Kursevi na Beogradskoj berzi

Kursevi na Beogradskoj berzi

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 2215
  • Gde živiš: in the heart of the city

Priprema za ulazak u svet berzanskog trgovanja

Šta su akcije, koje su vrste akcija i kakva prava proizilaze iz njih? Šta sve mora prodavac ili kupac akcija da uradi da bi mogao da trguje na Berzi? Koje su prednosti uključivanja kompanija na zvaničan listing Berze i kakave koristi potencijalni investitori imaju od toga? Koji su proizvodi Beogradske berze? Ovo su samo neka od pitanja na koja će polaznici "Osnovnog kursa o Berzi", koji će biti organizovan 23. i 24. januara, moći da dobiju odgovor.
Svi oni koji se prijave za pohađanje kursa imaće priliku da u specijalno opremljenim prostorijama savladaju veštinu trgovanja na Berzi i saznaju koji je to kvantum informacija koji moraju da poseduju da bi se uključili u svet trgovanja vlasničkim i dužničkim hartijama od vrednosti. Simulacija trgovanja je jedna od specifičnosti kursa, jer trgovanje preko BELEX aplikacije za trgovanje mogu da osete samo ovlasćeni brokeri članova Berze i polaznici Osnovnog kursa o Berzi. Kurs je namenjen najširoj javnosti, odnosno svima onima koji nemaju ili imaju nedovoljna saznanja o načinu trgovanja preko Beogradske berze, a želeli bi da svoja novčana sredstva usmere i na ovaj segment finansijskog tržišta.
Januarski ciklus predavanja na Beogradskoj berzi nastavlja se i 29. i 30. januara, kada će biti organizovan kurs "Tehničke analize". Polaznici će moći da se upoznaju sa različitim tehnikama analize, a sve u cilju ostvarivanja pozitivnih finansijskih efekata na finansijskim tržištima.
Investitori na finansijskim tržištima, često se nalaze pred dilemom da li da kupe ili da prodaju neku akciju, obveznicu, stranu valutu ili robu. Svoju odluku mogu bazirati na osnovu preporuka brokera, poznavanju fundamentalne ili tehničke analize, a neretko se dešava da odluke donose baziraju samo na osnovu glasina. Takav pristup se nikako ne može preporučiti, jer samo odluke bazirane na utemeljenim činjenicama, mogu dati pozitivne finansijske efekte. Jedan od pristupa analizi finansijskog tržišta, svakako je korišćenje tehničke analize prilikom donošenja odluka o vrsti finansijske transakcije. Ilustracije radi, tehnička analiza se koristila u Japanu u XVIII veku radi predviđanja buduće cene pirinča, a osnove moderne tehničke analize postavio je Čarls Dau, početkom XX veka, u čiju je čast i nazvan Dau-Džons index.
Poznavanje tehnička analize pomaže investitorima da identifikuju potcenjene i precenjene akcije, koju vrstu kupoprodajne transakcije u datom trenutku izabrati i ono što je najvažnije, najefikasniji ulazak u određenu finansijsku transakciju. Tehničku analiza ne zanimaju elementi fundamentalne analize, kao što su: promena kamatne stope, intervencija centralne banke, deficit ili suficit platnog bilansa i drugo, već je zanimaju samo kretanje kurseva u prošlosti, kako bi predvidela kretanje tih istih kurseva u budućnosti. Tehnička analiza je i predmet osporavanja među finansijskim analitičarima, ali čak i oni koje je osporavaju, koriste termine tehničke analize kao što su "bullish" i "bearish" tržište, govore o trendu itd.
Kursevi se održavaju u prostorijama Beogradske berze koja se nalazi u ul. Omladinskih brigada br. 1 na Novom Beogradu u vremenskom intervalu od 09:00 do 13:30 časova, a detaljnije informacije se mogu dobiti na web adresi: http://www.belex.rs/srp/oberzi/edukacija/kursevi.php
Svi zainteresovani treba da popune Prijavni formular i da ga zajedno sa dokazom o uplati dostave faksom na broj: 011/311 73 04 ili e-mailom na adresu MARKETINGŽBELEX.rs.
Možete nam se obrati radi određenih pojašnjenja, ili dostaviti sugestije, pitanja, ili komentare na e-mail adresu: MARKETINGŽBELEX.rs ili telefonom: 011/311 73 01.
Beogradska berza

Izvor: http://www.danas.rs/20080114/biznis2.html#2



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 935 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 2 sakrivenih i 925 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Areal84, Djole, ladro, laurusri, Milos82, novator, nuke92, shaja1