Zajenicki zivot, medjusobno poverenje, ljubav...???

2

Zajenicki zivot, medjusobno poverenje, ljubav...???

@All:
Guys, malo je obeshrabrujuće kada svi redom počnu da 'dele' želje uspeha... tek onda se provali da sažaljenje može biti tudji krajnji podsvesni sud o bezizlaznosti situacije... a moje skromno mišljenje je da nije kraj (bar dok se ne pobegne od nagadjanja i čitanja misli onom drugom; dok se otvoreno, mirno, ne porazgovara i definiše svačiji stav, otkrije nada...).

Ništa pametnije ti ne mogu reći, LostInSpace... Štaviše, savet je ništa drugo do pokušaj esencijalnog neznanca da, birajući tvoje uslove, nadje svoje rešenje... ili neistinito delovanje u uslovima koje nikad neće doživeti... Savet je sebična opaska iz najbolje namere.
Stoga te neću savetovati; ali ću zato sa svima podeliti univerzalno obuhvatnu istinu - nema veze ko ti i kako pomaže; ti ćeš osetiti posledicu. Često sam ponavljao svom nesrećnom drugu, a i sebi: 'Nemoj da slušaš druge; samo ih čuj'. I uvek se povedi svojim smernicama. Tako ćeš znati da si punopravni i apsolutni vlasnik svog života, biti jedini odgovoran za grešku i zaslužan za uspeh.

I budi miran. Uvek usporen i nenadvladan od strane svojih i tudjih kratkoročnih šokova. To što drugi misle da si slep iako nikad nisi otvorio oči... uradi nešto nesvakidašnje - promena, posebnost se lako primeti; baš zato što je neredovno potežemo. Idi i vladaj bez reči, okružen čudima...

(ovo je malo ispravljeni tekst koji sam bio napisao; prilagodjen je tvojoj situaciji...)

jedan deo mi je ostao nejasan, mozda nisam dovoljo detaljno procitala sve (paznja mi je u minusu, umorna sam skroz) - da li ona zna da ti znas da se ona zaljubila? to pravi veliku razliku po meni? jeste pricali o tome?
i palo mi je na pamet ono da se covek moze zaljubiti samo onda kada je za to spreman, svesno ili podsvesno, sto opet podrazumeva da je prethodna zaljubljenost prosla i nije postala prava ljubav. verujem da je mnogo mnogo teze ako i nemoguce zaljubiti se kad postoji prava ljubav.
zelim ti snagu, i neka bude kako ti osetis da treba, i kako mora u onom delu koji ne zavisi od tebe...

Ljubav ne prestaje, a ako je nestala tek tako to nije bila ljubav. U sushtini mizhe odvesti ili u sveto stanje ili u ludilo. chini mi se da si izabrao ovo drugo...

Ja sam za to da ono dvoje koji se vole, budu zajedno bez obzira na sve drugo... ne treba ziveti ni u lazi, ni biti zrtva zbog nekih stvari. Deca ce razumeti s vremenom, ako su ona u pitanju... sve drugo nema opravdanja... sacuvati imovinu? najveca glupost gubiti nesto mnogo dragocenije nego sto su to materijalne stvari, osuda ljudi... nje je uvek bilo i bice cak i ako ste "savrsen" covek... znate onu - svetu se ne moze ugoditi.
Ono dvoje koji su u braku znaju jedini pravu istinu koja se tice svih razloga prestanka ljubavi jednog (ili obe strane) i mogucnosti zaljubljivanja u nekog drugog sa strane. Novo pitanje je koliko je ljubavi i lepih stvari u zivotu uopste bilo izmedju njih dvoje u braku...

Svaka duga veza ide gore pa dole pa gore pa ... nije za dzabe ona podela na sedmogodisnje intervale. I u svakom, cak i u najskladnijem braku moze da se desi da se covek zazeli da oseti onu strast i ludost od pre. I onda naleti neki bezveze objekat obozavanja spolja koji je ustvari potpuno nebitan, samo projekcija zelja jednog od partnera (ili oba Wink ).

Dve reci su bitne ako je to u pitanju: to prodje. Eto, ja to nisam znala i sada tu dajem savete a ni prvu krzu u braku nisam umela da prepoznam pa mu dodjem ko celavi Mile sto je pravio vodicu protiv opadanja kose.

Tamtitam ::Dve reci su bitne ako je to u pitanju: to prodje. Eto, ja to nisam znala i sada tu dajem savete a ni prvu krzu u braku nisam umela da prepoznam pa mu dodjem ko celavi Mile sto je pravio vodicu protiv opadanja kose.

Kriza braka postoji to ne sporim...., ali uvek ima ono ali,....
da li brak moze da se vrati na prethodno stanje kada "TO PRODJE", da li se emocije stishaju...
sa muske strane gledista to je izvodljivo ... ali sa zenske.... da Vam ne pricam Vama "cvetovima" na MC-u koliko ste spremne da vrcate emocije u nazad ma koliko Vam je stalo do nekoga kada mislite da ste nasle mnogo mnogo mnogo boljeg od onoga sto imate ????

Dopuna: 28 Nov 2006 8:21

zahirina sirianna ::Ljubav ne prestaje, a ako je nestala tek tako to nije bila ljubav. U sushtini mizhe odvesti ili u sveto stanje ili u ludilo. chini mi se da si izabrao ovo drugo...

