Koliko je novca dovoljno?

1

Koliko je novca dovoljno?

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2005
  • Poruke: 312

Kad pogledam ispred sebe, vidim predstojece troskove. Skolarina, registracija auta, porez, rata kredita... ima ih podosta. Okrenem li se iza sebe primjetan je konstantan rast primanja. Vise zaradjujem nego proteklih godina. Jos pamtim vrijeme kada sam bio likvidan jer nisam imao ni troskove a ni prihode.

Ako saberem novac koji sam zaradio proteklih mjeseci dolazim do dva, tri ili vise puta vece sume od mojih prijatelja sa kojima se druzim.

Sa druge strane, taj novac se nigdje ne primjeti. Nisam kupio nova kola, nemam ustedjevinu, nisam isao na more,... gdje ode majku mu? Opet mi zafali neka suma.

Problem da stedim. Kad imam 10 evra, to je kao da nosim teg u dzepu. Olaksam sebi teskoce i potrosim.

Jedini nacin da ustedim je da pocnem da pusim pa da prestanem.

Kada su rokfelera pitali koliko je novca dovoljno, on je rekao: "jos samo malo".

Nikad nije dovoljno Smile

Ja stedim tako sto od svake uplate koju primim ostavim 10% na racunu u banci, a ostalo podignem.Posto mi tih 10% ostaje u banci, a ne u novcaniku ne mogu da ih potrosim, ako padne u iskusenje, jednostavno se nateram da ne mislim o tome, jer mi je onih 90% dovoljno za zivot.Vezbom se postigne cudo.

Jednostavno moras da napravis nesto sto se zove crni fond - fond za crne dane - koji ces stalno da nadopunjujes po nekom principu koji tebi odgovara na primer Branislav_s ti je dao dobar savet...
Tako ces doci do neke sume za auto.

Ili ako vracas dugove na vreme digni kredit kupi auto i vracaj svaki mesec ratu.

..pa nekako bi bilo dobro da razmislis o dodatnom izvoru prihoda..lakse je nego da razmisljas dje ces da potrosis..ako je varijanta zaradjivanja opcija..

@stenley
imam kola, samo nisam kupio bolja od para koje zaradim. A mogao sam. Jednostavno nekako mi se uvijek cini da mi fali malo para a kada saberem cifre, sve vise zaradjujem. Jedino sto mi se ne primjeti. Da se ja ne drogiram kojim slucajem?

@komso
Imam dodatne izvore prihoda, radim dva posla drzavni i privatni.

Ti onda imas rupu u dzepu.

Kapitalizam - qq Very Happy

Svi mi tako mislimo! Znam, nije ni da si toliko skrt za svaku sitnicu ali ne valja ni to da se preterano trosi!
U drugu ruku, opet pa nije sve ni u parama, ko zna gde cu sutra da budem! Smile

Para nikad dosta. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 716 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 0 sakrivenih i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, bato, bigfoot, darios, goxin, hyla, JOntra, Libertas, Lord Nem, nuke92, slonic_tonic, stalja