Tenis - Australian Open 2006.

Tenis - Australian Open 2006.

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

AO: Jelena Janković sigurna u prvom kolu
Ponedeljak, 16. januar 2006. 14:51

Jelena Janković je uspešno startovala na Australijan Openu, koji se igra u Melburnu za ukupni nagradni fond od 14,5 miliona dolara. Ona je u prvom kolu nadigrala Amerikanku Džil Krejbas sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4 za gotovo dva sata igre.

Jankovićeva, koja je na prvom gren slem turniru sezone postavljena za 23. nosioca, u narednoj rundi igraće protiv Ukrajinke Olge Savčuk, koja je eliminisala Izraelku Ciporu Obziler rezultatom 6:1, 3:6, 6:4.


Venus i Dementijeva već na tribinama

Za prvo iznenadjenje na turniru pobrinula se mlada nemačka teniserka Julija Šruf, koja je u prvom kolu eliminisala devetog nosioca Elenu Dementijevu rezultatom 7:5, 6:2.

Nešto kasnije Bugarka Svetlana Pironkova skrenula je pažnju javnosti poslavši na tribine 10. „kosturašicu“ Venus Vilijams - 2:6, 6:0, 9:7.

Mlada tinejdžerka iz Bugarske tako se pobrinula da gorostasna Amerikanka ponovo najveći neuspeh u karijeri, kada su u pitanju nastupi na gren slem turnirima. Pre ove eliminacije šampionka Vimbldona je 2001. godine doživela poraz u prvom kolu Rolan Garosa od Austrijanke Barbare Šet.

Prvog dana takmičenja još četiri nosioca završila su takmičenje - Ai Sugijama, Tatjana Golovin, Anabel Medina i Klara Kukalova.


Epizodna uloga Jelene Dokić

Nekada najbolja teniserka SCG, sada državljanka Australije, Jelena Dokić, nije uspela da posle višemesečnog tavorenja pruži nešto žešći otpor i eventualno izbori plasman u drugo kolo.

Dokićevu, koja je ove sezone imala samo epizodnu ulogu zahvaljujući „vajld kard“, koju je dobila od organizatora, nadigrala je Francuskinja Virdžinija Racano rezultatom 3:6, 7:6, 6:1.


Nalbandijan se namučio

U konkurenciji muškaraca nije bilo iznenadjenja na startu. Za neočekivane poraze mogu se smatrati eliminacije Tejlora Denta i Karlosa Moje, 32. nosioca. Amerikanca, koji je bio imenovan za 27. nosioca, savladao je Španac Giljermo Garsija Lopez - 7:6, 6:3, 7:6, dok je bolji od Moje bio Rumun Andrej Pavel rezultatom 6:4, 7:6, 4:6, 3:6, 6:4.

Ostali kosaturaši koji su prvog dana izlazi na teren sa uspehom su obavili svoje zadatke, uključujući i Davida Nalbandijana, koji se propisno namučio protiv Tajlandjanina Danaija Udomčokea – 6:2, 6:2, 1:6, 6:7, 6:1.


http://www.mtsmondo.com/sport/football/story.php?vest=4677[/b]


naslov promenio nikoola



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Posle Jelene i Ana se oprostila od Australian Opena, kao i Janko Tipsarevic i Boris Pasanski

Ana Ivanović oprostila se od učešća na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu već u drugom kolu. Mlada Beograđanka, koja je u Melburnu postavljena za 21. nosioca, izgubila je od Australijanke Samante Stosur sa 2:0 (6:3, 7:5).

U prvom setu Stosur je igrala dobro, Ana loše i domaća igračica relativno lako je stigla do 5:2. Ana je, na svoj servis, odbranila dve set lopte, ali je prvi svoj sledeći servis Stosur iskoristila i povela u meču sa 1:0.

Prvi gem u drugom setu nagovestio je da će se Ana i u drugom setu mučiti. Nekako je uspela da povede, ali je Stosur izjednačila. Sledi deo meča koji je 'mirisao' na preokret. Ana dobija četiri gema u nizu i dolazi do vođstva od 5:1. Čekao se gem za izjednačenje, ali je Stosur, sjajnom igrom, uz dosta grešaka Ane Ivanović, uspela da 'veže' čak pet gemova i povede sa 6:5!

Poslednji gem počeo je vođstvom Australijanke od 40:0, Ana je uspela da stigne do 30:40, ali je Samanta Stosur iskoristila treću meč-loptu i dobila meč posle 90 minuta igre.

Australijanka, do ovog turnira 98. igračica na WTA listi, je na 'Rod Lejver areni' imala snažnu podršku gledalaca, a na kraju je ispraćena ovacijama.


www.b92.net



offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Jelena Janković potpuno razočarala
Petak, 20. januar 2006. 09:45

Posle rane eliminacije u singlu i dublu, Jelena Janković završila je takmičenje u i miksu već u prvom kolu Australijan Opena, čime je zaokružila razočaravajući nastup u Melburnu.

Ona je u paru sa Austrijancem Julijanom Noulom pretrpela poraz od Daniela Nestora iz Kanade i Ruskinje Elene Lihovčeve rezultatom 3:6, 6:4, 11:13.

(MONDO)

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Bagdatis u finalu AO!

Izvor: B92

Posle višečasovne borbe pune preokreta, Kipranin Bagdatis plasirao se u finale ovogodišnjeg Austalijan opena pobedom nad Argentincem Nalbandijanom 3:2 (3:6; 5:7; 6:3; 6:4; 6:4).

