Uskoro HD-DVD i Dual DVD diskovi

Uskoro HD-DVD i Dual DVD diskovi

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Kompanija Memory-Tech će krajem sledeće godine početi sa masovnom proizvodnjom diskova sa podacima zapisanim u DVD i HD-DVD (High Definition/High Density DVD).

Novi diskovi bi mogli da pomognu holivudskim studijima da se preorjentišu na novi format HD-DVD. Ovaj format je razvijen da bi se na diskove smestio sadržaj visoke definicije.

Disk sadrži dva sloja: gornji je DVD, kapaciteta 4,7 GB, a donji HD DVD, sa 15 GB. Memory-Tech će sa proizvodnjom početi oktobra sledeće godine, otprilike istovremeno kada se pojave i "obični" HD-DVD diskovi. Kompanija ima šest proizvodnih linija i može da proizvodi 700.000 diskova mesečno.

Ovi diskovi će pomoći popularizaciji formata HD-DVD i uticati na potrošače da kupe odgovarajuće plejere. Prošlog meseca nekoliko velikih holivudskih kuća je najavilo izdanja u formatu HD DVD.

Memory Tech je već napravio prototipove ovih diskova i testirao ih u 200 DVD uređaja, samostalnih i računarskih, ali trebaće bar šest meseci da se odrede tačne specifikacije. Specifikacije DVD-a su odavno poznate, a očekuje se da se specifikacije HD-DVD-a odrede u februaru 2005. godine; posle toga neće biti problem da se usvoje i specifikacije standarda Dual DVD.

Toshiba, NEC i Sanyo, koji podržavaju standard HD-DVD, planiraju da u isto vreme sledeće godine ponude i nov hardver. Toshibin HD-DVD plejer bi trebalo da košta ispod 1000 dolara.

MikroVesti



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1170 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1123 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, bojankrstc, bolenbgd, Boris90, ccoogg123, dragoljub11987, dushan, Excalibur13, FileFinder, FOX, Goran 0000, hyla, ivan1973, Joco Skljoco, Karla, kolle.the.kid, laurusri, Leonov, Lieutenant, Lošmi, Mi lao shu, milutin134, nextyamb, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, Ripanjac, Romibrat, simazr, Simon simonović, Srle993, StepskiVuk, Stoilkovic, tomigun, Tores, Trpe Grozni, Valter071, W123, šumar bk2, žeks62