101 Razlog zašto treba otići iz Srbije

2

101 Razlog zašto treba otići iz Srbije

Poređenje nas i razvijenih zemalja je neozbiljno, toliko neozbiljno da nemam nikakav motiv da pišem dalje po tom pitanju.
Ipak, ne bih išao odavde. Navika, mazohizam, neutemeljen optimizam, ... ne znam, možda i sve zajedno.
Možda bih išao da imam do 25 godina, da nemam porodicu, da nemam rešeno stambeno pitanje, da nemam uopšte ili imam loš posao.
101 razlog je malo i za i protiv odlaska, i svaki razlog može biti predmet kajanja ili zadovoljstva kasnije.
Pravi odgovor ne postoji, jedini moj savet je: sledite svoju zvezdu vodilju i ne osvrćite se iza sebe, šta god da odlučite.

Nije rešenje da se pobegne, i da se ode... Wink

rapha ::@mpman

Na osnovu toga što si napisao, zaključio bih da nisi imao puno prilika da boraviš u inostranstvu. Da je kvalitet života isti u Srbiji kao i u recimo Švici, Austriji, Skandinaviji, Kadadi ili Australiji može da kaže neko ko tamo nikada nije ni bio.
Nigde ne cvetaju ruže ali bar imaš uređen sistem, sistem vrednosti, ako radiš ne razmišljaš o najosnovnijim stvarima za život.. Što je potpuno suprotno od situacije ovde.

Ako ćemo iskreno, volim Srbiju ali ne volim srbe. Smatram da smo zajedljivi, loši, pokvareni, krivinaši, lezilebovići, kompleksaši.. Čast izuzecima.


Slazem sa tobom, U kanadi zivim malo negde oko 21 godinu. Ne rastu ruze, sredjen je system, radis placen si na vreme, kad kazem na vreme ako ti je plata 15 ili 31 na taj dan ces da dobijes ako su ti dani padaju na subotu ili nedelju onda dobijes u petak.

Postoji zakon za sve

Ima i razloga za ne odlazak nigde.Tople zemlje su juzne zemlje,bar ih ja tako vidim.

Citat:kvalitet života isti u Srbiji kao i u recimo Švici, Austriji, Skandinaviji, Kadadi ili Australiji
LoL!

Nravno da NE! . Kvalitet zivota u Norveskoj je daleko veci nego u Srbiji, slazem se da u recimo Švici, Austriji, Skandinaviji, Kadadi ili Australiji, ne cvetaju ruze. Ali prijatelju, ni detelina vise ne cveta u Srbij... Standard zivota je daleko veci u navedenim zemljama nego u Srbiji...

Ostaje onaj ko mora i ko nema đe eto i ja htedoh da odem preko bare daleko na jug u Australiju al na kraju iapk odustadoh. Ako izuzmemo to da su svi u kreditima na kraju meseca im ne ostaje ništa eto tako i rođak dobi penziju pa je ne prima jer ima para u banci na računu dok to ne potroši neće ni cenata od penzije da vidi.

Ja mislim da sve zavisi cime se covek bavi ako radi fizicke poslove ili slabo placene u Srbiji vise mu se isplati u inostranstvu ali ako radi visoko placene poslove u zemlji onda nema svrhe da ide jer je standard postigao i ovde a zivot je bolji u Srbiji zbog hrane,temperature pa i lepse je stanovnistvo Smile

Definitivno je ovde bolje jes da je teško i sve to nema posla al opet se da živet još ako si član partije stim još bolje. Very Happy

Pa mislim da je kod ljudi idealizovanje stranih zemalja i delom jer ih ne poznaju mada smatram da postoje uredjene zemlje koje su jako daleko od nas (Japan) i za kojima zaostajemo decenijama, a mi smo u evropi a oni u Aziji znaci nema veze gde si nego sta radis.

U biti ono što neće da radi prosečan švabo radiće srbo ili turčin eto drugarica otišla pre par meseci ima dobar posao solidna plata al kuka kako je najjeftiniji stan našla za 500 eura. Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 874 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 3 sakrivenih i 866 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, Milometer, pera12345, suton, uruk