shta znam...recimo...

shta znam...recimo...

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2005
  • Poruke: 901

Citat:recimo...

na primer, znam kakav je ukus hleba sa puterom, i ukus toplog chokoladnog mleka u hladnoj sholji, i osetjaj kad su mi zrna kukuruza zaglavljena izmedju zuba. znam i osetjaj okeana, i uzhasno jakih talasa koji se zaletju u moje telo, i vrelog peska izmedju prstiju, i sunca koje mi zhari lice, i tushiranja toplom vodom po izgorelom telu.

znam i kakav je osetjaj hladnog mermera po mojoj kozhi, i vlazhne trave i vrutjeg asfalta dok po njima hodam bosa. znam i kakav je osetjaj ledene kishe po mojoj kosi, i kada mi shampon peche ochi, a sok od limuna nagriza rane po prstima.

iskusila sam i blato u kosi, i labelo na usnama ispucalim od zime, i ukus buhtli sa dzemom. i koshavu sam osetila, i slatki premor od tvojeg ljubljenja. znam kakav je osetjaj kada zaronish ruke u testo za hleb, ali znam i kako je kada se oblikuje vlazhna glina, znam osetjaj osushene boje na rukama. znam i kako je kad imash zhvaku u kosi, i kako je kada chistish zube koncem.

chak i kako je to kad te svrbi telo od boginja, a i kako je to kad se plashish mraka. osetila sam bol visokih potpetica, i sjaj dijamanata. iskusila sam i probushene ushi i nakarminisane usne. znam i za new york cheesecake, ali vishe volim maminu pitu s vishnjama. znam kako je zagrliti najboljeg prijatelja, i kako je izgubiti veliku ljubav. i leptiritje u stomaku znam, i tugu. znam i kako je lebdeti na sedmom nebu od sretje, i pasti na dupe od iznenadjenja, i biti smrtno razocharan. plakati od smeha, umirati od brige, rumeneti od stida, znam i to. zaboraviti text pred publikom, ali i izatji na bis, i to umem. znam i koji je miris moje bake. poznajem i miris imalina kojim moj otac chisti svoje cipele.

znam i kako izgleda pogled sa ajfelovog tornja, ali i kako izgleda usnulo dete u mom naruchju.osetjaj letenja avionom, putovanja vozom, vozhnje na tvom suvozachkom.

znam kako je voleti i biti voljen.



http://thegirlfromipanema.mojblog.rs/arhiva-8-2008.html

The greatest thing you'll ever learn is just to love, and be loved in return... Very Happy

Sve je odlicno al ovo poslednje.... poslednja recenica, jedan od najgorih klishea, je pokvario dozivljaj ovih misli.

SSpin uze mi reč iz usta.
Kao da je tu zadnju rečenicu napisala jedna a sve ostalo druga osoba.
U svakom slučaju lepo.

dvije teme, potpuno različite, uglavnom ko zna sve, ne zna ništa o ljubavi i obratno, bar se meni tako čini...ili se radi o veooooma srećnom pojedincu Smile

ja smatram da bukvalno svo iskustvo koje prikupljamo tokom zhivota utiche na nashu zrelost i posredno na nashu sposobnost i "umecce" da volimo. ovaj tekst sam postovala jer mi se uchinilo da osoba koja ga je napisala svoja iskustva chulna i emotivna dozhivljava vrlo slichno kao ja.

Smile

@dva lica

ne zna ona sve, ona zna poneshto. o tome shto zna ona pishe. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 894 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 2 sakrivenih i 877 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, draggan, ILGromovnik, JOntra, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, kybonacci, opt1, pein, radionica1, saputnik plavetnila, TBF1D, wizzardone, šumar bk2