Zena danas

1

Zena danas

offline
  • Daktilograf 21. veka
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 2766
  • Gde živiš: Apsurdistan

Gledam vec danima ovaj plakat u gradu. Nit me interesuje ta televizija niti klub u kojem ce biti zurka.

Osto me je izvelo iz takta je sledeca slika koju sam ja malo izmenio, jer upravo ne zelim o lesinarima da pricam. Zelim da pricam o zeni kao zeni u danasnjem drustvu.

Ocito da jedan deo zene fali. Mozda je to nekome umetnost? Po meni je jak simbol stvari kako danas stoje.
S obzirom da mi jadni iskompleksirani muskarci pored zene kojoj je podareno da moze radjati razglabamo o sopstvenoj velicini i dostignucima. Mozemo se slobodno sutirati u dupe sa svojom umetnoscu ali nikad tako nesto zivo necemo stvoriti ko sto je dete.

Poezija zivi onog trenutka kad se stvara i kad se cita, ali dete je uvvvvek zivo smešak .

Dakle evo slike Wink

leonard ::Ocito da jedan deo zene fali.

Kojoj zeni nesto fali? Ovoj na slici? Hm ... cek da vidim ... ah, da! Fali joj garderoba (glavu necu da spominjem, postujem njenu odluku na anonimnost)! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ne vidim razlog zasto su muskarci danas iskompleksirani? Jel' ti to generalno ili sta? Kako znas da jesu? Jesi li ti? Zbog cega?

Zamisli sada da si zensko pa pogledaj u bilo koji vodeci svjetski modni magazin. Znas kakve to komplekse moze da ti nanese. Very Happy

Ali hajde da se za trenutak spustimo na zemlju ... Wink

To sto zena moze da rodi dijete, bar u mojim ocima, je super. Da je muskarac sposoban da ga rodi, radj'o bi. Uz svo duzno postovanje za muski rod, you don't have what it takes. Wink

Nije lako biti zena, a danas je to posebno tesko. Zasto? Pa zato sto mora da balansira svasta nesto jer citava porodica (u manje vise) slucajeva zavisi od nje. Ko ce da skuva, da opere, da pokaze zadacu, da ide na roditeljski, da placa racune, da radi van i u kuci, da bude i majka i zena i ljubavnica i domacica .... sta ja znam, tesko je to sve balansirati i ostati normalan. Ne mislim da smo mi zene u nekoj velikoj prednosti pred vama muskarcima.

A da bi se stvorilo dijete potrebno je i musko i zensko. Znaci zasluga se dijeli 50:50. I najlakse ga je napraviti, nostiti 9 mjeseci i roditi, sta dolazi poslije toga je nemjerivo u komlikovanosti i problemima. A uloga oca u djecijem zivotu je jako bitna, i zato nemoj da se ogranicavas od toga. Very Happy

Uistinu ne znam da li sam i malo odgovorila na pitanje koje si imao ... ?

Ella ::To sto zena moze da rodi dijete, bar u mojim ocima, je super. Da je muskarac sposoban da ga rodi, radj'o bi. Uz svo duzno postovanje za muski rod, you don't have what it takes. Wink

Upravo sam hteo istaci koliko je ta sposobnost posebna. Stvarnje jednog novog univerzuma (deteta). Te se nadovezati na ono sto je Tesla govorio o zenama da je vreme tek pred njima. Dugo ste bile pasive i toliko potencijala i kreativne energije lezi u vama.

Kad zazivi zena na pravi nacin ceo svet ce doziveti preobrazaj koji je za nas danas ne zamisliv.
Hteo sam reci da su muskarci oduvek bili inferirni, a da su svoje sposobnosti velicali. Nasa sposobnost da svtvaramo i pisemo je velika, ali se ne moze porediti sa nastajanjem deteta. A kad bi zena tu energiju iskoristila za umetnost mislim da bi svi bili sokirani.

Prezirem vreme kad se zena morala kriti jer je muskraci poglavari nisu mogli nadjacati sem fizicki i ... Kad je znena sluzila da radja i to cesto 10, 15 godina uzastopno. Sto je strasno. Muskarac se zadovolji i isprazni a zeni sve muke. To ropstvo. Zena zna sta je patnja i zato tako dobro poznaje ljubav.
Nesretna zena ne moze podici dete koje ce cvetati i eto ti savrsenog materijala da mu se stave glupe ideje u glavu i podje u rat. Jer covek koji nije iznutra ispunjen pada pred obecanjima bez obzira koliko glupo zvucala.

Danas se zene bore na muskim sredstvima. Cesto covek (pod time mislim i zena) pocnu da lice poput onih koje preziru ili protiv kojih se bore.

Zato kazem spasimo zenstvenost i ljupkost. Zena nije telo. Dans vise zena ne treba da radja kao nekad ali treba da posluzi za zabavu Evil or Very Mad . OK ako obe strane uzivaju, ali nema potrebe nametati ideju kako su samo nasminkane zene lepe. Nemam nista protiv sminke i tu dolazi do izrazaja sposobnost zene da se dodtera. Slika po svom licu smešak . Medjutim spustimo se na zemlju i uzivajmo u prirodnom, a ne vestackim, oblinama.

