Otkazivanje ili zabrana Parade

Otkazivanje ili zabrana Parade

offline
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15879
  • Gde živiš: Beograd

Полиција ће забранити Параду поноса ако организатори сами не откажу скуп, рекао министар полиције Ивица Дачић. Одлука о Паради у току дана. Организатори не одустају од скупа.

Citat:14.33 - Патријарх српски Иринеј апеловао је на надлежне органе да се не одржи Парада поноса, коју је назвао "парадом срама".

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће полиција забранити Параду поноса 2. октобра, ако организатори сами не откажу скуп, преноси Бета.

"Парада треба да буде одржана, али ако постоји бојазан да буде већих проблема и да дође до већих инцидената, у свим земљама Парада би била одложена", рекао је Дачић новинарима на Пасуљанским ливадама после вежбе противтерористичких јединица МУП-а.

Дачић је навео да треба да се откажу сви скупови планирани за викенд, а уколико организатори то не учине, полиција ће их забранити и о томе ће донети одлуку у току дана, односно у наредних неколико сати.

"Полиција из безбедносних разлога не може да подржи одржавање свих ових скупова, јер ће доћи до сукоба, жртава, крви и због тога ћемо ући у велики хаос", упозорио је Дачић.

Министар је рекао да Парада треба да буде одржана и да би био најсрећнији када не би било инцидента и противљења, али, како је рекао, став полиције је јасан - високи су безбедносни ризици.

"Полиција се налази пред избором - пустити да се нереди догоде или молити се bогу да се то не деси", рекао је Дачић и додао да се и у Америци понекад људска права ускраћују када су у питању безбедносни разлози.



Izvor i nastavak : http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94.....D0%B5.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
30 Sep 2011 15:32 Peca Zaključavanje topica Razlog: vec imamo topic na ovu temu [od prosle godine] - tema je "vruca" - uvek izazove svadju i uvek izgubimo par clanova koji napuste forum revoltirani - pa je zato bolje da se ova tema zakljuca.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 893 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 2 sakrivenih i 877 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Battlehammer, brundo65, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dragoljub11987, flash12, goxin, Kenanjoz, kovac9mm, mikki jons, pein, radionica1, sasa76, Srle993