Zagonetka o putovanju Sjuj Fu u Japan

Zagonetka o putovanju Sjuj Fu u Japan

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 64
  • Gde živiš: Switzerland

Pre 2500 godina, kada je Ćin Šihuang postao car, pozeleo je da uvek bude živ. Čuo je da u moru Bohaj postoji brdo svetaca koji imaju lekove za dug život. Pa je poslao Lu Šenga da traži takav lek. Lu Šeng je bio sišao u more od današnjeg grada Ćin Huangdao, ali nije našao.Danas u parku Ćin Huangdao stoji spomenik na kome piše: mesto odavde je Ćin Šihuang bio u moru da bi tražio lek za dug život.Godine 1992, ovde je podignuta statua Ćin Šihuanga od crnog mermera.

Lu Šeng nije našao lek za dug život, Ćin Šihuang je opet poslao Sjuj Fu da trazi lek.Prvi put Sjuj Fu je rekao caru da se popeo na svetu planinu Peng Laj i video lek, ali svetac planine nije dao lek zbog malog broja darova. Ako bi dobio takav lek, car je morao da daruje svecu planine izvrsne dečake i devojčice.Čuvši da je Sjuj Fu video lek, Ćin Šihuang je bio veoma radostan i odmah je izabrao 3 hiljade dečaka i devojčica kao i grupu zanatlija kao dar svecu planine koji su zajedno sa Sjuj Fuom otišli u moru da traže lek za dug život. Sjuj Fu opet nije našao lek, pa se vratio i rekao caru da nije dobio lek zbog sprečavanja ogromne ribe u moru.Tada je Ćing Šihuang baš sanjao san u kome se borio sa ogromnom ribom. Pa je verovao tvrdnju Sjuj Fua. Izabrao je strelce i sam ih vodio u moru. U okolini ostrva Dži Fu pojavila se ogromna riba. Ćing Šihuang ju je ubio i smatrao da nema više teškoća za dobijanje leka. Ali, Sjuj Fu opet nije našao lek i više nije smeo da se vrati kući, pa je vodio 3 hiljade dečaka i devojčica kao i grupu zanatlija da je otišao u Japan.Na kraju je Sjuj Fu umro u podnožju japanske planine Fudji.

U Japanu postoje mnoge priče i beleške o Sjuj Fuu. Neki japanski stručnjaci čak smatraju da je Suj Fu poznat car Šen Vu u istoriji osnivanja japanske države.Japanski narod poštuje Sjuj Fua kao njihovog sveca poljoprivrede i lekova.Do sada u Japanu još uvek postoje grobnica Suju Fua, kao i dvorana, stena sa koje je došao u kontinent Japana i spomenik Suj Fua.1991.godine, u japanskoj prefekturi Zuohe uspostavljen je park «Put Sjuj Fua».Svake jeseni, stanovnici ove prefekture sa poštovanjem davaju Sjuj Fuu prve ozrele klaseve pirinča. A svakih 50 godina održava se svečana ceremonija za uspomenu Sjuj Fua.

ja sam na netu pronashla samo ovu prichu, koju si copy/past-ovala, i statuu cin shihuanga.. 'ocesh da potrazzish neshto vishe o tome.. pa postuj, interesuje me..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 635 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 632 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: miljannis, Snorks