Ella da ne komentarisem odgovor Zagrljaj Zaljubljen Smajli

Citat:Dans vise zena ne treba da radja kao nekad ali treba da posluzi za zabavu.

Ovu recenicu ne razumijem bas najbolje i zato mi se jedino ona ne dopada u citavom ovom postu, koji zvuci kao svojevrsna oda zenskom rodu.
Leonard je bas inspirisan, sta god da je razlog/motiv, lijepo je.
Zagrljaj

@posebna
Drago mi je da si mi skrenula paznju.

To je kritika na dasnji nacin razmisljanja o zeni. Pre je sluzila da rdja, a dansa treba da zadovolji musku mastu i ... Opet maslo 'pametnih'.

Inspiracije? Pre bi rekao potreba. Treba pokrenuti vijuge i poduciti musko celjda sta da ceni i trazi u zeni.
Ljubav ne trazi menjanje. Partner je jedan dok to sto postoji funkcionise.

Dodao sam Evil or Very Mad koji upotpunjuje recenicu.

Leonarde, nemoj da se ljutis, ali ne razumijem bas najbolje sta je cilj tvog teksta. Velicanje i oda zenama, dokazivanje da su muskarci inferiorni, ne razumem sta je cilj?
Niti mislim da su muskarci inferiorni, niti zene, i mislim da je pogresno tako razmisljati. Bog, Priroda ili kako vec hocete da to nazovemo, stvorio je muskarca i zenu, tako da budu upuceni jedni na drugo, u stvari ne kaze se dzaba da covek trazi svoju " drugu polovinu". Muskarac i zena, kad se istinski vole, cine jedno, a opet zadrzavaju i svoje posebnosti, i obadvoje su upuceni jedno na drugo, ne radi se tu ni o cijoj inferiornosti.
Da je u proslosti bilo iskoristavanja zena, i da su bile u podredjenom polozaju apsolutno je istina. Danas nije vise tako, sem u zemljama tipa S.Arabije, Irana i slicnih.
Ella, na nekim zenama jeste veliki teret, i posao, i kuca i deca, sve pada na njih. Ali veruj mi, ima muskaraca kojima nije nista lakse, sve zivo rade, jedino sto ne mogu da rode dete fizicki, sve drugo rade. Cak mi se cini da je sve vise muskaraca koji su bolji roditelji svojoj deci, nego zene.

Nije leonard jedini koji 'pada' na ženstvenost... Mr. Green Embarassed

@ posebna :

Mislim da je na neki način tom rečenicom ipak nagovestio poziciju devojaka (dakle, najpre mladjih žena) u modernom društvu tj. oku današnjeg muškarca u potentnim godinama. Wink
Pre samo dva veka, žena je maltene i 'dovodjena u kuću' da najpre izrodi bar petoro dece i u tome se je ogledala njena bitnost; stavimo na stranu i veću ulogu žene u podizanju dece, brigu o kući, spremanju jela... dok je danas (pored toga što je i godišnja granica prividne ozbijnosi u oba pola pomerena nadole, još uz mnogo veću slobodu mišljenja i ponašanja; a i neupredivo je više medjujudske interakcije) tražena devojka/žena koja je najpre 'lutka', lepa, negovana... slobodna i zavodljiva. Eee... ako je to mislio - čini mi se da je u pravu. U neku ruku, na žalost - ako nešto ne mogu da 'svarim' to je površnost i obilaženje (namerno ili nesvesno) oko poente.
Ličnost ću, do'god sam živ, vrednovati više od spoljašnje slike. Jer tako se izbegava zavaravanje, prihvatanjem postojanja obeju strana, a ne zapostavljanjem jedne nepobitne... Mada, nisu samo muški krivi; zar i neke žene ne forsiraju ono pogrešno, bar ponekad?

Zato, s druge strane, kažem: što je ljudsko, nije isključivo (svakojako je). Dajmo drugima ono što sami traže, samo dok je u domenu dobrog; imaćemo dva pobednika. Wink

Dopuna: 27 Mar 2008 18:13

P.S. Izgleda da sam pogodio leonard-ovu poentu; objavio je svoj komentar (koji je sad pre ovog mog) dok sam ja moj pisao...

@dzon snezni
Ima dosta istine u tome sto govoris ali jos one nisu dosle do izrazaja.
Kasnije vise... begam
poz

Жене се као бориле за еманципацију, и на крају довеле саме себе у позицију да се користе као комад сексуалног потрошачког производа за те исте мушкарце против којих су се "одупирали"...

Morskisrle ::Жене се као бориле за еманципацију, и на крају довеле саме себе у позицију да се користе као комад сексуалног потрошачког производа за те исте мушкарце против којих су се "одупирали"...

Srle, zar ne vidis da su usko povezani? Jedno vuce drugo za sobom.
Da su zene kroz vijekove tretirane sa malo vise postovanja, mozda do toga ne bi ni doslo.

dzon snezni ::...
Ali veruj mi, ima muskaraca kojima nije nista lakse, sve zivo rade, jedino sto ne mogu da rode dete fizicki, sve drugo rade. Cak mi se cini da je sve vise muskaraca koji su bolji roditelji svojoj deci, nego zene.


Pod ovom kapom nebeskom ima svega.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 733 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 727 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, Miškić, opt1, simazr, vobo, yrraf