shta vas pokretje?

2

shta vas pokretje?

bukvalno - voda, hrana i spavanje (ukljucujuci i cokoladu Mr. Green). kad sam gladna ili zedna, nemam volje nista ni da radim ni da pricam, tad sam mrzovoljna i ratoborna. kad sam umorna treba mi odmor (spavanje) a i koliko puta vam se desi da sto god da vas muci u jednoj noci - nikada nije toliko strasno kad odspavate. znaci osnovni uslovi za zivot.

a sad, posto ja znam da tema nije tako plitka kao neki ljudi i da poteze mnogo "teza" filozofska pitanja nego samo egzistenciju evo sta ja pronalazim kao izvor zivota i pokretac mene same.

1. ljubav - (svi mi volimo da volimo i da smo voljeni) ja volim sebe, volim neke ljude oko sebe, trudim se da budem bolja osoba sebi i njima, trudim se da duhovno napredujem u zivotu i da to saznanje prenesem na nekoga.

2. priroda - moze da me razveseli to je nevjerovatno. kad sam "down & blue" - imam svoju sumu u kojoj volim da se skoncentrisem i da pronadjem odgovore na pitanja koja me muce. da mi nije sume, gdje bih mogla da nadjem mjesto da posmatram pticu kako pjeva ili vjevericu dok jede svoju uzinu. ozbiljno, volim prirodu i toliko puta sam se "sabrala" i nastavila dalje dok sam bila olruzena drvecem radje nego ljudima.

3. rad - nije da sam radnik (sreca pa moja mama ne dolazi na forum) ali rad mi pomaze da skrenem misli sa neceg neprijatnog i da svoje znanje (ma koliko ono ograniceno bilo) usmjerin na nesto drugo. volim da vidim rezultate svoga rada, uzivam u podsticanju i ... (kako se prevodi challenging na naski Bebee Dol ) i da postignem nesto sto mi je na samom pocetku izgledalo nemoguce.

4. zelja da pomognem ljudima - volim za sebe da mislim da sam zena koja nema predrasuda o ljudima na osnovu njihove boje koze, nacionalne, seksualne, politicke, vjerske opredjeljenosti ... i da ako mogu pomognem nekome - to me cini kompletnijom osobom. nije bitno da li ce ta pomoc biti materijalna ili ne, bitno je da taj neko prihvati pomoc a ja da sam u stanju da pomognem.

5. zelja za ucenjem. nije bitno cega, od toga kako se povrce bolje "ispece" na rostilju dok je zamotano u foliju, preko skracenica u excelu pa do svemira ... pa i dalje. Wink

6. zelja za samim zivotom. da ga docekam svaki dan rasirenih ruku i da ga zivim kako dodje.

7. zelja da shvatim ljude.

8. nada da cu jednoga dana ponovo biti djete.

9. nada da cu jednoga dana ipak napisati jednu cijelu knjigu.

10. radoznalost.

i jos mnogo toga. ni jedna od navedenih stavki nije potpuno opisana. ali valjda shvatate. sve u svemu - pronalazim snagu za zivot u mnogim stvarima. jer smatram da je zivot vrijedan zivljenja.

@MaRuShKa - kako ti to pitas a ne dajes odgovore? ajde sada ti napisi sta to tebe pokrece ... smešak

@nidzo

Ne uzimaj sve za ozbiljno. Uzmimo na primer cestu iluziju, gresku u misljenju.

eXtra je fora obrisati moje poruke Wink
Poruke jedne mlade ne shvacene PLITKE duse Wink

Dopuna: 18 Apr 2007 21:41

E goran05,u "srce" me je pogodila Wink
Ellice,ja ti saljem poljubcic Wink Svako ima pravo na svoje misljenje i sloboda misljenja je samim ustavom garantovana,ali samo poneki imaju ovlascenje da brisu poruke,u tome je tvoja prednost Wink

Ajde da ne skrecemo sa teme, siguran sam da Ella nije u supstini tako mislila.

Dopuna: 18 Apr 2007 22:41

@MaRuShKa

Sta tebe pokrece?

@leggy, nema nishta od toga

@all svakog od nas pokrece prvo instinkt za samo odrzanjem a onda sve ostalo...

Slazem se... to je default, samo-odrzanje smešak

Pa sad ... ako se vas dvojica + ja slazemo u tome, i vjerovatno vecina drugih, mozda ima neko (ne mozda nego sigurno) koga pokrece nesto drugo tj. trece.

Ja sam mogla da napisem da me pokrece 3.5L, 255HP, V6 masina AKA Nissan Maxima ... ali nisam. I ako ne grijesm ako napisem da me 'pokrece'. A jos ubrzanje -- nivo adrenalina ode sky high ... smešak -- pravo pokretanje i ozivljavanje iz mrtvila. Mr. Green

Ella ::Pa sad ... ako se vas dvojcia + ja slazemo u tome, i vjerovatno vecina drugih, mozda ima neko (ne mozda nego sigurno) koga pokrece nesto drugo tj. trece.

Ja sam mogla da napisem da me pokrece 3.5L, 255HP, V6 masina AKA Nissan Maxima ... ali nisam. I ako ne grijesm ako napisem da me 'pokrece'. A jos ubrzanje -- nivo adrenalina ode sky high ... smešak -- pravo pokretanje i ozivljavanje iz mrtvila. Mr. Green


Mene jos uvek zanim, sta MaRuShKu pokrece

muzika i nishta vishe

Nervoza... i 4 kafe sto sam popio od jutros... ne mog se svrtim na mestu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 507 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 503 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Penzula, sasa76, Shilok, zlaya011