Crna hronika

3

Crna hronika

offline
  • Pridružio: 04 Feb 2007
  • Poruke: 27

Rafal iz osvete!
V. MITRIĆ, 23. februar 2007

BIJELjINA - Bijeljince je pretprošla noć podsetila na ratna vremena. Retko ko je zaspao posle saznanja da je, oko 22.30, u Zmaj Jovinoj ulici broj 4, na prvom spratu, Jasmin Baraković počinio zločin u porodici Kondor. Usmrtio je Duška Kondora, uglednog profesora sociologije, aktivistu Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske, a povredio njegovu mlađu ćerku Ninu.
Samo čudom, sumanuti mladić nije povredio ili ubio i Duškovu stariju ćerku Doris i suprugu Vedranu. Prema pričama komšija Kondorovih, koje smo zabeležili odmah posle zločina, Baraković je zazvonio na vrata. Domaćin je otvorio i kad je video ko je pred njim odmah ih je zalupio. Baraković je na to "odgovorio" rafalom iz automatske puške kroz vrata, izrešetavši ih sa 17 metaka! Profesor je "pokošen" na licu mesta, a njegova mlađa ćerka, koja je povređena, je operisana na Hirurškom odeljenju bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" i van je životne opasnosti. Nju, srećom, nije pogodio metak, već ju je "zasula" iverica od vrata, koja je bukvalno prštala ne sve strane.
Vedrana i Doris su u šoku. Njihova rodbina, komšije i prijatelji nisu krili zaprepaštenje, ogorčenost, suze i strah...
- Baraković već duže vreme proganja Doris Kondor, koja studira u Beogradu - priča nam jedan komšija. - Govorio je da je zaljubljen u nju i da će, po svaku cenu, biti njegova devojka, što njoj nije padalo na pamet. Duško je, naravno, o tome bio obavešten i stao je u zaštitu svog deteta. Baraković mu je više puta pretio, demolirao mu je nedavno kola, pretio da će ga ubiti, stavljao do znanja da nikuda ne ide bez najmanje dva pištolja. O svemu tome upoznata je i policija, ali je zločinac bio brži. Pretnje je potvrdio rafalom iz automatske puške!
Ubica je tipičan predstavnik okorelog kriminalnog miljea Bijeljine, što su znali svi. Prema tvrdnjama očevidaca, posle zločina on je hladnokrvno izašo iz zgrade, koja se nalazi u strogom centru Bijeljine. Stanari ove, kao i okolnih zgrada i mnogi prolaznici, odjednom su se našli u čudu, strahu i panici. I pred policijom je bila duga, dramatična i neizvesna noć. Grad je blokiran i usledilo je "češljanje" svakog dela Bijeljine, ali bez uspeha.
Baraković je dobro poznat policiji. Njegovo ponašanje je nasilničko i kabadahijsko. Zanat mu je kriminal, a sve češće, kako saznajemo, spominjan je kao neko ko je ušao u poslove sa drogom.
Prijatelji Kondorovih pričaju da je pokojni Duško bio sjajan sociolog, pedagog, dobar kolega i prijatelj, čovek maksimalno privržen porodici. Stradao je od ruke kriminalca, nemoćan da mu se odupre. Duško je samo želeo da zaštiti ćerku, ono što bi svako učinio. Ali, rafali su bili jači.


IMAO POMAGAČA
UBICA je, prema onome što saznajemo, dobro osmislio krvavi pir u porodici Kondor. Očevici kažu da je imao pomoćnika, koji ga je čekao ispred zgrade u crnom automobilu marke BMV, sa zatamljenim staklima. Tim automobilom se odvezao sa mesta zločina.
Odmah posle toga procurila je vest da je Jasmin ubio i svog oca, ali je to demantovano.


UBICA U BEKSTVU

ALIJA Šukalić, dežurni tužilac, rekao je za "Novosti" da se još ne zna ko je ubio Duška Kondora i ranio njegovu ćerku, "ali postoje indicije i tragovi i da, zajedno sa policijom, rade na rasvetljavanju tog zločina".
On nam je u petak ujutru rekao da Jasmin Baraković još nije pronađen.