Nalbandijan je sigurnu igru u prva dve seta pretvorio u lagodno vođstvo, ali se mladi Kipranin nije predavao. Koncetrisanom i agresivnom igrom uspeo je da se vrati u meč i izjednači rezultat na 2:2 u setovima.

Pri rezultatu 5:4 u setovima i 15:15 meč je prekinut zbog iznenadnog pljuska. Bagdatis je bio vidno iznerviran, jer je po pokazanoj igri u tom setu bio bliži prolasku u finale.

U nastavku meča koji je trajao 3 sata i 27 minuta, Bagdatis je iskoristo je drugu meč loptu i tako napravio najveće iznenađenje prvenstva.

--------------------------

Decko je potpuno odusevio i iznenadio sve na turniru. Do finala izbacio je i Ljubicica i drugog nosioca Endija Rodika!!! Bice ludilo u finalu, jer se ocekuje naravno sudar sa Federerom!

offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Kipranin je stvarno neverovatan, gledala sam njegov mec sa Nalbandijanom i nisam verovala da ce moci da preokrene mec u svoju koris. Bice super ako pobedi u finalu. Meni je jedino zao sto je Martina ispala, ali sobzirom koliko dugo nije igrala mislim da je bila sasvim dobra.

Inace u zenskom finalu se sastaju Zatin-Enan Arden i Ameli Morezmo.
Zastin je u polu finalu pobedila Mariju Sartapovu rezultatom 4-6, 6-1, 6-4. a Morezmo, Kim Klajsters sa 5-7, 6-2, 3-2 stim sto se Klajstersova povredila u trecem setu i morala je da preda mec

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2005
  • Poruke: 1163

AMELI MOREZMO POBEDNICA AUSTRALIJA OPENA

Francuska teniserka Ameli Morezmo osvojila je gren slem turnir Australija open pobedom nad Belgijankom Žistin Enen-Arden u finalu, pošto je Belgijanka predala meč u drugom setu. Belgijanka je prvi set dobila sa 6:1, a u drugom je vodila sa 2:0.

Kako prenose svetske agencije, Žistin Enen-Arden je potražila pomoć lekara žaleći se na stomačne tegobe.

Ameli Morezmo [26], treća teniserka u svetu, igrala je drugi put u finalu tog turnira. Ona je 1999. godine izgubila od švajcarske teniserke Martine Hingins.

Preuzeto:RTS

offline
  • Pridružio: 25 Mar 2005
  • Poruke: 1456
  • Gde živiš: Tamo negde

Steta za Belgijanku! Sad((((((
Navijao sam za nju!!!!!!
Stvarno sam se razocarao kad je morala da preda mech!!!!!
Zaista strasno!!!!

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2005
  • Poruke: 1163

offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Hingis i Bupati pobedili u miksu
Martina Hingis osvojila je teniski grenslem samo mesec dana posle povratka na teren. U paru sa Indijcem Mahešom Bupatijem pobedila je Danijela Nestora i Jelenu Lihovčevu 2:0, po setovima 6:3, 6:3 u finalu miksa na Otvorenom prvenstvu Australije.

Hingis, koja se vratila posle trogodišnje pauze prouzrokovane povredama stopala, u pojedinačnoj konkurenciji stigla je do četvrtine finala, gde ju je eliminisala Kim Klajsters.

"Ako me neko pita zašto sam se vratila – ovo je razlog. San da opet igram na glavnom terenu i osvajam velike turnire," rekla je Hingis.

25-godišnja Hingisova osvojila je pet grenslem turnira u karijeri – tri puta pobedila je na Austrelijen Openu. Osvojila je i devet titula u ženskom dublu, ali u miks konkurenciji maksimum do sada je bilo polufinale US Opena 1996. godine.

8 od 15 grenslem turnira Hingis je osvojila u Melburn Parku, uključujući i pobede u dublu 1997, 1998, 1999 i 2002. godine.

Bupatiju je ovo bila šesta grenslem titula u miksu, i to sa šest različitih partera. Bupati ima i tri titule u muškom dublu.

U muskom dublu pobedili su blizanci Majk i Bob Brajan iz USA pobedivsi Martina Dama iz Češke i Indijca Leandera Paesa sa 4:6, 6:3, 6:4.
U zenskoj konkurenciji pobedile su kineskinje Ži Jan i Ži Ženg pošto su u tri seta savladale par Rejmond- Stosur (2-6 7-6 (9/7) 6-3).

www.b92.com

Za Martinu sam oduvek navijala tako da mi je drago sto je uspela da osvoji titulu u miksu, posle pauze koju je imala.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1097 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 8 sakrivenih i 1040 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, babaroga, bankulen, bojanM84, bokisha253, BORUTUS, BraneS, ccoogg123, CrazyDiablo, Dannyboy, djboj, Duh sa sekirom, dule10savic, GandorCC, GenZee, Georgius, havoc995, ikan, Ivan Campo, Karla, kunktator, kybonacci, ljuba, ljubacv, LUDI, Luka Blažević, Metanoja, mgolub, misa1xx, naki011, Nemanja.M, nenad81, operniki, Panter, Parker, raptorsi, royst33, sap, sasakrajina, savaskytec, slonic_tonic, solic, Stija zmija, theNedjeljko, VJ, vladulns, voja64, Wrangler