Vectir - program za daljinsko upravljanje računara pomoću WiFi-a

Vectir - program za daljinsko upravljanje računara pomoću WiFi-a

offline
  • Bojan Djurovic
  • Student
  • Pridružio: 02 Maj 2011
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: Gornji Milanovac

Zeleci da spojim bezicnim putem moj laptop i mobilni telefon, naisao sam na veoma dobar program, pomocu kojeg na veoma jednostavan način možete da upravljate računarom preko telefona. U pitanju je Vectir - PC Remote Control. Otvorio sam ovu temu sa ciljem da pokažem kako možete da bežično umrežite Vaš laptop i mobilni telefon. Laptop korišćen za ovaj tutorijal je Acer E525, telefon Nokia N78(Symbian), i operativni sistem Windows 7. Pa da počnemo...

1. Nepohodno je da kreirate NETWORK BRIDGDE izmedju vaše wireless kartice i LAN kartice:


2. Nakon toga dobijate jos jedan uredjaj, nazvan NETWORK BRIDGE:


3. Sledeće što treba da uradite je da podesite Vaš laptop da se ponaša kao access point. Ispod ću postaviti slike redom kako se budu izvršavale operacije:

a) klinkete na "Setup a new connection or network":


b)

c) Kao što vidite, u ovom delu definišete naziv wireless mreže, zaštitni protokol i šifru. Nakon toga, Vaša je prikazana u donjem desnom ćošku (slika 2):

slika 2 -

Sledeće što treba da uradite je da sa sajta vectir.com preuzmete program Vectir, i u .zip datoteci dobijate instalacije ovog programa na PC-u ( vectir.com/download/pc), i dva foldera, za wi-fi konekciju sa računarom i bluetooth konekciju, za Symbian i Android telfone ( vectir.com/download/mobile ). Instalacija na računaru je veoma jednostavna, a sledeće slike prikazuju kako bi trebalo da podesite neke osnovne opcije koje program nudi:

1)

2) Desnim klikom na ikonu WiFi, pokazuje se dodatni meni, gde izaberete opciju Open. Neophodno je da štiklirate opciju Enable WiFi connection, šifru možete da postavite po želji, i zato je ona naznačena kao "optional". Sledeće što treba da uradite je da izaberte IP adresu vaše mreže, a za opciju "Custom port" važi isto što i za šifru. Kliknite OK, minimizujte program, i vaša podešavanja su završena. Ovako bi trebalo da izgleda vaš prozor:


Preskočiću korake snimanja programa na Vašem telefonu, jer sve što treba da uradite je da prebacite verziju programa za vaš telefon na njega, i praćenjem upustava na vašem telefonu, instalacija je gotova. Na video snimku se vidi da upravljanje računarom, iako slika nije bas najjasnija.













Zahvaljujem se svima koji su pogledali ovaj tutorijal, i nadam se da im se svideo. Trudicu se da izbacim jos neke tutorijale, ukoliko budem smatrao da su korisni.
mycity.rs/must-login.png

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 5 sakrivenih i 714 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, anbeast, Andrija357, Bobrock1, bojank, cenejac111, djo97, Dorcolac, dragoljub11987, Dvojac005, Excalibur13, FOX, grenadir, Hans Gajger, hooraay, ikan, Instruktor 1223, ivan1973, Karla, kybonacci, laurusri, mercedesamg, milan.vukovic, mile23, milenko crazy north, Milos ZA, moldway, oganj123, ozzy, pera bager, Petarvu, rajkoplje, Regrut Boskica, Sir Budimir, Sirius, slonic_tonic, Srle993, StepskiVuk, Vlajman1957, x9, zziko