Brick i9001

4

Brick i9001

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 23 May 2013 6:39

Android kao sistem se sastoji od nekoliko particija potrebnih za rad sistema. Tu imas boot, data, recovery itd. Neki modeli ovog telefona imaju bagovit cip, i kada korisnik instalira neki bagovit recovery kao sto si ti radio i proba da uradi wipe data tu brikuje tu particiju. I to je hardverski problem.

Sto se tice servisa, oni svakako mogu da popave, ne znam sta rade, verovatno menjanu neki deo unutra, kao sto je maticna ploca ili sta ti ja znam. Za garanciju ne znam kako ce i sta biti, mozes da probas, ali ako nisu glupi kao sto mislim da nisu, nema od toga nista. Ako zelis, ti probaj, mozes da formatiras sve osim data particije iz recoverija i time koliko toliko uklonis deo vezan za custom rom. Onda preko odina flesuj fabricki recovery i tu da sve bude stock. Onda nosi i kazi ne znas sta je sa telefonom, radio je sve, odjednom ukocio, ja restartovao i on nece da mrdne hahaha, smisli nesto. I pravi se glup, sto te god pitaju ti reci, ja se ne razumem, nemoj da im slucajno kazes sta si radio, nego drzi sve u okviru garancije.

Posle se moli bogu da ne izvale, mozda ti i oprave telefon.

Dopuna: 23 May 2013 6:41

I da, probaj prvo sa tom karticom sto imas kod sebe, vidi prvo da li uopste hoce da radi, da ne bacis pare bez veze...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Apr 2012
  • Poruke: 81

Napravio sam ext4 particiju od 2GB, a ostatak je u FAT32 formatu, i sada flesujem recovery, pa cu javiti kakvo je stanje. Dosta dugo traje ovo flesovanje, al neka ga, samo da se odradi.



offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Ne znam, nisam probao, moguce da treba malo duze za taj patchovan da se flesuje, obicno to traje nekoliko sekundi...

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2012
  • Poruke: 81

Sat vremena, nista se ne desava. A u ovom pravougaoniku gde je vreme zelena crtica je tek na milimetar. Cekacu pa sta bude.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Nesto nisi dobro uradio:
- drajveri?
- download mode?
- promeni port
- run as administrator?

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2012
  • Poruke: 81

Napisano: 23 Maj 2013 23:39

Morao sam da prekinem na 70 min, jer sam isao na posao. Npr. sada sam odradio flesovanje cwm 6.0.1.0 i odradilo za 15ak sekundi. Sada cu opet da probam ovaj, valjda ce uspeti. A nije li to ovaj isti patchovan recovery koji sam instalirao pre neki dan? Pitam jer onda mogu i preko sd kartice da ga instaliram.

Dopuna: 24 Maj 2013 0:02

Ne pije vodu. Sada cak nije ni zapoceta zelena skala, a evo 20 min proslo.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Pa instaliraj sa sd kartice, zasto koristis ODIN kad sdcard radi...

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2012
  • Poruke: 81

Pa nisam bio siguran da su ta dva recovery-ja ista, jer na ovom u .tar formatu nije bila oznaka.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 24 May 2013 10:30

Ajde ovako, skini ovaj fajl

http://www.d-h.st/jSW

Preimenuj u recovery.img

Sada taj sa 6.0.1.0 otpakuj, obrisi recovery.img iz njega, a ubaci ovaj, ponovo zipuj

Onda probaj da flesujes kroz recovery. Nadam se da si shvatio...

Dopuna: 24 May 2013 10:31

Ajde ovako, skini ovaj fajl

http://www.d-h.st/jSW

Preimenuj u recovery.img

Sada taj sa 6.0.1.0 otpakuj, obrisi recovery.img iz njega, a ubaci ovaj, ponovo zipuj

Onda probaj da flesujes kroz recovery. Nadam se da si shvatio...

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2012
  • Poruke: 81

Napisano: 24 Maj 2013 10:44

Shvatio sam, radio sam to vec. Sad cu to da odradim.

Dopuna: 24 Maj 2013 11:04

Sve maler za malerom, prebacio sam sve ali kad sam isao na chose zip from sdcard izaslo je
E: can't mount /sdcard/
Kartica je bila u fat32 formatu, pa sam je vratio u fat16, ali isto obavestenje je izaslo. Naravno pored ove particije stavio sam da ext4 ima svoja 2gb.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 815 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 5 sakrivenih i 767 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., amstel2, Atomski čoban, balkan1, celeron, crnitrn, darkangel, djdjurica, Drug pukovnik, Dukelander, Duško, Faki-Valjevo, Giša, havoc995, HrcAk47, ivan979, ivica976, jaeger, krkalon, kybonacci, liman, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, Milan A. Nikolic, milimoj, nebkv, nuke92, Pakito93, pavle_pzs, pedja63, pein, Profica, repac, sakota79, shone34, stegonosa, time, tomigun, virked, xJeremijAx, 79693