Ludilo nikada jos uvek imam kontrolu nad sobom...
pre bih rekao da sam izabrao TOLERANCIJU prema partneru do kojeg mi je stalo, ali bas stalo u svakom pogledu i kao majku nase dece i kao osobu koja me ispunjava i kao ljubavnicu.....

Super, drago mi je da neko ume da bude tolerantan i sirokogrud jer na zalost velika vecina poseduje jako nizak prag tolerancije. Ona je preduslov za sve, hvala za ono cvetovi sa MC-a (mada je delovalo malo ironicno? da li se varam?). Pozdrav i puno srece u svemu sto radis dragi LostinSpace.

Citat:da li brak moze da se vrati na prethodno stanje kada "TO PRODJE"​

Pa naravno da moze. Poznajem nekoliko njih koji su procvetali posle krize (a ostali zajedno) uz pristojnu dozu dobre volje, zivaca i naravno te tolerancije o kojoj govorite. I uz po koje lupanje sakom o sto Wink

Ok, teoretski, ona je uskoro gotova sa svojim zemljotresom. Po najgorem scenariju pose toga (eh, pesimista ne moze biti nespreman Wink ) dolazi cunami za tebe. Cudna i pomesana osecanja, pa povredjenost a i frustracija ce probati isto da se probije na povrsinu, pa se i ranjivost povecava ... Sta ces ti sa svojim ventilom? Hocu reci, kada ti se ona vrati, a vraca se uskoro, hoces li znati da nadjes mir za svoju zivotinju?

Dragi LostinSpace, morala sam ponovo procitati ono sto si napisao.
Mislis da je ceo problem u tome sto se uvek trazi bolje? Ako sam dobro razumela, to stoji, ali kod mene u smislu emotivnog ispunjenja i davanja (jedino u tom smislu), a ako je u pitanju status te neke trece osobe, polozaj, moc, materijalne stvari onda ta tvoja draga ma kako bila dobra kao majka tvoje dece i kao tvoja ljubavnica, kao osoba koja te ispunjava...ne zavredjuje toliku toleranciju od tebe, jer ocigledno ako je nekog nasla ne zato sto ona nije emocionalno ispunjena, vec zbog drugih stvari, onda joj sigurno nedostaje pameti, jer staviti svo dobro na kocku zarad onog prvog sto sam napred navela je suludo i glupo. Ovo je samo moje misljenje i neki moj stav. Jer samo u slucaju kad mi nedostaje ljubavi, razumevanja, neznosti, paznje... ja mogu svoj brak staviti mozda na kocku...mislim da druge stvari nikako (bar kod mene) ne dolaze u obzir, ma koliko boljeg, uspesnijeg, mocnijeg, bogatijeg, lepseg coveka upoznala. Zakljucak: ljubav u braku i van braka se najbolje "cuva" paznjom, ljubavlju, razumevanjem, brigom o onom koga volis... i da ne nabrajam (ali uzajamnom). Tamo gde to nedostaje veliki je prostor da udje neka treca osoba... Treba se dobro preispitati, pa ako ima krivice od obe strane, treba znati oprostiti i nikad to vise ne prebacivati ...vec pokusati poceti od pocetka, od prvog dana...a ako ne ide, jednostavno produziti dalje svako na svoju stranu.

@ tringer
1. Nema ironoje u cvetovi to sto sam napisao to sam i mislio, na devojke i zene sa MC-a u najlepsem svetlu.... (1 post)
2. nije materjalni polozaj u pitanju.... (2 post)
3. samo da bude jasno kakda govorimo o paznji, ljubavi, poverenju... voleo bi da se preispitate ili ti tringer koliko nesto sto ti saputnik pruza ima jacine ako dozivis to isto sa nekim koji je "nov u tvom zivotu"... dali ce njegova rec biti jaca od tvoje koju izgovoris.. ???? da li ce njegova paznja biti jaca od tvoje koju pruzas ????
Koliko sam razumeo mozda bi stavila tvoj brak na probu ako to sto ti fali budes dobijala sa druge strane, ali uvek ali koliko ce to trajati da li je to bas tako kao sto izgleda ???- pitanja i samo pitanja....

"Zakljucak: ljubav u braku i van braka se najbolje "cuva" paznjom, ljubavlju, razumevanjem, brigom o onom koga volis... i da ne nabrajam (ali uzajamnom)."

samo ako ti to neko drugi pruzi a ti to prihvatis razvija se zaljubljenost i tvoj partner nema velike sanse da bude no1 again, jer se od njega to ocekuje a drugi to pruza onako da kazem od srca i neobavezno jer mu je "stalo..."

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1111 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 4 sakrivenih i 1056 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, aramis s, babaroga, bokisha253, Boris Bosiljčić, Buzdovan, crnitrn, Dannyboy, delboy, Denaya, DonRumataEstorski, dulleo, goxin, Hamannche, hologram, hooraay, Još malo pa deda, Karla, kjkszpj, kybonacci, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, mrav pesadinac, nemkea71, opt1, ozzy, procesor, rodoljub, royst33, sasa87, shone34, Sirius, Sićko, slonic_tonic, ss10, Tandrkalo, theNedjeljko, vaso1, Vatreni Zmaj, Vlad000, YU-UKI, YugoSlav, zeo, šumar bk2, 125, 79693