Dve devojčice prebile učenicu

Dve devojčice prebile učenicu

offline
  • RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2841
  • Gde živiš: Around Belgrade

Dve devojčice prebile učenicu

UŽICE - Četrnaestogodišnju V. M., učenicu sedmog razreda OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica, preksinoć su, najpre u školskom dvorištu, a zatim i u obližnjoj ulici, pretukle dve učenice šestog razreda. U batinanju je učestvovao i jedan osmak, koji je V. M. udario nogom u leđa. Devojčica je zbog zadobijenih povreda povraćala krv.

Uvertira nemilog događaja počela je oko 19.20, kada je V. M. sa svojim odeljenjem izašla iz škole na bočni ulaz. Na platou između OŠ „Dušan Jerković“ i Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ stajale su dve šestakinje koje su nasrnule na godinu dana stariju devojčicu.
- Bez ikakvog povoda skočile su na mene i počele pesnicama da me tuku. Ispred škole je bilo tridesetak đaka, a među njima najviše dece iz mog razreda, koji su sve posmatrali i navijali - ispričala je za „Blic“ V. M., vidno potresena od svega što se dogodilo.
Ova devojka, inače odličan i primeran učenik, kako sama kaže, nekako je uspela da se otrgne iz gužve i utrči u školu.
- U hodniku sam srela nastavnika fizičkog i ispričala mu šta se desilo. On je odgovorio: „Tuci i ti njih!“ Rekao je i da odmah izađem iz škole, jer mora da zaključa vrata - priča ona.
Posle susreta sa nastavnikom, devojčica je, kako kaže, bojažljivo izašla u školsko dvoriše u kome nije bilo nikoga. Odatle se Ulicom Nikole Pašića zaputila kući, ali samo stotinak metara dalje čekale su je iste dve devojčice i grupa dece iz iste škole koja je prethodno posmatrala tuču.
- Ponovo su nasrnule na mene i još žešće nastavile da me biju pesnicama u glavu. Drugi đaci su stajali okolo i navijali, a ja sam bespomoćno čekala da naiđe neki prolaznik da od njega zatražim pomoć. Dok su me udarale, videla sam da jedan dečak drži mobilni telefon uperen prema nama, pa pretpostavljam da je snimao tuču. Osetila sam u momentu i jak udarac nogom u leđa, a drugarica mi je rekla da me je iz gužve šutnuo jedan osmak - dodaje pretučena devojčica.
V. M. kaže da je posle silnih batina uspela ponovo da pobegne i pomoć zatraži u školi. U dvorištu je, priča, srela istog nastavnika, kome se požalila a on ju je „ pedagoški“ posavetovao da sve to sutra prijavi direktoru. Nemajući kuda, pošto joj je u tuči stradao mobilni telefon, devojčica se ponovo zaputila kući. Ovoga puta niko je nije presretao. Usput se, kaže, teturala i pljuvala krv, došavši nekako do stana gde je ispričala roditeljima šta se dogodilo. Oni su dete najpre odvezli u Dom zdravlja, a odatle u užičku bolnicu. Lekari su konstatovali kontuziju trbušne duplje, zbog čega je devojčica pljuvala krv. Ona kaže da se sada plaši da ode u školu.
- Devojčice koje su me tukle ne poznajem lično, mada ih svaki dan srećem u školi. Jednu od njih dve srela sam prošle subote na rođendanu kod drugarice, kada mi je ona bez razloga prišla i zapretila mi da je ne gledam - kaže V.M.

Policija ispituje, u školi ćute
„Blic“ je juče pokušao da o ovome nešto više sazna u OŠ „Dušan Jerkoviću“, međutim, rečeno nam je da su direktor i njegov zamenik službeno odsutni. Nekoliko nastavnika sa kojima smo pokušali da pričamo nije ni bilo upoznato sa događajem. Oni koji su znali detalje odbili su razgovor, ali ne i priliku da napomenu „da ne treba pisati o takvim stvarima jer sve su to dobra deca“. Otac pretučene devojčice kaže za „ Blic“ da su juče ujutro dali izjave policiji i da je u holu Policijske uprave video oca jedne od te dve devojčice. Kako „Blic“ saznaje, policija je saslušala nekoliko očevidaca tuče, kao i vinovnike, a potom je prosledila izveštaj Okružnom tužilaštvu u Užicu. U Tužilaštvu su nezvanično potvrdili da su primili izveštaj, ali ističu da to nije krivična prijava i da se radi o maloletnicima koji nisu podložni krivičnom gonjenju.

http://www.blic.rs/hronika.php?id=42809



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Apr 2008
  • Poruke: 452

Strasno. Sto je strasnije od svega je da ove dve devojke nece biti gonjene krivicno. Sramota. Dokle vise da nevina deca stradaju.



offline
  • MRKY 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 22 Nov 2004
  • Poruke: 2138

@diamond73
Ajde molim te, nemoj više da nas bombarduješ takvim vestima, plz.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 982 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 9 sakrivenih i 911 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 9k38, _Sale, bladesu, bojanM84, Brana01, bufanje, ccoogg123, darkangel, Denaya, DENIRO, Dimitrije Paunovic, DonRumataEstorski, draganca, Duh sa sekirom, dule10savic, Excalibur13, FileFinder, Frunze, gomago, goxin, h8propaganda, hyla, ikan, Insan, JOntra, kjkszpj, ladro, laurusri, madza, Mikulino, milutin134, mustangkg, naki011, nick79, Niko Bitan, novator, Oscar, Panter, panzerwaffe, rasok, robertino, rovac, S2M, Sale.S, sasakrajina, Sir Budimir, SlaKoj, Srle993, strelac07, styg, TheBeastOfMG, theNedjeljko, trutcina, tubular, vathra, VladaKG1980, Webb, xpforswodniw, zeo, |_MeD_|, Čivi