DOLIJAO U CENTRU

BIJELjINSKA policija uhapsila je u petak, oko podneva, u centru grada J. B. (23) iz ovog grada, koji je osumnjičen za zločin u Zmaj Jovinoj ulici, potvrdio nam je Dragomir Perić, portparol bijeljinske policije.
Mada policija ne otkriva identitet, nesporno je da je u pitanju Jasmin Baraković. Prema našim saznanjima, protiv njega su na snazi 32 krivične ili prekršajne prijave. Ovaj Bijeljinac, po jednoj od pravosnažnih kazni, trebalo je da se javi u zatvor 22. decembra prošle godine


izvor:http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=100274&datum=2007-02-23



Ovako izgleda zivot u Bijeljini, ali nemojte slucajno proci u podne autom kroz centar bez vezanog pojasa ili bez upaljenih svjetala policija kaznjava sa 10e.........



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292

Beograd -- Članovi četvoročlane porodice pronađeni su večeras mrtvi u svojoj kući u Mladenovcu.

U kući u Mladenovcu, u Kragujevačkoj ulici 46, policija je večeras pronašla tela četvoročlane porodice Miletić, koji su umrli posle nanošenja teških povreda po glavi i telu, izjavila je Tanjugu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dragana Kajganić.

Ona je rekla da su u teškoj porodičnoj tragediji stradali Mališa[53]. godište, njegova supruga Slavica[48], sin Miloš[27] i ćerka Jelena[28].

Kajganićeva je dodala da je uvidjaj u toku i napomenula da je Mališa lečen kao psihijatrijski bolesnik.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&....._id=267464


Kako je krenulo u Srbiji samo masovna ubistva,crno nam se pise



offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku, Branislav Stanić, saopštio je da je Miloje Radišić [19] ubijen nožem u kući svoje tetke Slavoljupke V. [53] u naselju Atenica kod Čačka.

Ubistvo se dogodilo u utorak oko 19 časova. Sudija Stanić je rekao da su u to vreme u kući bili Slavoljupka i njeno dvoje dece, Aleksandar [25] i Bojana [22], kod kojih je ubijeni Radišić došao u goste. Nakon ubistva, Slavoljupka, Aleksandar i Bojana su napustili kuću.

Bojana je otišla u Kragujevac kod rođaka, a njena majka i brat su došli u centar grada, gde je policija primetila njihovo čudno ponašanje i izvršila pretres kuće u kojoj su pronašli leš.

Zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo, Slavoljupka i Aleksandar su uhapšeni i određeno im je policijsko zadržavanje, a Bojana je dovedena iz Kragujevca i u toku je njeno saslušavanje.

Sudija Stanić je rekao da je naredio obdukciju i da će daljom istragom biti utvrđen motiv ubistva.

http://www.rts.rs/jedna_vest.asp?IDNews=202182

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2005
  • Poruke: 799
  • Gde živiš: Beograd

Alo dokle vise sa tim crnim hronikama, ima i mnogo zanimljivijih vesti.

Predlog: da se Vesti razdvoje na vise tema (zanimljive vesti,......crna hronika...)

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23211
  • Gde živiš: Niš

U pravu si.
Prebacio sam ovo u topic koji smo vec imali - crna hronika.

offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Nekada sam mislio da to ima samo u americkim filmovima i u Americi ali evo stiglo je i kod nas.Strasno.

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2005
  • Poruke: 549
  • Gde živiš: Apatin

Ni posle punih 11 godina nije otkriveno ko je bacio bombu 10. avgusta 1996. godine ispod vola koji se pekao kod Vatrogasnog doma u Apatinu. Tada je poginuo Stevo Škorić, a ranjeno je 59 osoba, među kojima je bilo mnogo dece. Tužbu protiv države zbog ovog događaja četiri godine kasnije podnela je porodica Kecman.

Detaljnije:
http://www.mojapatin.com/?s=vesti_pregled&prikazi=144

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292

Zlatu silovali,
Gorana prebili

NI slutila nisam da će me, usred bela dana, u rođenoj kući, maltene pred decom, neko silovati. A, baš to mi se desilo. I, nije bio jedan silovatelj, nego trojica - priča za „Novosti“ Zlata Simić iz sela Međulužja, nadomak Mladenovca.
Nesrećna žena, kroz suze, nastavlja svoju priču:
- Iako imam tek 26 godina, teško sam bolesna. Imala sam moždani udar, od čega mi je paralizovana jedna strana tela. Astmatičar sam. Imam i rak želuca i treba da idem na operaciju. Plašim se da mi deca sutra ne ostanu siročići, a sada mi se dogodilo još i sve ovo.

