Kurirska sluzba

2

Kurirska sluzba

offline
  • Pridružio: 06 Sep 2006
  • Poruke: 535
  • Gde živiš: Iza oblaka!

Ја сам користио АКС ЕКСПРЕС и веома сам задовољан са њима.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 7

Evo i ja da pohvali AKS kurirsku sluzbu ujedno i preporucim kao najbolju.



offline
  • Pridružio: 17 Jan 2011
  • Poruke: 2

Kod aks-a sam par puta dugo cekao kurira i pare. Post express je skuplji ali ako je frka...

offline
  • Pridružio: 25 Jan 2005
  • Poruke: 525
  • Gde živiš: beograd

Opet moja iskustva su razlicita od vasih (dosta slanja > limundo, pc berza, dokumenti za familiju). Najusluzniji mi je post express, najneprofesionalniji mi je AKS.

Recimo AKS mi je doneo pare za otkup tek nakon DVA meseca jer su morali "da podmire stalne klijente". Bukvalno sam ih zvao svaki dan za pare (9000din). Jednom prilikom sam odneo paket direktno kod njih u Vojislava Ilica jer kurir nije hteo da dodje po paket. Scena > predajem paket, radnik popunjava onu nazivnicu, daje mi primerak i BACA paket jedno dva metra od mesta gde sedi jer ga mrzi da ustane do palete!

Drzavnom kurirskom sluzbom sam slao dokumenta (jednom prilikom i "danas za danas") i sve je bilo ok

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2008
  • Poruke: 4092
  • Gde živiš: Bg

Potvrđujem prethodna dva posta vezana za Aks.

Mnogo su bezobrazni i neljubazni.

I ja sam skoro čekao novac od robe koje je preko Aksa otišla. Zvao sam ih svakodnevno i rekli su mi da je vreme dostave novca od 3 do 5 radnih dana. Ja sam čekao 8 + vikend, ispalo je i više. Mislim, bolje da sam platio DHL, ali bih bar transfer napravio u roku od 24 h, ovako, samo sam izgubio živce. I ovo nije prvi put da sam sa njima imao problema.

Za sada koristim Poštu i zadovoljan sam. Od 3 do 5 dana se završi transfer.

offline
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 2
  • Gde živiš: Pancevo

Moj minus za AKS kurirsku službu.

Na sajtu našla brojeve telefona (samo mobilni?!) za Pančevo.
Zvala, rekli da će doći po paket posle podne, međutim već u 10h su bili tu, poranili. Sreća pa sam bila kod kuće.
Na paketu sam ispisala svoje podatke i brojeve telefona, kao i primaočeve. Poštarina je 650 dinara. Plaćanje pouzećem. Kupac plaća troškove puta i meni 550 dinara za proizvod koji je od mene kupio preko Limunda.

I hajde bili su brzi. Pokupili su paket u četvrtak, već u petak je bio kod kupca. E sad sledi čekanje, gde prolazi vreme od petka do utorka u podne da bih dobila svojih 550 dinara.

Dam im fore da me obaveste, mislim rade i vikendom do 14h. Pozovem AKS Pančevo u ponedeljak da pitam koje je vreme za koje ću dobiti svoj novac, a on kaže da nema nikakve podatke o tome i da sačekam još jedan dan pa 'ćemo videti'..

Najzad utorak..
Vozač mi je doneo tih 550 dinara i reče da mu ja dugujem 50 dinara za to što mi je doneo novac na ruke. Ja ga pitam, ok, a koji je drugi način da podignem svoj novac i da ne plaćam tih 50 dinara, on kaže da nema. Uze mi čovek 50 dinara iz džepa.

Na sajtu AKS ekspresa nigde nisam videla da stoji napomena o tome da platim da bih dobila svoj novac natrag. Meni je ovo skroz neprofesionalno. Ili sam ja potpuno neobaveštena i ne umem da čitam? Em je kupac platio poštarinu, em sam ja platila od svog novca pa - svoj novac.

