Bigamija

1

Bigamija

offline
  • Bomba  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Jul 2007
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: Beograd

Stručnjaci kažu da će Srbi za 50 godina biti manjina u sopstvenoj državi. Zar ne mislite da bi nešto trebalo preduzeti u cilju sprečavanja ovog scenarija? Zar ne mislite da bi nešto trebalo promeniti ako ne želimo da završimo kao mamuti?

Ovo što ću u narednim redovima predložiti, predstavlja samo prvi korak ka jednoj novoj revoluciji u Srbiji. Ovo neće biti ni oružana, ni seksualna revolucija, već revolucija protiv bele kuge koja hara Srbijom. Ipak pre nego što iznesem svoj predlog, želim da podsetim javnost na neke događaje koji su prethodili stanju u kojem se nalazimo.

Srpski narod je ubijan još od doba kada su Srbijom vladali Turci. Svi znamo o Janjičarima i poturčavanju a kasnije i pokatoličavanju Srba. U XX veku srpski narod je desetkovan jer je veliki broj muškaraca poginuo za vreme Balkanskih, I i II svetskog rata. Još tada je srpska populacija bila bačena na kolena a konačan udarac omasovljavanju Srba, zadao je Tito koji je stimulisao Šiptare na Kosovu da se umnožavaju do te mere da su oni sada u toj pokrajni postali većina. Svakom desetom Šiptaru, Tito je bio kum a 1945. godine, donet je i zakon kojim je zabranjen povratak izgnanih Srba na svoja ognjišta na Kosovu. Imovina je oduzimana a u međuvremenu su stvarane nove - veštačke nacije izvedene iz srpskog naroda a od dijalekata se i dan - danas kreiraju novi jezici.

Danas imamo situaciju da je prosečna starost u Srbiji 40,3 godine, što stanovništvo Srbije svrstava u grupu izrazito starih populacija, i to ne samo u evropskim već i u svetskim okvirima. Srbija je na petom mestu u Evropi prema prosečnoj starosti stanovništva.
Negativan trend nisu uspele da promene ni mere države, po kojima roditeljski dodatak nije više crkavica.

Zato treba pod hitno odreagovati na ove pokazatelje i krenuti u kontra napad protiv bele kuge. Kao i svaka druga revolucija i ova će sigurno naići na neslaganja velikog broja ljudi, naročito žena. Takođe očekujem i oštro protivljenje Srpske pravoslavne crkve ali svi moraju da shvate da ako se ne napravi rez i ako nastavimo ovako, Srbija će vrlo brzo postati zemlja staraca i izgubićemo ne samo Kosovo, nego će nas ista sudbina čekati i na jugu Srbije i u Raškoj oblasti, pa onda će na red doći Vojvodina i tako sve dok svi Srbi jednoga dana ne stanu pod jednu krušku.

Moj predlog je da državni vrh ove napaćene zemlje razmisli o uvođenju bigamije, odnosno poligamije u Srbiji. Protiv ove mere ne postoji ni jedan razuman argument, pre svega zato što bi ovaj oblik bračne zajednice bio na dobrovoljnoj bazi kao što je, uostalom, slučaj i sa monogamnom zajednicom. Ko neće, ne mora ali zato ko hoće, njega treba maksimalno stimulisati i tim brakovima pružiti šansu da podignu ovaj narod iz mrtvih. Ovakav oblik zajednice muškarca i žena je apsolutno prirodan i u jednom izmenjenom obliku je već prisutan kod nas ali se tako ne zove. Kada se muškarac razvede i oženi drugu ženu, on praktično ima dve žene i najčešće ima i decu iz dva braka, što suštinski i jeste jedan blaži oblik bigamije. Kao i u prethodno navedenom slučaju, tako i u bigamiji bili bi regulisani pravno-imovinski status svakog supružnika i svakog deteta koje se rodi u bigamijskom tj. poligamijskom braku.

