu.

Evo malo mirnog mora i plaže. I malo talasa, tek da podsete da je velika voda u pitanju. smešak


Ronjenje je aktivnost koja veoma brzo opušta i skida ogromne količine stresa iz tela. Kad krenete u male dubine, tišina je zastrašujuća i prvo se treba na nju navići. Gledanje u dubinu, takodje, može da uplaši. Ovde su samo lepote korala i ribica. Uživajte.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 758 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, cavatina, ccoogg123, CikaKURE, comi_pfc, crnitrn, darkangel, deLacy, Dimitrise93, Dorcolac, dushan, Georgius, HogarStrashni, Jahorina, JOntra, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, kuntalo, kybonacci, ljuba, loon123, madza, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, MiroslavD, mnn2, NoOneEver Dreams, panzerwaffe, procesor, raptorsi, repac, ruger357, Smiljke, Srle993, StepskiVuk, TheBeastOfMG, uruk, vathra, VJ, vlajkox, wolf431, xaver, YugoSlav, žeks62