Pacov nadmudrio naucnike

Pacov nadmudrio naucnike

offline
  • nirre  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 26 Mar 2005
  • Poruke: 1489
  • Gde živiš: Podgorica

Lukavi pacov ostavljen na napuštenom ostrvu kod Novog Zelanda cetiri mjeseca uspijevao je da nadmudri naucnike izbjegavajuci zamke, mamce i pse tragace prije nego što je uhvacen na susjednom ostrvu.

Naucnici s oklandskog univerziteta ostavili su primjerak norveškog pacova na 9,5 hektara velikom ostrvu Moturopapa da bi otkrili zašto je pacove tako teško iskorijeniti, ali dobili su i više nego što su trazili.

- Naša otkrica pokazuju da je uklanjanje jednog jedinog pacova veoma slozeno- navode Dzejms Rasel i njegove kolege u izvještaju objavljenom u naucnom casopisu “Nature”. Uprkos svim njihovim nastojanjima, pa i ogrlici s radio odašiljacem stavljenoj na pacova, naucnici nisu uspjeli da uhvate lukavo stvorenje.

Poslije 10 nedjelja na ostrvu pacov je odlu-cio da mu je dosta. Preplivao je 400 metara, najvecu do sada zabiljezenu udaljenost koju je neki pacov preplivao preko otvorenog mora, na drugo ostrvo bez pacova gdje je nekoliko nedjelja kasnije konacno uhvacen u zamku u kojoj je bilo meso pingvina.

zAboravih IZVOR



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2004
  • Poruke: 4179
  • Gde živiš: Bulevar Kraljeva

a izvor?



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1246 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 1191 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, Asparagus, Atomski čoban, bladesu, BlekMen, bojanM84, BORUTUS, Brana01, comi_pfc, DeerHunter, dencorr, Dimitrise93, dragoljub11987, FileFinder, Griffon vulture, GveX, havoc995, Ilija Cvorovic, Karla, kolle.the.kid, kovinacc, kunktator, kuntalo, ladro, loon123, milan.vukovic, Milometer, milutin134, Mixelotti, NoOneEver Dreams, pacika, panonski mornar, pein, procesor, rodoljub, Sir Budimir, Sirius, slonic_tonic, Srle993, tubular, vaso1, vathra, virked, voja64, yrraf, YU-UKI, zzapNDjuric99, 125, 79693