Ženama bi bilo mnogo lakše kada ih ima više i kada mogu da međusobno raspodele svoje obaveze. Tu je i pomoć muža a obzirom da se iz bigamijskih brakova očekuje i veći broj dece, ni njihova pomoć nije za zanemarivanje.

Danas su žene izgubile ono iskonsko zbog čega ih je Bog i stvorio. Sve više se žene pretvaraju u muškarce a muškarci u žene. Pogledajte, danas se muškarci utrkuju u tome ko će da odsluži civilni vojni rok u nekoj kuhinji ili na nekoj recepciji i sl. a žene hoće da idu u policiju i vojsku. Zar ne mislite da tu nešto nije u redu?

Bigamija bi donela i veliko ekonomsko olakšanje kako za roditelje, tako i za decu. Ako npr. muškarac oženi dve žene, to su automatski tri lična dohotka u kući. Sa druge strane, umanjuju se ili se čak potpuno gube troškovi oko npr. obdaništa jer pored tri roditelja malo je verovatno da će deca morati da pohađaju obdanište. Naravno nemam ništa protiv obdaniša, naprotiv. Obdanište je sjajna institucija i roditelji koji odluče da pošalju decu u obdanište sa ciljem da se njihova deca socijalizuju i nešto više nauče, društvo mora da maksimalno podrži ovu decu i da im omogući dodatne subvencije ili čak besplatno pohađanje obdaništa.

Ako bi brak u kojem su muškarac i samo dve žene doneo na svet šestoro dece, onda bi to bio porast nataliteta za +3 po porodici, izračunajte sami koliki bi bio porast natalitete kada bi Srbija imala samo 5 ili 10.000 ovakvih brakova. To je direktan šamar beloj kugi i ne samo da se na ovaj način nacija podmlađuje, nego se na ovaj način stvara i nova radna snaga koja će pokretati ovu zemnju napred. Za 20 godina, Srbija bi imala mladu radnu snagu punu elana koja neće strepeti od toga da li će ih neki drugi narod brojčano potisnuti i zahvaljujući tome im oteti deo teritorije koja je vekovima bila njihova i njihovih predaka. Školske klupe više nebi bile prazne, ukazala bi se potreba za većim brojem vaspitača i učitelja i sve bi bilo drugačije, lepše i bolje.

Želim da naglasim i to da nisam za šerijatski oblik bigamije. Ne slažem se sa time da ženu posmatramo kao robu i da neko ko ima novca može da kupi koliko hoće žena. Moderna bigamija (poligamija) bila bi zasnovana na ljubavi i međusobnom uvažavanju i poštovanju. Muškarac i žena koji su u braku, zajedno biraju drugu ženu i ako se prva žena složi sa predlogom muža, tek onda ovaj može da je zaprosi i dovede je za ženu koja će biti apsolutno ravnopravna sa ovom prvom.

Na žalost svi smo svedoci primera u kojima neke žene iz zdravstvenih razloga ne mogu da imaju potomstvo. Neki muškarci ih zato odbacuju i dovode drugu ženu koja može da rodi. E, upravo u ovakvim situacijama bi bigamija bila ne samo korisna za društvo nego i za pojedinca. Zašto se razvoditi? Da li je ta žena kriva što ne može da rodi? Da li to znači da je ona loš čovek? Naravno da ne znači, zato je bigamija idealno rešenje za ovakve brakove jer nudi nastavak porodične idile koja će opet rezultirati decom i svako će se osećati u toj porodici kao deo jednog lepog i skladnog kolektiva.

Najveći problem na putu ka ostvarenju ove ideje praviće žene. Ali ja ih najljubaznije molim da ovom problemu ne pristupaju emotivno (kako to žene inače i rade) već da sagledaju problematiku i iz drugog ugla. Kao što sam rekao na početku, protiv ovog predloga ne postoji ni jedan racionalan argument a "za" ih ima najmanje deset. Ovde će se društvo susresti sa povređenom ženskom sujetom i to je jedina stvar koja se stavlja između prosperiteta nacije i propasti. Uostalom, već sam naveo, ovo bi sve bilo na dobrovoljnoj bazi, pa ko voli nek' izvoli.

