Nov racunar

3

Nov racunar

offline
  • BIO  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 1056
  • Gde živiš: Beograd

Pa da, moras da se odlucis, ili da stavis na ATA DVD ili da stavis 2 HDD-a. Mislim da ti je bolje onda da kupis novi DVD (jeftinije ti je nego da prodajes ta tvoja dva HDD-a i da onda kupujes nove), a on ti je od 30 do 36e. Sad



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jul 2005
  • Poruke: 1783

Ovo je sada 700E , koji evro vise ili manje , a kuciste nisam ni stavio hehe Mr. Green



offline
  • BIO  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 1056
  • Gde živiš: Beograd

Tako sam i ja kad sam kupovao, sve ti je za po par evra vise, pa onda vidis jos nesto malo bolje, isto par evra vise, na kraju kad pogledas, slog da te strefi!

A sto si se zalepio za taj e6600 kad je sporiji i skuplji od e6750???

Za memoriju ti preporucujem da uzmes PQI 2x1GB na 800MHz, vrlo su je nahvalili u cini mi se da je bio SK! Nadji nekog ko kupuje SK redovno, pa procitaj clanak, bice ti dosta toga jasnije, to ti je julski broj (07.2007.). Pored svega PQI ti je i najjeftinija, za 100 evra mozes uzeti 3GB Wink

offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

mrkavac ::Brate ljudi , koliko sam ja skapirao ja ni na jednu ovu plocu ne mogu da nakacim 3 uredjaja moja koja su mi neophodna , 2 hd-a i dvd rezac , strasno ...

Ne kapiram o cemu pricas, 2xhdd ata, na jedan IDE kabal i jedna optika, sata i to ti je to. Nov sata dvd je 30-tak evra ( LiteOn ), a ti rece da ti ne treba. Ako hoces plocu koja ima dva IDE konektora i sve ono sto ti trazis ( od konektora ) uzmi onda nekog ECS-a ili AshRock-a za nekih 35 - 40 evra.


Bio ::Za memoriju ti preporucujem da uzmes PQI 2x1GB na 800MHz, vrlo su je nahvalili u cini mi se da je bio SK!

Isti ti ljudi iz SK kazu da ne treba uzimati WD hard diskove jer nisu nizasta Question Da li to znaci da WD Raptor, koji je inace ultimativni hdd i do sada niko nije napravi nista ni blizu toga, ne valja i da ga ne treba uzeti Shocked . Postoji malo i marketinga Wink , a u casopisima kao sto je SK i PcPress je to bas izrazeno. PQI je stvarno jeftin i nije los za tu cenu, ali nije ni prici malo ozbiljnijim firmama, ako ce masina da radi u nekim uobicajenim uslovima, bez OC-a i prevelikih opterecenja onda PQI moze da prodje, ali za nesto iznad toga bice " usko grlo ".

Procesor E6750, pa jeftiniji je od E6600 i bolji Wink .

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2005
  • Poruke: 1783

Moze i ta ploca na kojoj mi stane sva 3 uradjaja , to bi mi odgovaralo ali da li moze onda procesor na nju da stane ? Magistrale koliko vidim nisu bas iste ...

Maticna "ECS P965T-A" ima 1066 MHz , a procesor "INTEL Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB Box FSB1333 S775" ima 1333 MHz

offline
  • Pridružio: 28 Maj 2006
  • Poruke: 1536
  • Gde živiš: Seven holy paths to hell

Imas ovu maticnu koja podrzava fsb 1333mhz
DFI Infinity NF650I Ultra-T2 PCIe/DualDDR2/Conroe/Quad/SATA2/GLAN/RAID/SB/1394 - 9444.60 din
, DFI LanParty UT 680I SLI-T2R/G PCIe/DuDDR2/FSB1333/SATA2/DuGLAN/RAID/SB/1394 (ova je oko 19k) i jos dosta ploca Wink

offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

@mrkvac

ECS P965T-A takodje ima JEDAN IDE konektor, moras da shvatis danas NEMA ozbiljih ploca, koje imaju DVA IDE kontrolera. To sto sam ti predlozio nekog od tih prizvodjaca nije bilo ozbiljno Wink , mada ako hoces mozes da uzmes nekog ECS-a sa SiS-om koji ima dva konektora. Uzmi sata optiku i to je resenje,ovo je vec treci put da to kazem u ovom topicu Shocked .

