kako će izgledati vaš odlazak kod lekara opšte prakse za 2-3

3

kako će izgledati vaš odlazak kod lekara opšte prakse za 2-3

Question Evo nešto u vezi moje teme.Neki dan sam išla kod lekara,i tako kroz razgovor (naravno opredelila sam se da imam svog lekara)elem pitam DR.baš me interesovalo koliko dobije dinara ako ima pacijenata više nego koliko je određeno.I zamislite kada sam čula zamalo da se ne onesvestim,ima ..1dinar po pacijentu,mislim na ono preko recimo 25 pacijenata.Što znači ako ima 40 pacijenata imao je 15 više i dobije na plati 15 dinara.Sramno,nemam reči.Ali Dr,kulturan čovek,reče da je to zamišljeno lepo al kad će zaživeti ko to zna,za par godina.....a dotle Ministarstvo može da smisli ko zna šta još i ode i taj 1din. Bebee Dol Tužna sam bila,jer dok neki lekari imaju 15 pacijenata i lepo im, lekar sa 40 pacijenata nemože i da hoće da se svom pacijentu posveti onako kako treba.Eto ja toliko,samo da vam saopštim novost koja me je iznenadila,ostajte mi u zdravlju. Ziveli

u budućnosti će hirurške intervencije izvoditi ekipe od po tri inženjera i jednog hirurga...

neva ::u budućnosti će hirurške intervencije izvoditi ekipe od po tri inženjera i jednog hirurga...

Dobro došla na MC,vidim novi član,a molila bi ako može malo objašnjenje zbog ovakve konstatacije,pozdrav.

Pre nego što zaključam ovu temu,a pošto vidim da ima dosta učesnika na MC. koji žive u drugim zemljama,najviše zapadnim pa eto moja malenkost,bi želela da ako neko želi ispriča kakvo je tamo lečenje.Kakvo je tmo osiguranje,kako ga dobijate,i da li morate u njemu da učestvujete.I još kakve su medic.usluge koje treba da dobijete kada ste prinuđeni da se obratite lekaru.Netražim opširnost,već samo kratak sažetak,tek toliko da uporedimo naše odlaske lekaru i vaše u zemlji u kojoj trenutno boravite.?

Znam da su razlike,sigurne i razumeću ako ne želite uopšte o tome da postujete.Hvala svima koji su makar malo svojim prilogom doprineli da makar nešto saznam.

Otključah moj blog,sigurna da sada posle četiri godine baš,baš imate šta reći,o odabranom vašem lekaru,jer sada se više nema kud.Zakonska obaveza,pa ako imate neko novo ,lepše ružnije iskustvo da podelimo ovde zajedno.
Sigurna sam da će biti i dosta saveta koji nam mogu pomoći.Od postavljanja moga bloga mnogo toga se izdogađalo u zdravstvu.Mislim na nove zakonske odredbe Ministarstva zdravlja.

Имам те околности да у мом месту има три лекара опште праксе. Променио сам сва три,и трећа докторка је стварно фантастична,хвала Богу. Претходни доктори су можда добри неким другима,или сам их ја "нашао" у незгодном тренутку... У сваком случају мени нису одговарали.

Prvo moramo da ga "izaberemo", pa tek onda da overimo zdravstvene knjižice, pa onda ko čeka, taj valjda nekad i dočeka.

"Важно је да пацијенти изаберу лекара, јер он о њима брине, зна тачно како они 'дишу', зна ситуацију у породици", наводи помоћница министра здравља.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/

Je l' ovo neka nova edicija, biblioteka novog srpskog sf-a? Izabrala sam lekara još pre nekoliko godina i bila sam samo jednom kod nje. Ne zna ni kako se zovem, a kamoli kako dišem, od čega bolujem, kakva mi je situacija u porodici, bla bla bla. Sve je ovo jedno veliko bla bla bla, šarena laža, još jedan eksperiment nad pacijentima. Kakva bre briga o ljudima?!
Sick, sick, sick. Razz

E pa Sole draga moja,lepo je u ovom tvom postu to što ti takozvani izabrani lekar nije trebao.A viš sada šta kažu,nemere se smešak overiti knjižica ako nisi "izabrala" lekara a to se podrazumeva da ostaviš i svoj potpis.
Ma ja nešto ovih dana čitam jadikovke pacijenata raznih što trudnica, majki ,porodilja,zgražavam se gde to ode naš lekar ,,,ode negde ,,bez Hipokrata,ni njega nema više.Naravno čast izuzecima.
I onda neko napisa u tim komentarima,ima ih podosta,kakva nam je država takvo je i zdravstvo ,a bogami i sve ostalo,da neređam.
E pa to su ti čiste gluposti i sama sam se uverila,obilazeći poslednjih meseci i godina lekare.Kol centar nemoš dobiti,koji ti god broj u našem vajnom Institutu u Sr.Kamenici daju čuješ samo tutu,ili zauzeće.Niko da se javi a na Tv ekranima kada se pojave tako lepo pričaju i pozivaju nas na preventivne preglede.
Nebi ja više kod mene počinje ponovo da grmi pa moram da se isključim iz struje da neizbije kuršlus smešak Poljubac

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Lazu-pacijente-ka.....dinar.html
Evo i od mene bruke našeg zdravstva.

Gledam datum postavljanja i odlaske kod lekara sada , u 2012. Unazadili smo. One nase baba-doktorice, i nakon 2,3 godine od kad su uvedeni racunari u ordinacijama, nabadaju tastaturu kao da ce da ih ujede. Bila sam kod mnogih i videh da je najveci broj prstiju koji koriste pri kuckanju, dva. Najgore od svega je sto stignu da prime mnogo manje pacijenata nego ranije. Ja sam za to da im se uvede neki kurs ili vrate pisace masine.

nije njihov posao da kucaju, vec da lece Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 981 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 8 sakrivenih i 918 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amstel, aramis s, Atomski čoban, bankulen, bestguarder, Bojadin Strumski, bojankrstc, bojcistv, Boris90, BORUTUS, BSD, bufanje, celik, Denaya, Dimitrije Paunovic, Doca, doklevise, Dorcolac, dule10savic, FileFinder, HrcAk47, ILGromovnik, Joco Skljoco, kolle.the.kid, kybonacci, Litostroton, ljubacv, macak44, mercedesamg, mikrimaus, MilosKop, MiroslavD, nebkv, nemkea71, pein, Petarvu, procesor, raptorsi, RJ, Shinobi, slonic_tonic, sombrero, sovanova95, SR-3m, theNedjeljko, Vatreni Zmaj, VJ, vlad4, vladaa012, voja64, VojvodaMisic, |_MeD_|, 79693