Poruka mužu

Kobnog 25. septembra, posle 11 časova, kako priča Zlata, dok je još bila u krevetu, začula je kucanje na ulaznim vratima:
- Otključala sam i videla da ispred stoje trojica nepoznatih muškaraca, u radničkim kombinezonima, s rukavicama na rukama. Pitali su me za cenu mekinja koje prodajemo. Nisam stigla da odgovorim, a jedan od njih mi je stavio ruku na usta i grubo ugurao u kuću. Za njim su ušla i druga dvojica. Onaj prvi me je bacio na krevet.
Taj joj je, tvrdi Zlata, držao zatvorena usta da ne viče u pomoć. Pre nego što ju je silovao, zatvorio joj je drugom rukom oči, komentarišući da ne želi da ga „ona gleda“:
- Trpela sam silovanje više od pola časa. Ne mogu tačno da odredim da li me je silovao jedan ili sva trojica. Znam samo da je bilo tri puta. Imali su beogradski naglasak, a glas jednog od njih mi je ostao u sećanju. Stalno je govorio: „Gotovo je te-bra (brate)“! Njihova lica nikada neću moći da zaboravim - tvrdi Zlata.
Posle više od pola časa iživljavanja, silovatelji su otišli iz kuće Simića, uz napomenu: „Ovo je poruka tvom mužu Goranu“.
- Ne znam šta su time hteli da kažu. Nikome ništa ne dugujemo, nikome se nismo zamerili. Ponajmanje ja, koja sam ovde došla iz Kosovske Vitine. Udala sam se za Gorana sa 15 godina i rodila dvoje dece. Živimo kao i sve druge porodice, gledamo našu decu i borimo se kako da preživimo. A evo šta nas je zadesilo...
Pošto se povratila od šoka i malo uredila, Zlata je otišla u mladenovačku policiju i prijavila silovanje. Nadležni, tvrdi ona, nisu u prvom trenutku poverovali u njenu priču. Odvedena je na ginekološki pregled. Lekar je konstatovao „povrede“, ali ništa više. Silovatelji su koristili kondome, a Zlata se, pre odlaska lekaru brisala.
Od tog dana Simićima stižu pozivi na fiksni telefon i poruke sa nepoznatog mobilnog (broj 063-8323-646).
- Kada pozvoni kućni telefon, onaj sa druge strane žice ili ćuti ili se cereka. Svakodnevno nam stižu poruke sa broja koji ne znamo čiji je. Kad pozovemo, čuje se samo - „pretplatnik nije dostupan“ - priča Zlata.
Supružnici pokazuju sadržaj poruka. Sve su vulgarne, preteće. Čak, sadrže i pretnje deci.
- Sve smo prijavili policiji. Na kućni telefon je instaliran i „lovac". Međutim, do danas nismo dobili nikakvu informaciju iz policije - kaže Goran.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&s.....2007-10-22

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na regionalnom putu Sirig-Čenej, u blizini Novog Sada, dve osobe su izgubile život, a nekoliko njih je povređeno.

Do nesreće je došlo kada je vozač putničkog automobila pokušao da pretekne drugo vozilo u istoj saobraćajnoj traci i direktno se sudario sa autobusom 'Lasta' koji mu je dolazio u susret, a koji je od udarca sleteo u obližnji jarak.

Radio-televizija Vojvodine je javila sa lica mesta da su u nesreći poginuli vozač i suvozač u automobilu, dok je četvoro dece koja su se nalazila na zadnjem sedištu zadobilo povrede i ona su zbrinuta u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

U nesreći je lakše povređeno i dvoje putnika u autobusu. Portparol novosadske policije Stevan Krstić rekao je agenciji Beta da su ekipe za uviđaj još uvek na terenu i da će u toku dana policija izdati zvanično saopštenje za javnost.

Na putevima oko Novog Sada jutros je bila slaba vidljivost zbog magle.

http://www.rts.rs/jedna_vest.asp?source=komentar&IDNews=203271

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

neka im je laka zemlja. slaba vidljivost i preticanje u istoj traci... jadna preostala deca...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 851 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 12 sakrivenih i 783 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Alibaba1981, alkatraz080, anta, Apok, babaroga, Bobrock1, bojcistv, BORUTUS, cvrle312, Dimitrise93, djukapfc, GenZee, goxin, Hans Gajger, havoc995, HrcAk47, Istman, JimmyNapoli, Karla, kolle.the.kid, Koridor, Kubovac, kybonacci, ljubacv, Mad Serb, MB120mm, Mercury, Milan A. Nikolic, mile23, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, nenad81, Niko Bitan, NoOneEver Dreams, Parker, pein, Petarvu, Recce, Rema000, RILE-NS, Rocky I, Sančo, sasa87, solic, srbijaiznadsvega, Steeeefan, stegonosa, TheBeastOfMG, virked, vlad4, vladas87, zdrebac, zillbg, zixmix