Volim te kao brata / sestru

1

Volim te kao brata / sestru

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2009
  • Poruke: 777

Koliko često se može čuti ova rečenica ili neka slična...

"Izvini, ne bih da te povredim, ali ne vidim u tebi muškarca."
"Ja te puno volim,ali ti si mi kao sestra !"
I sl.

Doduše, čini mi se da je pripadnici muškog pola ređe izgovaraju,ali ni njima nije strana.

U čemu je poenta ? Loše procene, loši izbori ili nešto treće ?

Odlican izgovor zlata vredi, pa tako i to:

"Izvini, ne bih da te povredim, ali ne vidim u tebi muškarca."
"Ja te puno volim,ali ti si mi kao sestra !"
I sl.

Ja licno nisam imao takva iskustva, ali kada god mi je drugar ili drugarica rekla da je naisla na osobu koja upraznjava te izgovore, PROVERENO, nista se medju njima nije desilo...ili ja nisam bio dovoljno obavesten o desavanjima. Licno verujem da su te osobe sa nekim kompleksom i vole da smaraju i zavlace, JER nemaju ideju da produze pricu u pozitivnom smeru sa " voljenim" i tada nastupa izgovor,... i samo izgovor.

Cesto su to pacenici-ce koje ako vide da se neko "primio" nastupaju sa tim textom cisto da bih nahranile sujetu.

Ja verujem da treba sa svakim ko ostavlja utisak odgovarajuce- bliske osobe pokusati biti u maximum korektnim odnosima jer se kasnije cesto desavaju zblizavanja.... razmena fluida i ono najlepse....

Na kraju da kazem i to da niko nikome nije ostao u rukama, pa Boze zdravlja, nije islo i idemo dalje... U svakom slucaju vredi pokusati i samo napred!

dum dum ::"Izvini, ne bih da te povredim, ali ne vidim u tebi muškarca."

"Izvini, ne bih da te povredim, ali vise ne vidim u tebi muškarca."

Ponekad ovo zna biti gore.

Da.
Čula sam od mog prijatelja da mu je devojka, u koju je bio zaljubljen dve godine, rekla:
Izvini, ali ja u tebi ne vidim muškarca"

A šta vidi ... žabu ?

I , kad sam već kod toda dve godine nije videla muškarca, videla je druga, brata, itd. i kad se on okrenuo na drugu stranu, ona je ukapirala kako je "malo" pukla za njim.
Pozvala ga i rekla mu da hoće da bude sa njim... a on... otkačio je jer mu se smučilo sve to - kompletno.... svo to foliranje.

Recoba20 ::dum dum ::"Izvini, ne bih da te povredim, ali ne vidim u tebi muškarca."

"Izvini, ne bih da te povredim, ali vise ne vidim u tebi muškarca."

Ponekad ovo zna biti gore.


Ovo više valjda govori da je nekad videla Bebee Dol uh... frustrirajuće i ponižavajuće.


"Ne gledam je kao ženu" - to sam skoro čula GUZ - Glavom U Zid

Moja omiljena autorka Šeri Argov Mr. Green bi to ovako objasnila: ako joj kaže da u njoj vidi sestru, drugaricu i sl., to znači da je tretira kao finu devojku, a ne kao kučku - čitaj privlačnu, poželjnu, "duhovno izazovnu". Bebee Dol Meni pak nikad neće biti jasno šta muškarci podrazumevaju pod "duhovnim izazovom" kad je reč o ženama. Jadne žene (u proseku) misle da je to inteligencija, elokventnost... wrong, nešto drugo je u pitanju, kaže Šeri, koja je stručnjak za ova pitanja - samouverenost i stav "mene nije lako dobiti", "ja sam ta koja biram".

Muškarci i žene - ma to je kosmički nesporazum Smile

Znači li to da smo sve bliži tome da su kučke poželjne a fine tete aseksualne ? Ima li to ili nema veze sa izgledom ?

Čini mi se da je onim muškarcima o kojima je ovde reč privlačna žena dok je u kategoriji mističnog, zanimljivog izazova. Čim postane bliska prelazi u kategoriju - volim te kao sestru. Na žene se odnosi isto...

Doduše, poznajem neke koji flertuju sa svima, ali bukvalno, a sa malo kim nešto realizuju.

dum_dum ::Znači li to da smo sve bliži tome da su kučke poželjne a fine tete aseksualne ? Ima li to ili nema veze sa izgledom ?

Čini mi se da je onim muškarcima o kojima je ovde reč privlačna žena dok je u kategoriji mističnog, zanimljivog izazova. Čim postane bliska prelazi u kategoriju - volim te kao sestru. Na žene se odnosi isto...


Dobar izgled je još jedan +, ali nije presudan kvalitet. Navodno je bitniji stav, držanje, kombinacija samosvesti i zadovoljstva sobom, kao i sposobnost da se uživa u životu.

Šeri poručuje "Ponašajte se kao premija i on će poverovati u to". I navodi Sofiju Loren: "Seksepil je pedest posto ono što imate i pedeset posto ono što ljudi misle da imate."

P.S. Te što vole da (samo) flertuju ne spadaju u Šerinu kategoriju "kučke". Kučke def. imaju uspeha kod muškaraca.

Mislim da je poenta u manipulaciji i tome da kad osete da im izmiče i da je nedostižno postaje zanimljivo a kad je na dohvat ruke, sigurno i izvesno nije interesantno.

Da "ono što misle da imate" - puka projekcija, iluzija ili transfer.

Pre nekoliko dana jedna učenica mi je rekla : čini mi se kao da sam ceo život volela svoju predstavu o nekim ljudima umesto njih samih.

Dobro pitanje (po meni) je zbog čega se, često,ta ljubav, kad postane realna i iskrena, bez iluzija i predsrasuda, transformiše u bratsku ili sestrinsku, bez seksualnosti ?

Seksualnost nužno vuče za sobom mistifikaciju ?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 744 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 1 sakriven i 710 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Asparagus, babaroga, BSD, Cassius Clay, CikaKURE, cuculo, Georgius, ikan, Ilija Cvorovic, janbo, Još malo pa deda, krkalon, Kubovac, ladro, Leonov, mercedesamg, mik7, MikeHammer, Milos ZA, milutin134, Nemanja.M, nenad81, ostoja, Srky Boy, stegonosa, taz1cl, theNedjeljko, Vlada1389, zillbg, |_MeD_|