noću prošlost u čoveku jače govori revisited

1

noću prošlost u čoveku jače govori revisited

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2008
  • Poruke: 2528
  • Gde živiš: VII kat

Pretencioznog li naslova. Sad sam izguglala ovo.
Moj davno izgubljeni blog.

"The Internet never forgets", očigledno. Ali zato ja zaboravljam, sve više i više. Nekada sam sve na ovom forumu umela da iskopam. Sve! Sada se ovde više ne snalazim, i pojma nemam gde su se denule zanimljive teme. Negde ipak moraju biti u supstratu ovog dela Interneta, pa me nešto (biće prošlost) vamo vuče.

Ne bih prošlost mnogo da prizivam, ali ponekad mi baš nedostaje neko Internet ćoše gde mogu da kukam na razne teme u sitne sate.

Nedostaje mi neko, za početak.

Ali imam Mašu da se šćućuri uz mene. Mašinka, od milošte Maša, je socrealistički sivo mače koje smo potpuno neplanirano dobili. Komšinica je pokucala na naša vrata i pitala nas da li bismo hteli da udomimo macu. Ja blesava odmah pristala, moja majka se nešto dvoumila. Mačka u stanu, i sve to. Sada ona voli Mašu više od mene, kako to već biva. Otkrila sam tek sada, u ovim godinama, šta znači zavoleti neku životinjicu. Od pre dva dana znam da mi je žao da je lupim po ušima i kada slomi holandsku saksiju. Što me sve seća na moju baba Radu i originalni blog. I šta je još novo... Otkrila sam i da volim pivo. Nisam još postala alkos, ali ko zna, polako. Otkrila sam i da sam latentni dijabetičar, što nije smak sveta, čega sve ima, super sam prošla. Položila sam sve ispite, ali još nemam diplomu. Biće. Ionako ne znam šta će mi, osim da stavim tačku na to. Upoznala sam nekoga odavde ko ne bi voleo da ja ovde napišem da sam ga ja upoznala, pa neću da napišem. Mr. Green Ljubila se sa nekim intenzivno po aerodromu. I autobuskoj stanci, koja je valjda najdepresivnije mesto za tako nešto koje postoji. I sad shvatam da smo se na stanici poslednji put i videli. Pa mi nedostaje, i dođoh ovde da se blamiram pred milionskim auditorijumom.

Šta ima novo kod vas?

I nista i svasta. Kad vec pitas. Smile
Ja se inace vec nekoliko dana kanim nesto napisati, ali uvek iskopam neki razlog koji nadjaca tu moju zelju. Tako nekako.
Malo mi je delovalo glupo da se, posle toliko neaktivnosti, pojavim i pocnem pisati kojekakve nebuloze. Ovo tvoje javljanje me je malo okurazilo. Wink

Macku, niti bilo koju drugu zivotinju nisam nabavio a sto se tice piva, novo je to da sam sada zagotivio Zajecarca, mada ni neko drugo mi nije mrsko. Nekako sam po tom pitanju fleksibilan, sta uzme drustvo i ja se povinujem. Da li sam zbog toga alkoholicar? Rekao bih da nisam, ali samo negiranje mi i ne pruza neku potvrdu. Tako nekako jos jednom.

Kao sto vec rekoh, kod mene se izdesavalo dosta toga, ali u sustini sve je isto kao i ranije.
Dobro, nije sve isto. Godine cine svoje.

Ponekad se i ja zapitam gde su te zanimljive teme koje su me i privukle ovom forumu, ali onda po zna koji put shvatim da je Kenedi bio u pravu i da moram poceti od sebe, no opet sve ostavim i samo se izlogujem.
Tako je valjda lakse.

I ovako je uvek sa mnom, kad pocnem sa pisanjem imam toliko toga za kazati, a onda kada pogledam utrosene reci shvatim da je moje ocekivanje iznad onoga sto zapravo i mogu.

Razocaran sam. Ne u nekog posebno iako je jedna osoba pomalo zasluzna za ovakvo stanje. Ne mogu reci ni da sam razocaran u sebe, zaista verujem da sam ucinio sve najbolje i sve sto sam mogao. Optimista sam pa ne mogu reci ni da sam razocaran u zivot ili sudbinu…
Otkud znam. Jednostavno sam razocaran.

Ooooooooooo,rođena moja,ja još navek na bregu,nigde nemrdam,sve na smenu čuvam moj mali narod,baldišem,evo baš ovih dana ono najmanje prohodalo,neskuvam ništa ni da deka i ja ručamo.Jedemo šta ko stigne smešak
Vidim da si mi dobro ajd da ja sad ne ulazim u sitnice.Eto sada ja kao nekad pitam piše li se ovo zajedno (ne ulazim) ili odvojeno. Embarassed
A pitam jer mene neku noć najstarija unuka pita tako nešto slično ,,probudime u sitne sate a ja velim nemam pojma to nikada nisam znala.
Pa dugo je bio vidljiv tvoj blog za koji misliš da se izgubio.Mene si lični razveselila i dala mi malko "šlagorta" da napišem i ja štogod.
E sada ako nisi čula za ovu reč "šlagort" moraćeš da pitaš najstarijeg moderatora mora znati.
Ovde ti ima mnogo tema tako da ja neznam gde da se skrasim pa zato retko i dođem,,,ma šalim se nisam više za pisanje.Čuvaj mačora,a ja odo da se opružim,vreme je,a nisam mogla a da ti ne uzvratim sada već sa malom dozom moje matoroće nekoliko rečenica. Poljubac Zagrljaj