Neke žene će možda reći "Dobro može bigamija ali da žene imaju više muževa". Ako postoje žene koje će ovako nešto reći, onda je to nepogrešiv dokaz da su ovakve žene potpuno zastranile u želji da postanu muškarci. Ova pojava postoji i naziva sa "Poliandrija". Poliandija se tradicionalno praktikovala među nomadskim tibetanskim plemenima, kao i u Nepalu, i delovima Kine. Ova vrsta poliandrije znači da dva ili više braće dele jednu ženu, i imaju jednak seksualni pristup prema njoj. Dakle i ako bi uvodili poliandirju, odluka o pristupanju ovom obliku odnosa muškarca i žene, bio bi na muškarcima a ne na ženi.
Sa druge strane u prirodi gotovo da nema primera gde ženka ima više mužjaka. To je pre svega nemoralno i nije u duhu ženskog bića. Sa mužjacima je skroz druga situacija. Neka mi neka žena kaže gde je videla da lavica ima više lavova? Nema toga, drage moje dame, samo lavovi mogu da imaju više lavica i zato su lavovi kraljevi životinja. Ruku na srce, postoje jedan broj monogamnih vrsta u prirodi ali one su u izumiranju baš kao i srpski narod. Zato drage moje dame, sujetu ostavite ženama - pripadnicama naroda koje hoće da nas pokore a mi treba da dignemo glave gore i izlečimo našu naciju.

Mogli smo i da svingujemo malo pored toga sto cemo imati po 2-3 zene.

Procitah ovo sve....necu da komentarisem previse jer se licno ne slazem i tu sam kao gavran,znaci imam jednu "zenku" do smrti pa sta bude bice, ali zaboravljas jednu jako bitnu stvar a to je ljudski EGO ljubomora itd itd.... tesko ce ko da normalno prihvati da vidi da njegova / njena ljubav se npr. ljubi sa nekim drugim a kamoli ide dalje od toga...
Ovo ne moze niti ce se ikada prihvatiti u ovoj zemlji , i to ti maltene garantujem, previse je faktora da bi sve ovo bilo odbijeno i apsolutno bude neprihvaceno....
Necu pricati o generacijskom ucenju sta je brak , pa tu je i crkva i jos mnoogo mnoogo toga....
Narod sa ovih prostora je jako rigidan u mnogim stvarima, a posebno u ovakvim.
Zene ce se naravno buniti jer ti sa jedne strane pricas kako muskarci imaju apsolutno pravo na bigamiju a zena ako zeli isto je "gresnica", to ne ide tako ....
Gde su tu prava, ravnopravnost polova, ne mozes ti da ocekujes od zenske prirode da se "pokori" nama "lavovima" i slicno...
Necu da duzim dalje a mogao bi i to dosta, ali iskreno ovo je nemoguce na ovim prostorima, tako da zaboravi...

Ja sam vise za varijantu jedna zena a mnogo dece sto dodje u principu isto kao da imas dve zene a sa svakom po dvoje troje dece. Meni je ljubav ipak iznad svega tako da sam i ja gavran kao UnixPower Smile
Zadovoljio bih se za pocetaki da svaka porodica moze da broji plus jos jednog mladog clana. Drzava je jedina koja moze da stane iza toga i da ponudi uslove koji ce zadovoljavati sve to. Drago mi je sto je nedavno ukinut pdv za decju opremu i te stvari i to je nesto ali treba jos dosta toga. Ne smatram da treba da se nude kule i gradovi, neki gala zivot vec samo da deca imaju normalno detinjstvo i zivot kao i sva ostala u svetu.

