vegetarijanska hrana - video

3

vegetarijanska hrana - video

Slazem se da jesti je povrce veoma dobro i da bi ga uglavnom trebali jesti, ali je glupost reci da je meso nepotrebno. Meso treba pojesti ponekad jer sadrzi mnogo vise proteina nego bilo koje povrce. Narocito mladi koji se razvijaju treba da jedu hranu sa dosta proteina. Pasulj, soja, mleko itd ali i meso.
Znaci povcrce jeste dobro i treba da se jede svaki dan ali i meso treba jesti ponekad. Ne svaki drugi dan nego recimo 1-2 dvaput nedeljno u malim kolicinama.

nije glupost reci da je meso nepotrebno, ali ako se vec jede meso riba i npr piletina su mnogo zdraviji izbor od tzv. crvenog mesa.

Morskisrle ::ali je glupost reci da je meso nepotrebno

Izvini, ali cini se da si se tu ipak malko zaleteo.

Potpuna apstinencija od jedenja mesa je ne samo fizioloski savrseno moguca (zivi sam dokaz--uz milione drugih) nego ima i merljive pozitivne zdravstvene ucinke.

Npr:

American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, No. 3, 516S-524S,

Timothy J Key

Mortality in vegetarians and nonvegetarians: detailed findings from a collaborative analysis of 5 prospective studies


Nema ljutnje. Wink

Nego, evo i ja da se javim u klub. Ne jedem meso skoro tri meseca i mnogo mi je lepo. smešak

Ne radi se o zivljenju nego i sposobnosti da se obavljaju svi radovi. U dananjem drustvu koje je lenjo je vegetarijaska hrana sasvim moguca, ali za one koje su stvano fizicki aktivni je nedovoljno. Prvenstveno mislim na sportiste, seljake, gradjevinare itd. Uostaom svi koji se iole tezim fizickim poslovima bave je preporuciti da jedu malo i meso.

Kao sto sam rekao povrece treba redovno jesti ali meso je instant protein koji te dugo drzi sitim za razliku od ribe, rize, soje. Meso su nasi preci jeli hiljadama godina i bili zdravi i sad ce neki naucnici da uce ljude kako ne treba jesti meso nego samo povrce.

Ne znam ko se od vas bavi sportom ali probajte da zivite na povrcu pa da vas vidim dokle cete da dogurate. Zdrava hrana je veoma relativna i zavisi od zivota koji vodis. Tezi sportisti obozavaju masne krompirice, snicle, jaja pa su zdravi ko dren...

Svojevremeno sam poznavao jednu osobu koja se toliko zgrazavala od mesa da je i od njene macke napravila vegetarijanca. To jest macak je dobijao samo suve kolacice.

Nemojte ici u krajnost sa "samo" povrcem kao ni u krajnost sa "sto vise" mesa. uglavnom povrece, meso/riba ponekad je sasvim zdravo i nijsta "nezdravije" od samo povrca.

Morskisrle - vegetarijanizam nije samo povrce - voce je puno kompleksnih ugljenih hidrata na primer. ako hoces instant energiju pojedes grozdje Smile
ako ces proteine - tu je fenomenalni kikiriki, recimo.

ne znam dovoljno o tome ima li i koliko i kako se tacno hrane profesionalni sportisti vegetarijanci, ali mozda i istrazim.

ali nedostatak energije kao argument za meso ne stoji Smile

Morskisrle ::Ne znam ko se od vas bavi sportom ali probajte da zivite na povrcu pa da vas vidim dokle cete da dogurate. Zdrava hrana je veoma relativna i zavisi od zivota koji vodis. Tezi sportisti obozavaju masne krompirice, snicle, jaja pa su zdravi ko dren... Ja vežbam najmanje tri puta nedeljno i evo ništa mi još ne fali. smešak

Morskisrle ::Ne znam ko se od vas bavi sportom ali probajte da zivite na povrcu pa da vas vidim dokle cete da dogurate.

Povrce ocigledno nije skodilo jednom Carl Lewis-u (striktni vegetarijanac).

Smile

Licno se profesionalno bavim ronjenjem (instruktor) ukljucujuci i tehnicko ronjenje sto jedan od najekstremnijih sportova.

Ne vidim zasto bih pre npr dubokog zarona u pecini ili na olupini trebao da strpam parce mrtve zivotinje u usta.

To mora da je neko morbidno sujeverje.

offic: Look who's back! Very Happy
Kako delfini, leoparde? Ajde budi drug pa okaci slike, garant imas nevidjenih, dok te ovoliko nije bilo
Kraj offa.

ooo bas se zacudih kad videh nick.
Welcome dear leopard smešak

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1118 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 1076 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Bobrock1, cavatina, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, dankisha, Dimitrise93, Dorcolac, FileFinder, galerija, HrcAk47, kybonacci, Leonov, ljuba, Luka1998, Marex, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, Milenaaa, Milos ZA, mocnijogurt, Ne doznajem se u oružje, nebkv, nemkea71, Parker, rodoljub, Singidunumac, Srle993, styg, suton, tomigun, wolverined4