Zelim da zivim sa osmehom na licu :)

Zelim da zivim sa osmehom na licu :)

offline
  • Maycat  Female
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 02 Apr 2008
  • Poruke: 2
  • Gde živiš: NS

Do pre nekog vremena je bilo tuge... Onda sam dobro razmislila o mojim postupcima , i reakcijama na tudje postupke i donela neke vazne odluke.
Vise ne dozvoljavam da se ljudi koji me ne vole nasladjuju mojom nesrecom.
Vise ne dozvoljavam sebi da budem nesrecna , jer koliko god losa stvar se dogodila , pomislim na sve one dobre koje me okruzuju , a koje ni ne primecujem jer ih smatram "normalnima".. neki nemaju cak ni to shto je meni "normalno".
Vise ne dozvoljavam sebi da me neko pravi budalom , vuce za nos i iskoriscava neke moje slabosti...sad to sasecem u korenu.
Vise ne provodim vreme sa ljudima koji mi ne prijaju "radi reda".. Okruzila sam se samo onima sa kojima mi je zaista lepo , onima koji me ispunjavaju pozitivnom energijom.
Promenila sam neke osnovne zivotne navike , sad imam osecaj da zaista radim nesto pozitivno i korisno i da ulazem u zdravlje i neku dobru buducnost.
Zadnje i najbitnije : Vise ne dozvoiljavam sebi da izgubim nadu , snove i veru! Verujem da ce mi se dobre stvari dogoditi! Ako se ne dogadjaju sada , to samo znaci da nisam umela da se izborim za njih i da nisam donela prave izbore...idemo dalje , sa verom u zivot , u ljubav , u srecu , sa verom u ljude i njihovu dobrotu ispod svih mana... Verujem u happy ending!
A te "tuzne" epizode su nekako same od sebe pocele da nestaju..
U trenutku kada dignes ruke , tad tvoj brod pocinje da tone. Verujem da se protiv svake nesrece i nedace moramo boriti , cak i ako nismo imali nikakav uticaj na to.. Na kraju krajeva , uvek postoji jedna stvar na koju u svakoj situaciji pouzdano mozemo uticati , a to smo - mi sami!
U sustini , ne postoji ista sto mozes da sigurnoscu predvideti. Zato zivot i jeste toliko lep , jer u zadnjem trenutku karte mogu da se izmesaju i da se dogodi ono sto najmanje ocekujes. Niti ijednu tugu mozes resiti prostom odlukom " da ne budes tuzan".
Ali potpisujem da nema te situacije , ali nema je , NE POSTOJI , kad je dobro resenje sedeti i ne raditi bas nista. Prepustiti se ocaju i depresiji.
Zivot nas baca u razne situacije... ja samo kazem da moramo nauciti sa svakom da se nosimo. I ne dozvoliti nijednoj da pobedi ono najbolje u nama.

Kao sto kaze moj omiljeni pisac "Priroda kise je svugde ista, ali od nje raste trnje u pustinji i cvece u oazi"

Antoni De Melo...Xexe...

Maycat --> Zagrljaj

Trebalo je dobro otvoriti um da bi shvatila ovo sto si ti napisala, ali ti si uspjela. Zivot je sve samo ne setnja u parku u toplo proljetno vece.
Ali je pak vrijedan. I to sto se spozna prije, vece su sanse da se uziva u njemu. Jeste kratak, ali sta da se radi ... osim da se zivi kako i koliko moze.
Pozitivna misao je sama po sebi lijek.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1101 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 6 sakrivenih i 1056 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, antonije64, Apok, bankulen, Boris BM, cavatina, ccoogg123, CikaKURE, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, esx66, FileFinder, Frunze, goxin, Karla, kjkszpj, kolle.the.kid, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, milenko crazy north, moldway, nemkea71, nikoladim, opt1, procesor, raketaš, RJ, Stanlio, stegonosa, Sumadija34, Toper, Trpe Grozni, Tvrtko I, vathra, virked, YugoSlav, žeks62