o naucnicima

o naucnicima

offline
  • Pridružio: 27 Sep 2008
  • Poruke: 271
  • Gde živiš: Zrenjanin

"Naucnici ne mogu spreciti smrt,ne mogu spreciti rodjenje,ne mogu spreciti bolest i ne mogu spreciti starost.Sta su onda ucinili?Ljudi su starili nekada stare i sada.Nekada su se razboljevali razboljevaju se i danas.Sada ima vise lekova ah i vise bolesti.Sta su onda ucinili?Naucnici nisu pomogli ljudima da uspostave red u svetu,sta su onda ucinili ?''

Recimo ovako-omogucili su nam da bolje razumemo stvari koje nam se desavaju.

neznam zasto su nam omogucili da razumemo stvari koje nam se desavaju,oni ne objasnjavaju oni predpostavljaju.

Njihov naucni integritet se temelji na samo onome sto mogu neposredno iskusiti.

@loser

Ti isti naucnici koje omalovazavas i nipodastavas su omogucili da izneses svoj stav na nacin na koji si ga upravo izneo Wink , putem jednog naucno-tehnickog dostignica koje se zove internet i koji je verovatno najveci "izum" od izuma tocka ( kojeg je uzgred budi receno isto tako izumeo neki rani naucnik ).

Da nema naucnika, svi bi mi sedeli jos u pecinama, jeli zivo meso, sporazumevali se neartikulisanim zvucima i lovili rukama, kandzama ili cime vec bi nam evolucija omogucila.

Pardon,postoji nauka koja nam je donela vise zla no dobra a ono sto ja ne omalovazavam i cenim iznad svega je kreativnost pa i tu postoji caka.neka dostignuca ne bi nazvao naucna,naravno svi smo mi nesto zgresili ali internet je prozor u novi svet velika kreacija,i ja stvarno nebi da jedem zivo meso i pecina,ipak sam za buducnost.Da jasno kazem to sto govorim o nauci to su ogromne pogubne stvari za covecanstvo;atomska energija i stvaranje vestackog zivota.Ne bi zeleo da stvar uproscavamo samo gde smo mi to na gubitku a gde na dobiti i ziveo internet.


Cast svakom izuzetku.

Loser,

Svoj "otvarajući" post stavio si pod navodnike. Interesuje me čije su konstatacije i pitanja pod navodnicima? U njima, inače, ne prepoznajem nikakvo omalovažavanje i nipodaštavanje, nego pitanja svrhe i suštine. Upravo zato me i interesuje ko je autor.
(P.s. Liči mi na neke od dijaloga iz Remarkove "Trijumfalne kapije", ali nisam siguran).

Suština naučnika je da obezbede progres društva, oni su otkili fisiju i fuziju, ali ih je vojska iskoristila za destruktivne svrhe.

Ne nije Remark,negoli iz neke sasvim(neznam pisca)druge stuje o duhovnom razvoju a u pitanju je par iscepanih stranica ko zna od kada,pa mi je doslo pod ruke.

Drugo sto zelim reci je da netreba sparivati i u isti kos sve staviti,naravno i ja podrzavam neka dostignuca u nauci,sirok spektar ali se zestoko protivim nauci u svrhu pogroma ,unistavanja i diranja u nesto sveto,naravno nisam ja nikoga napao i osudio nego li jednostavno pustio tekst sa saznanjem da nije sve tako lepo i humano.Pa naravno da covek kao svesno bice tezi ka univerzalnosti pa i ova tema se namerno vodi u vise smerova.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 849 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 795 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Andrija357, babaroga, Battlehammer, Ben Roj, Bobrock1, Bojan85, bokisha253, darkangel, Denaya, djboj, DonRumataEstorski, FOX, ivan1973, Karla, kikisp, krkalon, laurusri, Marko Marković, Mercury, Milos ZA, MiroslavD, mrav pesadinac, Neutral-M, Oscar2, procesor, radoznao, raptorsi, Sirius, solic, SR-3m, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, Trpe Grozni, tubular, vaso1, VJ, Vlad000, VP6919, W123, wizzardone, YU-UKI, Zimbabwe, Zoca, zziko