Vojna i Policijska Akademija

Vojna i Policijska Akademija

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 0

Razmisljam da po zavrsetku srednje skole upisem Vojnu ili Policijsku akademiju. U protekle tri godine skolovanja imao sam prosek ocena vrlodobar, iz vladanja 5, iz matematike 4. Znam da za Vojnu, mozes iz srednje poneti najvise 40 bodova, a ostalih 60, tokom trodnevne selekcije. Ona obuhvata psiholoska testiranja, detaljan medicinski pregled, fizicku proveru i proveru iz matematike i opste informisanosti.Kriterijumi za fizicke provere je trcanje 60 metara za 7,6 sekundi onda trcanje 2.400 metara za 9 minuta prolazni rezultat je 12,45 minuta i najmanje 3 zgiba, a najvise 15 i skok u dalj 2,10 odnosno 2,75 za one ambicioznije. Konacni rezultat predstavlja aritmeticka sredina bodova dobijenih u sve cetiri discipline, koja nesme biti manja od 25. Nemam podatak koji je broj praznih mesta godisnje na vojnoj i policiskoj akdemiji i koliki je broj prijavljenih kandidata i da li su slicni uslovi na policijskoj kao na vojnoj akademiji. Svako ko nesto zna o ovome i ako neko ima druge podatke neka napise i ako ima neko ko je sada pitomac akademije.

Policijska akademija je odlican izbor. Moj brat je na toj akadmiji i mislim da je ucinio pravi izbor. Kad zavrsi imace bar siguran posao.

Ako ikako mozes konkurisi na jednu i drugu,selekcija na policijskoj je mnogo teza a na njoj ti mnogo vise znaci ako ti tatica ili neki blizi rodjak ima nekog gore...Na vojnoj ti to nije slucaj.To sto doneses u vidu ocjena iz srednje skole i ako prodjes ljekarski ti niko ne moze staviti sa strane i baciti te ispod crte,sto u policijskoj ipak nije slucaj.Iz mog licnog iskustva a mislim da i to svaki neupuceni moze sam primijetiti mnogo bolju perspektivu imas sa zavrsenom policijskom akademijom(ipak su svi koji su bili na vlasti u zadnjih 15 godina pokazali ko im je blizi a smatram da i ovi drugi koji dolaze po ovom pitanju nece promijeniti svoje misljenje,vojska je tu da stiti narod a policija zna se koga...)

Da li je bolja Policiska ili Vojna akademije Very Happy

Sta podrazumevas pod "bolja"? smešak ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1439 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 9 sakrivenih i 1396 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, Arahne, babaroga, bagor10, bigfoot, CikaKURE, Dannyboy, debeli, Dimitrise93, draganca, Georgius, ILGromovnik, JOntra, kovinacc, lord sir giga, LUDI, M1los, Mi lao shu, Mixelotti, nikola990, oganj123, raptorsi, robert1979, ruma, S2M, Shinobi, shone34, Skywhaler, SlaKoj, Trpe Grozni, Vlada78, zlaya011, zziko