Seagate 1.5tb problem, ljudi pomagajte!!!

Seagate 1.5tb problem, ljudi pomagajte!!!

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 7

Moja ploca asus a7v600-x uopste ne vidi hard disk Seagate od 1.5tb, model ST31500341AS. Bios na ploci je poslednje verzije (1009), napajanje sam skoro uzeo od 500W, hard disk ima jumper na sata1 rezimu, i proban je na drugom racunaru gde radi. Inace imam jos jedan Seagate od 500gb i funkcionise bez problema. Da li neko zna o cemu se radi, ljudi pomagajte! GUZ - Glavom U Zid



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Stari disk ti je obican IDE/ATA a novi SATA?
SATA ne treba da se pojavljuje u BIOSu onamo gde se pojavljuju IDE drajvovi.
Podigni Windows kao sto si i do sada, pa onda instaliraj drajvere za SATA kontroler (ukoliko nisi), pa vidi da li ce onda Windows naci HD u Control Panel > Administrative tools > Computer management > Storage > Disk Management



offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

@kojovici

Ima tu jos jedan problem, cipset. Na tim starim VIA cipsetovima SATA kontroler je vise za ukras nego sto mu je stvarna namena. Mnogo je muka bilo sa slicnim plocama i SATA hardovima, odnosno njihovim neprepoznavanjem. Jednostavno ploca "ne vidi" hard i to je to. Resenje? Jednostavno ga nema Sad. Ploca izgleda radi samo sa ATA uredjajima i to je to.

offline
  • oblak  Male
  • Legendarni građanin
  • Glavni moderator foruma Mobilni telefoni
  • LEBE KISELI
  • Pridružio: 14 Feb 2005
  • Poruke: 6355

Simke ::@kojovici

Ima tu jos jedan problem, cipset. Na tim starim VIA cipsetovima SATA kontroler je vise za ukras nego sto mu je stvarna namena. Mnogo je muka bilo sa slicnim plocama i SATA hardovima, odnosno njihovim neprepoznavanjem. Jednostavno ploca "ne vidi" hard i to je to. Resenje? Jednostavno ga nema Sad. Ploca izgleda radi samo sa ATA uredjajima i to je to.


i ja ovo mogu da potvrdim....
i mislim da i sa ATA 1.5 TB nije iskljuceno da neces imati problema (i sa update-om BIOSA)

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 7

Ploča mi podržava samo sata1 režim, dok je hard disk od 1.5tb sata2, zbog toga sam i inače stavio jumper na sata1. Inače hard disk Seagate od 500gb je takođe sata2 i ima jumper na sata1 i on radi. Biće da je problem u neprepoznavanju hard diskova većeg kapaciteta. Bios na ploci je poslednje verzije (1009).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 522 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 514 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ehinacea, Mixelotti, nemkea71, nuke92, Ognjen D., Simon simonović, Van