Akcija protiv dečije xyz-ografije

Akcija protiv dečije xyz-ografije

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Izvor: Beta
Sofija -- Policija Bugarske uhapsila šest osoba u operaciji protiv međunarodne mreže dečje za-odrasle-ografije.

Portparol bugarske specijalne jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala Katja Ilieva izjavila je da je zaplenjeno više od 30.000 fotografija i najmanje dva gigabajta materijala sa scenama silovanja u kojima su žrtve dečaci i devojčice od tri do 12 godina. "Na nekim filmovima deca izgledaju drogirano", rekla je ona.

Materijal je snimljen na ruskom dalekom istoku, Ukrajini i drugim bivšim sovjetskim republikama i skladišten u bugarskim Internet serverima, a koristile su ga uglavnom osobe iz zapadne Evrope i SAD, rekla je Katja Ilieva.

Svih šest uhapšenih su bugarski državljani. Materijal je zaplenjen u njihovim domovima i kancelarijama Internet-provajdera u kom su radili. Pomenuti su bili umešani i u prodaju piratskih softvera, muzike i filmova.

Operacija će biti nastavljena i u drugim zemljama, a nadgledaće je FBI.

Dopuna: 19 Apr 2006 13:21

U Italiji hapšenja zbog pedofilije
Izvor: Beta
Rim -- Rimska policija uhapsila je 18 osoba, od kojih 12 Italijana i šestoro Rumuna, osumnjičenih za pedofiliju.

Prema navodima policije, 18 ljudi je pod istragom, ali još nisu uhapšene. Osobe koje su uhapšene, osumnjičene su za seksualno nasilje nad maloletnicima i za prinudnu prostituciju maloletnika. Istražitelji su saopštili da je 200 dece, između osam i 16 godina, navodno pretrpelo seksualno zlostavljanje.

Hapšenja i racije obavljene su u Napulju, Peskari, Pordenoneu i Aosti. Istraga policije u italijanskoj prestonici počela je pre oko godinu dana, nakon što je Odeljenje za socijalnu politiku primetilo brojna kretanja odraslih osoba u pratnji mladih Rumuna, prvenstveno u okolini kampa u kome žive Romi, u predgrađu Rima.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&.....ategory=78



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1313 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 11 sakrivenih i 1270 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, bojank, BORUTUS, Botovac, Brana01, cikadeda, CikaKURE, DeerHunter, dragoljub11987, Fog of War, Georgius, ILGromovnik, Ivica1102, janbo, JOntra, Još malo pa deda, Kubovac, ladro, Leonov, Lucije Kvint, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, raptorsi, ruma, Srle993, Trpe Grozni, vathra, voja64, Volkhov-M, Zandar