To su sitna događanja kod mene a nije da ih nema ihajjjjjjjjj.
Jao,najvažnije zaboravih kad si spomenula pivo,setih se a to neću nikada zaboraviti kada sam ti nešto odgovarala u nekoj temi pa ti poslala na kraju posta ovaj smajli Ziveli a ti kažeš ja nepijem pivo al može ono neko što se sada pije voćno sa breskvom kivijem ajme to sam negde videla,pa za to moje sećanje Ziveli Bilo je naravno smeha i komentara.
Eto sada,ajd ti.

tetka_danuska ::... E sada ako nisi čula za ovu reč "šlagort" moraćeš da pitaš najstarijeg moderatora mora znati.
Za tu reč prvi put čujem, a verujem i ostali... Mr. Green ali šlagvort - to je već nešto drugo... i ubedjen sam da je mnogima poznata Wink

Dusan ::tetka_danuska ::... E sada ako nisi čula za ovu reč "šlagort" moraćeš da pitaš najstarijeg moderatora mora znati.
Za tu reč prvi put čujem, a verujem i ostali... Mr. Green ali šlagvort - to je već nešto drugo... i ubedjen sam da je mnogima poznata Wink


Mož biti da sam ja u startu kada sam čula pre dosta godina tu reč ispustila to slovo V,ali ću ipak morati da proverim na sigurnom.

jelkica7 ::

Šta ima novo kod vas?

Gužva, nervoza koja je prati i neverovatne ljudske sudbine koje se kao kao senke tiho provlače između svega navedenog.
Otišli su neki meni dragi ljudi, simboli mog detinjstva i odrastanja, komšije, prijatelji.
Tek tako, jednostavno ih više nema. Mladi ljudi.
Jako puno razmišljam o tome.

Pre neko veče na televiziji išao nekakav akcioni film sa Džeremi Ajronsom. Ne znam kako je izbor pao baš na Džeremija kao protagonistu, valjda im je namera bila da snime akcioni film koji će i žene ići da gledaju. Odgledala sam samo deo, što je bilo više nego dovoljno. Džeremi je Englez-osvetnik-ubica, u filmu glumi i Brendon iz "Beverli Hilsa", a jedan od negativaca je naše gore list i zove se Karadan Maldić. I tako ja gledam, i gledam, i duboko uzdahnem, i pomislim - kad je neko uspeo ovakav film da snimi, zašto bih se ja osećala izmešteno u životu? Eto, taj osećaj izmeštenosti me i dalje progoni i bilo bi super da se nekako bolje izborim sa njim. Možda češće da gledam britansko-američke koprodukcije sumnjivog sadržaja.

Pitao me ovaj što mi nedostaje, zvaćemo ga B, gde vidim sebe kroz pet godina. Ja odgovorim da ne razmišljam na taj način. Živim na ivici, od danas do sutra. Mr. Green El ima to neko ime, taj hronični nedostatak ambicije? Ako ima, eto od toga patim. To me pitao pre skoro mesec dana, ja i dalje sebe mučim tim pitanjem i nepronalaženjem odgovora na njega.

Džeremija i B. povezuju "Noćni voz za Lisabon" i "Povratak u Brajdshed". I više ništa. Razz B. niti je Englez, niti nosi pantalone od somota i sakoe od tvida, niti ima zamak... Ali voli taj film i tu seriju, ne vire mu dlake iz ušiji, i eto. Ponekad je i to dovoljno, a ponekad mi se čini da meni nikada niko neće biti dovoljan. Ponekad mi se čini da mnogo trtlljam.


Žao mi je zbog osećaja razočarenja i gubitka, drago mi je zbog radoznalog malog naroda koji raste. (:

"If I am out of my mind, it's all right with me, thought Moses Herzog.

Some people thought he was сraсked and for a time he himself had doubted that he was all there. But now, though he still behaved oddly, he felt confident, cheerful, clairvoyant, and strong. He had fallen under a spell and was writing letters to everyone under the sun. He was so stirred by these letters that from the end of June he moved from place to place with a valise full of papers. He had carried this valise from New York to Martha's Vineyard, but returned from the Vineyard immediately; two days later he flew to Chicago, and from Chicago he went to a village: in western Massachusetts. Hidden in the country, he wrote endlessly, fanatically, to the newspapers, to people in public life, to friends and relatives and at last to the dead, his own obscure dead, and finally the famous dead."

Tak ja po Internetu, pišem svima redom. cap cap

Razmišljala sam šta mi bi i zašto sam otvorila ovaj blog. Nije da imam nešto naročito pametno da kažem. I borim se stalno sa tom svojom potrebom da trtljam svašta i osećajem nelagodnosti posle, zato što iza mene ostaje nekakav pisani trag, koji nema ni kraj ni početak.

Maša trenutno spava na gomili nekih papira koje moram da pročitam. Zadnje šape su joj na tastaturi pa malo teže i kuckam. Posle će da pređe u krevet kod mene, kad ja legnem. Nagovarali me zlikovci danas da je se rešim. Ali ko bi mi onda grejao noge i pravio društvo? Jeste, ide zima.

"Have to go back. Not able to stand kindness at this time.
Feeling, heart, everything in strange condition.
Unfinished business." smešak



Maša saznala da Sorelag ima blog "Priče o ljudima", i rešila da iskaže svoj protest.

Razz

Dusan ::. Mr. Green ali šlagvort - to je već nešto drugo... i ubedjen sam da je mnogima poznata Wink

Tako je Dušane ono crveno slovo "v"je nedostajalo,ja napravila lapsus.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 786 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 2 sakrivenih i 768 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Bluper, Bobrock1, deimos25, gorican, goxin, kikisp, kybonacci, madza, milan.vukovic, milenko crazy north, Misirac, pacika, slonic_tonic, SR-3m, zlaya011