ECS P965T-A ima podrsku za 266MHz magistralu ( 1066MHz FSB ), dok taj procesor ima 333MHz magistalu ( 1333MHz FSB ), radice on ali kako Wink .

Inace zaobidji DFI u sirokom luku, trebace ti ledna manja termoelektrana da zadovolji njene potrebe za energijom, a i nForce za Intela, ma da kako da ne Laughing .

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Poruke: 9661
  • Gde živiš: Čačak

Simke from West ::Inace zaobidji DFI u sirokom luku,

Nemoj da diras mog omiljenog proizvodjaca MB-a Twisted Evil . Oskar Wu RULz Wink

Ako ne planiras da se bavis nekim extremnijim OCom, latencijama, trikovima... DFI ti stvarno nije potreban.
Tvrdim da DFI trenutno pravi najbolje (najekstremnije) maticne na trzistu, ali apsolutno nepotrebne za "obicne" korisinke.

Janki90 ::DFI Infinity NF650I Ultra-T2 PCIe/DualDDR2/Conroe/Quad/SATA2/GLAN/RAID/SB/1394 - 9444.60 din
, DFI LanParty UT 680I SLI-T2R/G PCIe/DuDDR2/FSB1333/SATA2/DuGLAN/RAID/SB/1394 (ova je oko 19k) i jos dosta ploca Wink


Jock!!!
Za Intela gledaj iskljucivo socket 965 i P35 (za oko 110-120e ima DFI 965 "Dark", ploca koja "jede malu decu").

offline
  • BIO  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 1056
  • Gde živiš: Beograd

Simke from West ::Bio ::Za memoriju ti preporucujem da uzmes PQI 2x1GB na 800MHz, vrlo su je nahvalili u cini mi se da je bio SK!

Isti ti ljudi iz SK kazu da ne treba uzimati WD hard diskove jer nisu nizasta Question Da li to znaci da WD Raptor, koji je inace ultimativni hdd i do sada niko nije napravi nista ni blizu toga, ne valja i da ga ne treba uzeti Shocked . Postoji malo i marketinga Wink , a u casopisima kao sto je SK i PcPress je to bas izrazeno. PQI je stvarno jeftin i nije los za tu cenu, ali nije ni prici malo ozbiljnijim firmama, ako ce masina da radi u nekim uobicajenim uslovima, bez OC-a i prevelikih opterecenja onda PQI moze da prodje, ali za nesto iznad toga bice " usko grlo ".

Procesor E6750, pa jeftiniji je od E6600 i bolji Wink .


Molim te, Seagate Baracuda od 320 GB kosta oko 75e, WD Caviar od 320 GB je od 67-72e, a WD Raptor od 36 GB kosta 95E - OVO SE NE MOZE POREDITI!
U tom SK broju ima lepo tabela, pise na kojoj ploci, koji proc... ako ne verujes, sklopi istu konf pa dokazi da nije tako Razz

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2005
  • Poruke: 1783

E ovako ljudi , ne zelim da vas mracim vise ali imam jos jedno pitanje , od jednom mi se povecao budzet na 800-900E pa sam krenuo opasno da razmisljam o Core2Quad procesoru , sta mislite Question

Naravno , hvala vam unapred za sve savete , postovanje od mene Exclamation

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 604 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 4 sakrivenih i 574 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, Apok, Areal84, Atomski čoban, dragon986, Drug pukovnik, Georgius, goxin, ikan, ivan1973, Jovan Nenad, kasalovic1996, lekso, liman, LUDI, mean_machine, mige, Millennium, mnn2, mustangkg, nenad81, proka89, Vlada78, Wisdomseeker, x9, zixmix