problem sa zvucnicima

problem sa zvucnicima

offline
  • Pridružio: 30 Maj 2013
  • Poruke: 55

E ovako..Danas mi je stigao novi kompjuter i imam problem sa jednim zvucnikom. Kada ih prikljucim jedan radi normalno,a drugi ne radi,tj. susti i kad je pustena muzika i kada nije .Sta moze da bude problem? Inace zvucnici su u redu jer su radili normalno na starom racunaru.Imam blueberry sw-m30 , 2.1 sistem.Zvucna karta je Asus Xonar D-Kara.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Da nisi slučajno balans poremetila levo desno. Probaj reinstalirati drajvere za zvučnu.



offline
  • Pridružio: 30 Maj 2013
  • Poruke: 55

E posto ja stvarno pojma nemam sa racunarima a moj prethodni racunar je neki iz praistorije bio,na ovom novom imam neka 3 ulaza a ispod jos 5 tamo gde bi trebalo da nakacim zvucnike. Na starom sam imala samo ta tri. E sad kad ubacim kabl u zeleni ulaz u nizu od ta 3,ne radi nijedan zvucnik. Kad ubacim u zeleni u nizu od 5 ,radi samo jedan . Za balans sam proverila,bilo je na 89,stavila sam na 50 i nista. A drajvere u zivotu nisam instalirala,mada pretpostavljam da samo ubacim disk i pratim uputstvo? Bas pojma nemam Sad

offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Na toj kartici imaš 5 ulaza/izlaza, ta tri samo što su to ti je od matične ploče tj od integrisane zvučne.
Znači trebaš prvo utvrditi koju koristiš, mada čimu u slotu imaš ASUS Xonar karticu ta integrisana bi trebala da je onemogućena,znači gde su tri ulaza to zanemari, bitna ti je kartica u slotu i njenih 5 izlaza/ulaza.

Ti bih trebala da priključiš na srednji te zvučnike to je Headphone/Front Out port, to je ovaj.



Ako ne radi probaj u crni ulaz odmah do njega, takođe pogledaj kako ti je podešeno pod Main pa Audio Chanel..


offline
  • Pridružio: 30 Maj 2013
  • Poruke: 55

Evo sad sam ponovo tako uradila ,znaci ubacila kao na toj prvoj slici i proradili .Nista nisam drugo cackala. Inace dok sam isprobavala ovu sa 3 ulaza,uvek mi je izbacivao onaj prozor da potvrdim taj ulaz/izlaz zvuka,ono "which device did you plug in?Pa ponudjeno line-in,headphone i front speaker out,ako me razumes. Decko iz radnje mi je i rekao da ce mi se to pojaviti i da treba da potvrdim taj zeleni izlaz. A kad ubacujem na ovu sa 5 ulaza ne izbacuje mi nikakav prozor.
I dok ovo pisem opet sam izvukla kabl cisto da proverim i opet nije hteo drugi da radi. Cas hoce cas nece. Stvarno ne znam do cega je to i da li treba da reklamiram ?
E da za ovu drugu sliku,kako da dodjem do toga,gde se nalazi ovaj prozor?

offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Proveri ti sve kablove, pogotovo onaj iz zvučne do Subwoofera,ako su proradili kad si ubacila u Headphone/Front Out, pa se dešava prekidanje mislim da je do kablova ili da nije izlaz na samoj zvučnoj ili ulaz na Subwoofera.

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2013
  • Poruke: 1

malo mi je komp nesredjen pa radim na safe mode zasto nemam zvuka pozz

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 673 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 2 sakrivenih i 653 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, Atomski čoban, goxin, Hipnotizer, HrcAk47, liman, Marko Marković, Miskohd, proka89, royst33, S-lash, TowerGuard, trutcina, vasa.93, vlvl, voja64, Wisdomseeker, 223223