Koji su vaši problemi?

2

Koji su vaši problemi?

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1282
 • Gde živiš: Karlmarksland

Napisano: 13 Dec 2020 22:25

natrix ::
-iz domena maloprodaje:
Previše skupa oprema za decu i bebe i niko neće da spušta cene, iz prostog razloga zašto što se deci uvek mora kupati, sve šta je potrebno, a niko ne kapira da je to prevelik rashod i onako malih budžeta prosečne radničke porodice..Država ne rešava ta pitanja odavno..
Inače pre neki dan je bilo istraživanje da i cene igračaka na domaćem tržištu su nekoliko puta skuplje nego u inostranstvu...Ма капирају трговци и увозници одлично.Деци се мора купити из једноставног разлога.Расту.
А тек ђачке ескурзије.Скупље него летовање преко туристичких агенција GUZ - Glavom U Zid

Dopuna: 13 Dec 2020 22:34

mpman ::
Sve je isto kao između dva rata.
Na žalost, sve više mislim da je cenzura od posle rata jedino rešenje.


100 година прошло,само се технологија штампања променила,а остало је све исто.

Крајем прве деценије двадесетог века, Србија је била преплављена листовима и часописима, али пре свега политичким листовима, који су се делили у две главне групе: у партијске и такозване тржишне листове (назване још и независним).

Јован Скерлић је без устезања писао да је "српска журналистика преплављена једним делом најнижим друштвеним олошем, који нису кадри водити рачуна о потреби објективности"

По тврђењу "Велике Србије" (у броју од 20. октобра 1903), четири петине политичких листова спадало је у ред "развратничке штампе". "Човеку добро васпитаном довољно је једаред само да прочита који од ових листова и да српску штампу назове јавним нужником, и још више, да дође до уверења како слободна штампа код оваквога новинарскога шљама губи свој значај, свој смисао ради чега је установљена".

https://www.novosti.rs/c/vesti/feljton/944518/podm.....bez-motikeRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1525

Da isproziamo još po nešto...
S tim što i pokretač teme može dati neki svoj stav i mišljenje bilo da je tema istraživačka ili je postavljena zbog nekog seminarskog rada ili diplomskog isl.

Ispada da u Srbiji nema ništa normalno i za pohvalu, kad su u pitanju institucije i profesionalizam...
Laughing

-Da, ekskurzije, su preskupe, u njih je uračunata i dnevnica nastavnika, i njihov obrok ili već šta, a decu vode uvek na ista mesta, pri tom zaista nema potrebe da idu u inostranstvo kad je naša država prelepa..U inostranstvo nek ih vode roditelji, danas je plus strašno teško biti pedagog koji je zadužen da vodi decu na ekskurzije, ni deca nisu kao što su nekad bila..

- nastavnici traže od dece vrlo malo za prelaznu ocenu, pa čak i za one veće..

-tarifa sveštenika- termin koji se odomaćio, pri čemu se stiče dojam da je to postalo zanimanje kao što je bilo koje drugo-pričamo za one rituale za koje se daje novac.

krštenje kao sveta tajna, opa 5000, venčanje opa 5000, upokojenje, opa 5000, ili više, dolazak za slavu oko 5000, aj sad neko ima trojke i hoće da ih krsti, to je samo za to minimum 15000, mislim ne treba da je nekog sramota ako nema ili da da koliko može, valjda je to logično, to se može raditi i besplatno...

- kad uvaljuju bajate proizvode, tipa, u maloprodaji već rekoh pa i kad nije istekao rok, ili u pekari kome mogu da uvale, bajat proizvod, nekima se to često dešava, Laughing

- ili kad na suhomesnatom tražiš da ti iseku najtanje šunku, a oni iseku onako zidarski, debljine cigle, il uvaljuju okrajke, za to bi trebalo da postoji zakon da te okrajke nikad ne seku potrošačima već da ostave sa strane i eto nek daju ovima koji drže azil za pse

-kad neko od prodavaca ubeđuje kupca da mu nešto dobro stoji samo da bi prodao prizvod a više nego očigledno je da to nije tačno

- kad se prodavcii u maloprodaji prostački izražavaju, slušaju narodnjake, tj turbofolk neki, ili se međusobno prepiru pred potrošačima

-kad su pre u stanju da bace neki prozvod koji je još uvek jestiv, nego da snize maksimalno cenu, illi da daju nekome da iskoristi to kome je standard ispod proseka

-ili da pošteno snize cenu kad je nečemu istekao ili skoro istekao rok, a oni snize tek desetak dinara
A zna se da dosta proizvoda, naročito konditorskih mogu da se koriste i od tri do šest meseci posle isteka roka

...offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1282
 • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::

-tarifa sveštenika
krštenje kao sveta tajna, opa 5000, venčanje opa 5000, upokojenje, opa 5000, ili više, dolazak za slavu oko 5000...


