Nestali podaci 25 miliona primalaca dečjeg dodatka u Velikoj

Nestali podaci 25 miliona primalaca dečjeg dodatka u Velikoj

offline
  • RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2841
  • Gde živiš: Around Belgrade

Predstavnici Uprave za prihode i carine saopštili su da je kršenje interne procedure o rukovanju poverljivim materijalom dovelo do gubitka dva kompakt diska na kojima se nalaze lični podaci 25 miliona primalaca dečjeg dodatka u Velikoj Britaniji.

U saopštenju se navodi da je prošlog meseca jedan od mlađih službenika Uprave iskoristio interni poštanski sistem u državnim ustanovama, kako bi službi za finansijsku kontrolu poslao dva kompakt diska sa podacima. Diskovi su bili zaštićeni lozinkama, ali njihov sadržaj nije bio i šifrovan. Problem je uočen nakon što su druga dva diska sa istovetnim podacima, poslata uobičajenom poštanskom procedurom, stigla na svoje odredište. Proverom je utvrđeno da prva dva diska uopšte nisu stigla primaocima.

Gubitak diskova sa podacima predstavlja jedan od najvećih bezbednosnih incidenata u Velikoj Britaniji. Nestali podaci sadrže imena roditelja i dece, njihove adrese, datume rođenja, brojeve iz registra primalaca dodatka i brojeve socijalnog osiguranja. Dodatnu glavobolju zvaničnicima Uprave predstavlja to što se među podacima nalaze i brojevi bankovnih računa primalaca dodatka. Dvadeset pet miliona nestalih podataka odnosi se na približno 7,5 miliona britanskih domaćinstava.

Objavljivanje informacija o gubitku diskova izazvalo je pravi talas saopštenja i kritika u britanskoj javnosti. Direktor Uprave za prihode i carine je podneo ostavku, britanski ministar finansija je izjavio da radi o nesavesnom rukovanju poverljivim materijalom, a ministar finansija iz opozicione "vlade u senci" je optužio svog kolegu iz suparničkog tabora i čelnike Uprave da su konačno "uspeli da upropaste plan o stvaranju Nacionalne baze identifikacionih podataka".

Predstavnici Uprave za prihode i carine izjavili su da incident sa nestalim diskovima ispituju istražitelji Skotland Jarda, dok je ministar finansija formirao posebnu komisiju koje će takođe ispitivati pomenuti incident. (G.B.)

http://www.mikro.rs/ser/vesti/vesti.php?datum=2007-11-22&ID=501653#501653



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Ako neko naidje na rapidshare neka objavi



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1103 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 9 sakrivenih i 1059 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, babaroga, BlekMen, celik, darkangel, dragoljub11987, Fabius, Frunze, hologram, JOntra, Karla, krkalon, ladro, laurusri, Leonov, Luka Blažević, milanovic, milenko crazy north, milutin134, MiroslavD, nemkea71, novator, pein, Singidunumac, Sir Budimir, slonic_tonic, Srle993, tmanda323, vladaa012, vladulns, yufighter, Yugol33, zillbg, zziko, Čivi