Još me pride zove sestra iz Beograda i kaže da ju je zvao neki čovek "nešto oko monitora" i da siđem ispred zgrade.
Naravno da im nisam dala njen broj, nego su švrakopisno upisali moj broj pa je izgledalo da je umesto osmice dvojka. A pride, uredno sam napisala na paketu moj broj moba krupnim ciframa. Sreća pa nam se brojevi mobilnih razlikuju u jednoj brojci inače bih se ja s njima još jurila, a oni bi zvali ko zna koga da siđe ispred neke svoje zgrade i pravili opštu pometnju.

Da li sam previdela na AKS sajtu informaciju o ovih 50 dinara ili je vozaču trebalo za pljuge, ne znam, ako imate iskustva s njima, odgovorite mi. Nisam ih zvala više, toliko sam se smorila. Ovo mi je inače prvi put da sam koristila njihove usluge i uopšte usluge slanja paketa preko kurira. Iskustvo 0.

offline
  • Pridružio: 12 Apr 2011
  • Poruke: 1

Isto se i meni desilo sa AKSom. Pozvala sam kurirsku službu i rekla da želim da pošaljem paket, ona mi reče da budem kući i da će kurir doći. ŠLJIS slušalicu, niti mi tražila br telefona, niti šta. To mi je bilo prvi put da ih zovem, pa sam mislila da imaju identifikaciju poziva. Šta znam, rekoh... Skoro 15h je, njih nema, ja pozovem opet,a ona meni :¨Pa gde da dođemo kad niste ostavili broj telefona?!¨ Strašno. Dođe čovek, uze paket, napisao na onoj uputnici poštarina 250 dinara. Koliko sam videla, do 1kg poštarina je 200 dinara.
Juče sam slala još jedan paket, isto sam prodala nešto preko limunda, i sad je pisao za poštarinu 250+50 , baš tako. A paket manji i lakši od prvog.
Inače, isto sam i ja prvi paket poslala u četvrtak, kupcu je stigao u subotu, a meni pare malo pre (utorak) i isto mi je uzeo 50 dinara ¨za povrat novca¨ Tako mi je rekao. Došao je, stavio pare na sto u dvoriištu, i onda se sam ˝poslužio˝ sa 50 dinara.

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2011
  • Poruke: 1444
  • Gde živiš: U svom svetu

Post express...katastrofa.Bavim se on line prodajom i koristila sam postexpress do juce i nikada vise.Mesecima greska za greskom.Paketi koje saljem ,kupci cekaju po 5-7 dana.Dolazilo je do vrlo neugodnih situacija izmedju kupca i mene,jer su kupci mislili da ja ne saljem na vreme.Paketi su mi se vracali u katastrofalnom stanju,kao i oni koji su slucajno stigli na odrediste.

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2006
  • Poruke: 435

Poslala sam otkupni paket AKS-om pre mesec i po, nakon 8-9 dana, zena je dobila paket, uredno platila, a ja svoj novac cekam mesec i po. Vise novca sam potrosila zivkajuci ih nego sto vredi taj paket i novac nisam dobila.
Moze li mi neko reci, postoji li neki nacin da te neposlovne ljude prijavim nekom, nekoj inspekciji ili kome vec?

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2011
  • Poruke: 1444
  • Gde živiš: U svom svetu

delete,to bih i ja volela da znam,kome se mogu obratiti,jer nije da ne uzivam u stalnom raspravljanju sa sluzbenicama u posti ili kuririma,nego mi se cini da sam propricala latinski,jer me obicno tako i gledaju dok objasnjavam Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1040 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 2 sakrivenih i 1002 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Arahne, Asparagus, Bubili, Cassius Clay, cenejac111, dankisha, Dimitrije Paunovic, draganl, gorval, goxin, HrcAk47, hyla, ikan, kokan0905, kolle.the.kid, Kubovac, Leonov, ljuba, Lucije Kvint, Luka Blažević, Mcdado, milan.vukovic, milimoj, Milos82, opt1, Ripanjac, ser.hill, Srki94, Sumadija34, vathra, VJ, Vlada78, vladaa012, Zoca