5 000 дин?Где то??? Ја дајем 1 хиљаду и ни динар више!!! За 5 црвених би га терао,да ми пева фигарову арију(Севиљски берберин) Twisted Evil

natrix ::
-kad su pre u stanju da bace neki prozvod koji je još uvek jestiv, nego da snize maksimalno cenu, illi da daju nekome da iskoristi to kome je standard ispod proseka...


Које је то зло у човеку,који ће пре да баци,него било шта друго да уради?!
Немци су по том питању практични и рационални.Поред тог производа коме значајно умање цену,купац купи још нешто.Затим,нема пуног контејнера,а то значи и мањи трошак,јер комунално предузеће наплаћује по тежини одвоз отпада.Ту исту робу,морао би радник да носи у магацин,па отпис,па документација,и на крају да је изнесе ван објекта,да одвоји намернице од амбалаже,која иде у засебан контејнер.
Да ли зна наш трговац то да прерачуна?Не зна!Зна само да каже:"Немам рачуна то да радим",ако зарада није дупла.То је све ,што већина наших трговаца знају!

natrix ::
- ili kad na suhomesnatom tražiš da ti iseku najtanje šunku, a oni iseku onako zidarski, debljine cigle, il uvaljuju okrajke, za to bi trebalo da postoji zakon da te okrajke nikad ne seku potrošačima već da ostave sa strane i eto nek daju ovima koji drže azil za pse


И овоме су Немци доскочили.Смање цену и до 30%,и нема га више у витринама.Свака роба има своју муштерију.

Наравно,да се и овде муља са ценама.Допишу поред старе нову,наравно већу цену,затим је прецртају и ето снижења.Само,ја памтим цене,поготово,ако хоћу нешто вредно да купим,рецимо мобилни.За месец дана,по неколико пута промене цене.Ја сам чекалица,нигде не журим,па кад падне како треба,онда купим.
Треба човек бити опрезан.Неће те нико заштитити,ако то прво сам не урадиш.

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1525

To je ispravna politika, Smajli kad je u pitanju, pravilno korišćenje proizvoda.
Osim pravilnog skladištenja, čuvanja, deklaracija, i odgovornost ka potrošaču, i onima koji su lošeg socijalnog statusa, tako da mogu biti društveno korisni, a sa druge strane kad spuste cene da ne bacaju proizvode, veći i da nešto zarade.

Ne znam da li da spomenem al zašto da ne, kad je već postojalo, i to bez znanja roditelja u toj meri uvaljeno deci, Evil or Very Mad net je čudo za informisanje, a to je pre nedellju dve je bila kao neka anketa među osmim razredima, jedna strana nvo, koja se bavi decom i pitanjem dece, u saradnji sa ministarstvom obrazovanja, namerno malo m, i to izbor nekih tredesetak škola na celoj teritoriji Srbije..

između ostalog je bilo pitanje, da parafraziram:
-da li ste za to da se roba iz prodavnica baca ili da se daje onima koji nemaju?!

Pitanja su bila iz oblasti građakog prava, pitanja iz ekologije, socijalne politike, pitanja o migrantima, i migracijama,

al većina pitanja je bila iz domaće politike, i vezano za domaću politiku, što nije baš normalno jer deca su maloletna, Twisted Evil maloletnici ni ne idu na glasanje, što bi odgovarali na politička pitanja, stavove o vlasti, i tome šta njihovi roditelji misle o tome, Evil or Very Mad da ne idem u detalje, deca su bila užasnuta, a pored dece i roditelji, niko nije spomenuo pitanja iz politike kad su deca dobila da roditelji potpišu saglasnost za upitnik koji tako reći čak nije ni bio anominam, al ta deca, nisu ni malo glupa i naivna, Smajli odlično znaju kako je stanje oko njih, tako da verujem da su deca bila brutalno iskrena.
biće da je bilo: sam pao sam se ubio, Wink

-p.s. mislim da obično daju kad se pred slavu kadi kuća, minimum dve hiljade...

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1282
 • Gde živiš: Karlmarksland

Па да наставимо...
Дивља или исправније речено нелегална градња стамбених и привредних објеката.
Инвеститори тих грађевина,су под заштитом државе и њених институција,који треба да стану на пут безакоњу.За нетачност ове тврдње,не могу наћи ниједан аргумент или демант у виду реакције власти или одговорних,који су дужни водити борбу силом закона и прописа, против људи,који чине следећа (Не)дела:
- продају више пута исте станове
- штеде на материјалу на уштрб квалитета
- закидају на количини уграђеног материјала
- често станови нису безбедни
- лоше урађене занатске радове
- преваре са паркинг местима
- зидање стамбене зграде без дозволе
- нерегулисани правно-имовински односи парцеле,где су грађени станови
- преваре у квадратури стана
- ...додати,ако сам нешто заборавио

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1282
 • Gde živiš: Karlmarksland

Је ли ови из владе прате наша писања?

