Web Comics - Stripovi na Netu

1

Web Comics - Stripovi na Netu

offline
  • Stane 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Jan 2004
  • Poruke: 3590
  • Gde živiš: Niš

Svi vole Garfilda i Hogara Strašnog i Kalvin i Hobs su neprevaziđeni, ali mora povremeno da se proba nešto novo. Potrebne su godine i malo čudo da se novi crtač i novi strip probiju kroz uređivačko izdavački lavirint i pojave u dnevnim novinama. Ali ujka Internet čini čuda. Posle mali milion pokušaja i promašaja, amaterskih škrabarija konačno su se međ web stripovima iskristalisali i stripčići koje možemo da čitamo i mi obična publika, a ne samo teškim entuzijastima i zaluđenicima.

Evo dakle, mog skromnog izbora jutarnjih krckalica, za uz prvu kafu u kancelariji:


1. Diesel Sweeties
Moj apsolutni favorit, kiseli i oštri komentari na račun sveta i isvega onoga čime nas ovaj šareni internet zapljuskuje. Bendovi sa MySpacea, Facebook pomodarstvo, Mac vs. PC, (film-za-odrasle)-java, fetiši i roboti ubice. Mljac Mljac.

http://www.dieselsweeties.com/

PS
Posebnu pažnju obratiti na mrčendajz što prodaju na sajtu, "Bacon is a vegetable" kecelju, "Chewy is my Copilot" majice i štrikane čarapke sa Velikim Zlim Crvenim Robotom.


2. Scary go round
Saga u bezbrojnim nastavcima, s gomilom paralelnih priča i otvorenih krajeva. Scary go Round je stripska sapunica o bizarnim dogodovštinama gomile poznanika, začinjeno crossoverom Velikog Zlog Crvenog Robota iz Diesel Sweeties. Ako se upuštate u čitanje ovog stripa, zaronite prvo u arhivu, il barem počnite poglavlje od početka, inače teško će te pohvatati ko je ko i šta u ovom zamešateljstvu.

PS
Crtač, John Alison, je i veliki poznavalac dobre indie muzike.

http://www.scarygoround.com/


3. Penny Arcade
Ovo je ekstra hvaljen i cenjen strip o gejmerima, prepun referenci na video igre i kritika na nove naslove. Cene ga kao jedan od najobjektivnijih glasova u medijima o video igrama, jer se momci neustručavaju da surtuknu izdavačima video igara tačno ono što misle on njihovom najnovijem čedu, pa makar se i zakrvili. Ali avaj, veliki ugled nosi u sebi i zamku, veliki ego. Momci sebe shvataju malko suviše ozbiljno i visokoparno.

http://www.penny-arcade.com/


4. Little Gamers
Mlađi brat Penny Arcade, samo bez Pretencioznosti. Švedsko dansko ševedski stripčić o gejmerima. Rade ga momci koji svesrdno podržavaju The Pirate Bay, torrent kulturu i pirateriju. Za njih sam se čak prekršio i dao dobrovoljni prilog i kupio svoju omiljenu Support Piracy majicu.

http://www.little-gamers.com/


5. Bunny
Izvesni moj kolega elektronac crta ovaj čudni stripčić, minimalistički pun kriptičnih referenci na trenutne događaje po vestima ili šta god da je crtaču promaklo pred očima. Ovo mu dođe kontemplativna proza u stihu, ili ti stripski ekvivalent pesama EKV, uz sve dobro i loše što iz ovog mog poređenja može proizaći.

http://www.frozenreality.co.uk/comic/bunny/


7. LoL cats
Namerno anahroni Lol cats mačori, sa njihovim internet forama prebačenim u vreme Velike Depresije u Americi. Ma, bre, sad ovo zvuči ekstra komplikovano i izintelektualizovano, ali u stvari nije. Ne dajte da vas ja zbunim. Stripčić je jedan od najslađih i najlakših za čitanje u ovom malom izboru.

http://apelad.blogspot.com/


8. XKCD
Argh... geek to the core... rečima se nemož iskazati.

http://www.xkcd.com/


9. PhD comics
Eh, sad ovo definitivno može da voli samo onaj ko se bavi istim poslom. Rad grupe studenata s MITa u kome se autori vajkaju na muke i traume našeg pustog postdiplomačkog života. Skoro svakome drugom ovo će biti potpuno strano, al rekoh ovo je moj izbor.

http://www.phdcomics.com/comics.php


10. John and John

http://www.johnandjohn.nl/

Evo skromnog doprinosa i od mene



Dobar cinizam na delu Smile

http://cectic.com/

Hvala hvala... dajte ljud šta još čitate


Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Inace, ima mnogo boljih nego sto je ovaj danasnji...

http://www.comics.com/

http://www.comicspage.com/index.html

Da pridodam - http://www.ctrlaltdel-online.com/ - Gamers comics..

Jos malo od mene


http://www.sinfest.net/


za ovo sam se smejala dovoljno da probudim komsiju



http://www.wanderingpandacomics.com/



http://kol.coldfront.net/comic/

Dopuna: 22 Jan 2008 17:06



http://truckbearingkibble.com/comic/

User Friendly



http://www.userfriendly.org/

Foxtrot


http://www.foxtrot.com/

Recimo. Smile


http://www.comics.com/comics/pearls/


http://flickr.com/photos/8181983@N05

Dopuna: 11 Feb 2008 21:40



http://www.caglecartoons.com/

Gary Larson! Smile

http://www.funpic.hu/en.gallery.php?id=10&s=dd&p=1

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 704 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 2 sakrivenih i 699 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dorcolac, Nobunaga, Srki94