Za prijatelje - sve! (priča u nastavcima)

1

Za prijatelje - sve! (priča u nastavcima)

offline
  • Marko Šolajić
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 987
  • Gde živiš: Novi Sad

NAPOMENA
Ovo je istinita priča. Neka imena su promenjena zbog zaštite privatnosti.

"Znaš, trebaće mi tvoja pomoć", rekao je Pera dok smo sedeli u jednom kafiću i lagano srkali produženu s mlekom. "Hoću da kupim kompjuter."
Pera, to ime se uvek izgovaralo sa podsmehom u firmi. šeprtlja svoje vrste, antitalenat za sve što radi na struju ili baterije. Sve do sada zabeležene eksplozije električnog kuvala za kafu desile su se upravo njemu, umesto da neki tekst iz novina lepo uzme i prekuca on ga je seckao, tako da popodnevnoj smeni nije ostajalo ništa za čitanje, a kada se najzad osmeli i sedne za kompjuter da nešto uradi, obično u roku od pet minuta možes očekivati telefonski poziv, i to uvek isti: "Marko, meni je nešto ovde iskočilo!". Čini se da mu je slanje SMS poruka i programiranje videa da snimi neku određenu emisiju bio vrhunac tehničkog obrazovanja, iako to nikad nisam smeo da mu kažem.
"O, ne", pomislio sam u sebi dok sam na svom licu nameštao blagi smešak, srknuo kafu i kroz zube procedio "Nema problema, za prijatelje - sve!"

(Nastaviće se...)

no comment ovo je...... really za sada no comment...
Ali TI i blog.... hmmmm

ne diraj mareta! lepo covek pise! Smile
inace, potrudi se da pomognes prijatelju da nauci nesto...ako je moj otac uspeo, uspece i on! Smile

Ima dalje, samo sto nije jos napisano...

*** SPOILER ***
odveo sam ga u knjizaru i rekao mu da kupi knjigu "Windows OD NULE" Smile

lol!
ako i treba!Smile

Moje saucesce! Rekao sam ti sve preko ICQ-a...

p.s
I kako si mene navukao na blog? Ccc...

@Djole
Da nije ovog dogadjaja,verovatno nikad ni ne bih otvorio blog na MC-u, pa ti sad vidi...

Dopuna: 10 Avg 2006 16:53

DRUGI DEO

Čekao sam skoro sedam dana da mi Pera saopšti koliki je budžet za “operaciju kompjuter”. Naravno, kada sam čuo, samo što nisam pao u nesvest. Za te pare jedva da se mogla kupiti neka ozbiljna mašina, kojoj za mesec dana neće trebati upgrade.
Kopao sam po internetu, tražeći cenovnike na sajtovima ozbiljnijih firmi iz Novog Sada. Činilo se kao da je nemoguća misija naći kompjuter za te novce. Moja ideja o kupovini komponenata i sklapanju mašine, i kako bi to verovatno bilo jeftinije, odmah je pala u vodu. Sutradan, svratio sam do komšije prekoputa, koji kompjuter menja otprilike kao što neki menjaju gaće ili čarape, u prevodu jednom nedeljno. Naravno, opet nije dobio drajvere za integrisanu zvučnu, na ploči sa šugavim SIS čipsetom. Kada smo kroz priču došli do toga šta ja trenutno radim, komšija je ushićeno uzviknuo “Pa što nisi uz'o Oglasnik, unjem' svega ima!”. I stvarno, ima svega. I taman se obraduješ, kad ono sitnim slovima “Cene su iskazane bez obaveznog PDV-a”.
Sutradan odem u XY Soft, firmu čiji sam oglas video. Dobardan, dobardan, jel' imate to-i-to, video sam u oglasniku... Nema, ima to-i-to, po ceni toj-i-toj. Kako nema, kad ima u oglasima? Ma nisi ti dobro video, nula i devetka se lako pomešaju... Hvala doviđenja (tigajmjkubžju)... Nećeš ti mene...

(nastaviće se!)

khm... tako ti E to moj gari Very Happy

bravo Dex Wink

koliko operisanih ima oko nas jbt Confused

POlicajci su oko nas Mr. Green

da znas samo vas gledamo

Policija MC-a Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 962 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 919 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Arahne, Asparagus, Cassius Clay, comi_pfc, Dimitrije Paunovic, doktor1964, draganl, Dvojac005, goxin, hologram, HrcAk47, hyla, ikan, kolle.the.kid, krkalon, Kubovac, Leonov, ljuba, Lucije Kvint, Luka Blažević, Lutvo_Redzepagic, Magistar78, Mcdado, milan.vukovic, milimoj, Milos82, NoOneEver Dreams, Ripanjac, sap, ser.hill, Srki94, stegonosa, Sumadija34, vathra, VJ, Vlada78, Zoca