Први нацрт измена и допуна Закона о поједностављеном радном ангажовању на сезонским пословима, којим би модел пријаве успешно уведен у пољопривреди био проширен на нове секторе, могао би да буде спреман већ до фебруара, а у примени средином 2021. године,.

То је најављено на првој седници Владине међуресорне радне групе за израду овог прописа.

Радна група размотриће могућност да послодавци могу да пријаве по поједностављеној електронској процедури, сезонске и повремено ангажоване раднике у грађевинарству, туризму, угоститељству, пословима у кући и креативним индустријама, где постоји значајан обим рада на црно...

https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/945484/usko.....ih-radnika

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1525

Citat:Је ли ови из владе прате наша писања?
Iz naših, forumskih, tastatura u Božije uši....
Mr. Green
Mislim kad neki voditelji čeprkaju po forumima tražeći inspiraciju za teme svojih emisija, što i vlada ne bi mogla da prati pisanja, ovde, što samo može da im se ustvari preporuči!
Mr. Green

-Veliki problem nerešene infrastrukture,
-loš materijal za puteve, i -kalkulacije- u vezi toga
-neredovno farbanje zaštitnih ograda, uličnih stubova rasvete, rupe po asfaltima i kolovozu i trotoaru..
-što se tiče te divlje gradnje, mnogima je svašta dozvoljeno,


-Al bilo bi dobro da ne postoji selektivna pravda i licemerje bar u slučaju kad neko rešava egzistencijalno pitanje, a nema dovoljno para, pa bi da npr adaptira stan ili se nadogradi bez da remeti statiku zgrade. Opština da takvima pomogne, ne da stavlja u isti koš sa svim tim raznim izvodjačima i divljom gradnjom i da ruši već da ima razumevanja da neko rešava onoliko koliko može egzistencijalno pitanje..

-slaba aktivnost gradskog zelenila u sadnji novih sadnica po parkovima, postavljanju novih klupa, korpa za đubre, mislim može to i bolje

-a sa druge strane, čerupanje površina koje su estetski uređene, i čupanje novih sadnica, od strane građana, kako bi -oplemenili svoja dvorišta za dž. a da ne trepnu zbog toga.

-štrokavi semafori i saobraćajni znaci

-manjak putokaza naročito kad je u pitanju kulturno istorijski spomenik, ili neko prirodno bogatstvo

-musavi i nemaštoviti izlozi
...

offline
 • _Sale  Male
 • Prijatelj foruma
 • Pridružio: 30 Jul 2010
 • Poruke: 12645
 • Gde živiš: Z-moon

amstel2 ::
- продају више пута исте станове ...

Ovo nije moguće od kada se overa Ugovora o kupoprodaji nekretnina obavlja kod notara.
Oni vrše blokiranje nekretnine u jedinstvenom sistemu, pa je bukvalno nemoguće prodati istu nekretninu posle nekoliko minuta od izlaska od notara.
Ovo funkcioniše, provereno.

offline
 • Biljana
 • Pridružio: 29 Nov 2009
 • Poruke: 2473

Izgleda da mi je riknuo HDD Crying or Very sad

offline
 • mrmr  Male
 • Super građanin
 • leon
 • elektronicar
 • Pridružio: 07 Mar 2008
 • Poruke: 1161
 • Gde živiš: Medakovic 3 Beograd

Napisano: 16 Dec 2020 17:18

Trenutno SBB pošto ne mogu da gledam gratis HBO....

Dopuna: 16 Dec 2020 17:25

Kad smo kod notara dalje ga bilo ...Primer sastavio advokatski TIM ugovor o prodaji nekretnine i kad ono među tim .,moraju "gospoda" da uvale njušku u ugovor., umesto da aminuju i naplate ne baš malu PDV ili Ti proviziju Pa tako ispade da je skupjle pile nego jaje...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 503 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 5 sakrivenih i 474 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: branko7, Dorcolac, Dukelander, havoc995, HollowPoint, HrcAk47, hyla, Ilija Cvorovic, indja, kolateralnasteta, ladro, Markoni29, MB120mm, pein, Recce, sasa76, shaja1, stalker, theNedjeljko, Toni, Trpe Grozni, vladetije, W123, Wisdomseeker