Rat slovačkih hakera i policije

Rat slovačkih hakera i policije

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Slovački hakeri osvetili su se vlastima zbog isključivanja servera Oniks, popularnog među hakerima, tako što su u petak, u znak odmazde, odsekli od interneta Nacionalni ured za bezbednost (NBU).

Rat slovačkog MUP-a i hakera počeo je u aprilu, kada su hakeri, kako bi pokazali da država nije u stanju da obezbedi ni tako osetljive institucije kao što je Ured za bezbednost, prodrli u sistem NBU. Iako je NBU demantovao da su hakeri mogli da dopru do poverljivih i osetljivih podataka, pokazalo se da su kopirali više od 36.000 i-mejlova, a čak su došli do pristupa šifrovanoj, navodno bezbednoj, liniji između NBU i MUP-a.

Na kraju istrage cele afere slovačka policija je ovih dana zaustavila server Oniks, na kome su među hakerima popularni i često posećeni domeni hysteria.sk i kyberia.sk. Hakeri su odmah uzvratili udarac i u petak potpuno odsekli NBU pristup internetu.

"Bolje mi nego iranski agenti. Želimo da upozorimo da nije problem u našem serveru, koji je policija bez razloga zaustavila. Problem je i dalje u NBU, koji nije dovoljno dobro obezbedio svoju mrežu. Mi smo oni dobri momci koji na to upozoravaju", rekao je slovačkom dnevniku SME jedan od trojice vodećih slovačkih hakera, poznat pod nadimkom Pajkus.

Sukobom MUP-a i NBU sa domaćim hakerima pozabaviće se i Odbor za odbranu i bezbednost slovačkog parlamenta. "Ne mislim da je normalno da neko može da uđe u sistem NBU", kazao je dnevniku SME šef odbora Rudolf Pučik.

(Beta)

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=205678



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

Citat:"Ne mislim da je normalno da neko može da uđe u sistem NBU", kazao je dnevniku SME šef odbora Rudolf Pučik.

haha koja izjava Laughing

Bogati, i Slovacki hakeri znaju da hakuju auuu Mr. Green



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 9 sakrivenih i 813 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, A.R.Chafee.Jr., airsuba, ajo baba, Atomski čoban, babaroga, Battlehammer, Boris90, Brana01, cer, crnitrn, dane007, darkojbn, Denaya, Dimitrise93, Djokislav, dulleo, FOX, h8propaganda, havoc995, Istman, ivica976, Još malo pa deda, Karla, kokodakalo, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Litostroton, Marko Marković, Marko.anticc, Mercury, mikrimaus, Milometer, miodrag, moldway, mrav pesadinac, panzerwaffe, Parker, radionica1, rasok, royst33, Skywhaler, slonic_tonic, Smajser, SR-3m, Srle993, Steeeefan, Tandrkalo, theNedjeljko, uruk, VJ, vukovi, zziko, šumar bk2