sta se to desava

2

sta se to desava

Ja se slazem s tim da ne treba pominjati Hamurabija..ali drzava moze voditi ostriju kaznenu politiku onde gde treba.Ja mislim,da je recimo nekom ko ubije ili seksualno zlostavlja dete savim normalno odrediti dozivotnu robiju.Imamo x primera gde su ljudi koji su npr.silovali,i bili u zatvoru,cim su posle par godina izasli,opet su silovali.Znaci prevaspitanje i socijalizacija nije uspela.Da li je humano da takvi izadju iz zatvora za 3,4,5 godina i ponovo nekom nanesu traumu?Ubica iz sela pored Negotina,koji je ubio 9 ljudi,proglasen je neuracunljivim,sto znaci da nece biti osudjen,vec ce biti u nekoj ustanovi za lecenje.Devet porodica je ostalo bez svojih najmilijih,i niko zato nece odgovarati i biti osudjen.
Ostrije kazne,i slazem se,da policija bolje radi svoj posao.I mozda jedna sira akcija drustva protiv nasilja,meni se cini da su slucajevi porodicnog nasilja koji se pojavljuju u medijima,samo vrh ledenog brega.

@dzon snezni
Ok je razrezati velike kazne za nasilnike kad učine zločin, ali to je samo deo rešenja. Džaba bila kazna kad je on već ubio nekoga il upropastio nečiji život. Slaba je to vajda žrtvi. Ono što treba da se radi je da se zločin spreči u startu, da se predupredi da do njega ne dođe. To pre svega znači da prvi znakovi nasilnog ponašanja moraju da se shvate mnoooogo ozbiljnije i strožije kazne.

Ludaka nekakva pretnja kaznom neće zaustaviti. Pa on je već lud čovek. Ne razmišlja racionalno. Ludaka treba prepoznati i skloniti s ulice pre nego ubije ili siluje.

ako smo napredovali kako kazete civilizacijski zasto se ovakve stvari desavaju onda....ako ste upaznati ovakvi rigorozni zakoni su dali najbolje rezultate i kriminal je bio sveden na minimum i sam dusan je doneo slican zakon pa su se srbi bili bome uplasili posle par kazni i nastao je red, ta prica o humanosti prema prekrsiteljima ne pije vodu,,,,,
HRW danas prica kako moramo uklopiti silovatelje ubice psihopate u drustvo i oni ce se kao uklopiti, pa to je cista podvala za neuki balkanski narod.....
u ovom drustvu pitate se kad ce red doci na vas jer manijaci setaju.....
jedan filozof je rekao da su mnogi stanovnici zemlje toliko ocajni da bi bilo najbolje pobiti ih i rasteretiti zemlju patnje da bi oni drugi mogli siriti pozitivnost....samo ko je u grupi za odstrel......

Stane

U pravu si,slaba vajda i zrtvi i njenoj porodici od kazni.Ipak mislim da je vazno da porodica zrtve oseti da pravda ipak postoji,i da je drustvo nije zaboravilo,da se nasilnik kazni.Vazno je i da sto duze ostane iza resetaka,da to sto je vec uradio,ne bi uradio jos nekome.
Naravno,mnogo je vaznije sprecavati nego kaznjavati.Kako,ja ne znam,valjda ce se javiti neko strucniji od mene.Onako kako ja vidim stvari,potrebna je siroka akcija drustva.Kod nas kao da je nasilje postalo opsteprihvaceno,i fizicko i psihicko,a i inace su vrednosti kod nas skroz izvrnute.Imamo recimo gomilu javnih licnosti koji se ponasaju bahato i siledzijski,da ih sad ne nabrajam.Mnogo tzv.obicnog sveta maltretira svoju decu,supruznike,roditelje,okolina to zna a suti..

tagore
Ti zakoni nisu radili posao ni tada kad su bili raspisani a kamo li sada. Dušanov zakonik i sl. bre bilo je klanja tada mnogo mnogo više nego sada. A Hamurabija neću ni da komentarišem. Te gluposti s vraćanjem u srednji vek nam ne trebaju.

Psihopata se nikakve kazne neće uplašiti to je činjenica... takve stvari treba sprečiti.

Kao što snežni reče. Potrebna je široka akcija a ne da se po forumima zaziva sečenje ruku, nogu i glava.

Pre svega što kaže, nemože da se kaže "običan svet" za nekog ko bije ženu ili dete. Mora da se stvari nazovu pravim imenom, to je zločin i tako mora da se kažnjava. Da je ovaj legao robiju i lečenje za prvo šamaranje ovoga svega ne bi bilo.

eureka. da ne citiram sve i ne ponavljam, Stane ovde mudro zbori.

Evo primera onog o cemu sam govorio-blagim kaznama i odnosom drustva prema ubicama.Danas je 10godina od smrti malog Roma,Dusana Jovanovica,koga su na smrt pretukli skinhedsi.Malo amnestija,malo dobro
vladanje!i smanjivanje kazne,i njegove ubice su na slobodi.Oni se danas slobodno secu Srbijom.Sramota.

To jeste dobar primer blagih kazni.

U americi rade sad suocavanje zrtve i pocinitelja zlocina. Moze sad biti i varianta otac ubio majku pa dete ide da se suoci sa ocem... Koliko pomaze? Vise zrtvama.
Neki zlocinci su se promenili na neko vrme, ali cim se stvori odgovarajuci uslovi vrate se starim stazama...

Ja mislim da takve ne treba ni pustati na slobodu kad jednom naprave nesto. Bebee Dol

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 999 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 2 sakrivenih i 965 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Ben Roj, bigfoot, bojank, Bubili, Darkhunter, Dimitrije Paunovic, DonRumataEstorski, draganl, Georgius, HogarStrashni, ILGromovnik, ivica976, kikisp, kovinacc, Kubovac, kybonacci, Magistar78, milenko crazy north, Milos ZA, Outis, Panonsky, panzerwaffe, pein, Shilok, sickmouse, slonic_tonic, Smd, sovanova95, vaso1, Vlad000