Ko jedan iz komsluka sto je imao obicaj da kaze "evo mi vec treca zena i sve do jedne nerotkinja". Laughing

Nikako ne razumem ono sa pocetka. Sta znaci Srbi manjina u sopstvenoj drzavi? Kako se zovu drzavljani Republike Srbije? Drzavljana cije zemlje ce biti vise?
Ma samo se ti bori za ostvarenje fantazije svakog muskarca, dozvoljeno je mastati a evo imam i neoliko predloga koji su u skladu i koje bi mogao da uvrstis, svi su vec vidjeni u naprednim drustvima :

-ciklus policija (izostanak mesecnog ciklusa mora da dovede do novog gradjanina ili sledi zatvor)
-primae noctis (ako ni dva muza ne mogu, mozda da se posao poveri predsedniku kucnog saveta ili mesne zajdnice)
-zenama naravno oduzeti pravo na rad. Ima samo da se radja, kriza je. I pravo glasa, da se izbegne svaka dalja opasnost od mesanja.
-uvesti burku/feredzu/zar. Da nicija ne zapadne za oko nekom stranom drzavljaninu.
-oduzimanje pasosa da bi se sprecio izvoz gradjana.

U zemlji u kojoj je deciji dodatak na mesecnom nivou 1500 din. bas je podsticajno davati doprinos sprecavanju bele kuge Mr. Green

samo...ne vidim kakve veze imaju bigamija i kolicina kmekavaca u kuci Bebee Dol
vecina muskaracai koje ja poznajem a da imaju vise zena - nemaju nijedno dete Cool

hehe, meni ovaj predlog zvuči kao izgovor za razne "afere" Very Happy

ma, nebuloza!

EDIT: jao, Tamitam, ti si skroz luda! Zagrljaj ahahahahaha, extra predlozi & dopune Laughing

Vece gluposti od ovih koje je izrekao doticni Bomba odavno nisam procitao.
Mislim da sam dovoljno normalan muskarac,IMAM JEDNU ZENU,koju obozavam i ne bih je menjao za deset drugih.Perem sudove,usisavam,obozavam da kuvam....
Imam dve divne cerkice i najsrecniji sam covek na svetu pored njih.

Problem Srpske drzave i cinjenice da cemo kao narod postati manjina u sopstvenij drzavi,zasigurno nije u tome dali dozvoliti jednom srpskom muzjaku da "oplodjuje" vise srpskih dama i jos to ozakoniti zvanicnim brakom,vec u cinjenici da su se albanci na kosovu svesno,planski povećavali populaciju,kao i cinjenica da nam je zivotni standard katastrofalan.

Spletom okolnosti znam da je ovo istina i znam da nije normalno u XX i XXI veku imati petnaestoro dece,takodje kod albanaca na kosovu i u zapadnoj makedoniji je pravilo da kada muz pogine,ili na neki drugi nacin strada,njegovu zenu nasledjuje brat ili ako ga nema otac i nastavlja dalje.Ali bez obzira na ove cinjenice cak i kod njih(albanaca)vlada monogamija.

Ne bih odgovarao na ovakve nezrele,muske,iskompleksirane gluposti da ova maco prica nije pokusana da se sakrije pod oblandom nazovi srpskog problema bele kuge.

Na kraju,zene su kud i kamo savrsenija bica od nas muskaraca i pricati o zenama koje iz raznih,zdravstvenih,psihickih ili licnih razloga ne mogu da imaju dece,kao da su svi muskarci omnipotentni i superplodni,je jednaka glupost kao i jedna od najvecih balkanskih (svesnih )zabluda da pol buduceg deteta odredjuje majka ili bar oba roditelja.

NE DRAGI MOJI BALKANCI POL DETETA ISKLJUCIVO ODREDJUJEMO MI MUSKARCI.

Bomba ::1. Srpski narod je ubijan još od doba kada su Srbijom vladali Turci.
2. o uvođenju bigamije, odnosno poligamije u Srbiji. Protiv ove mere ne postoji ni jedan razuman argument
3. Danas su žene izgubile ono iskonsko zbog čega ih je Bog i stvorio.
4. danas se muškarci utrkuju u tome ko će da odsluži civilni vojni rok u nekoj kuhinji ili na nekoj recepciji i sl. a žene hoće da idu u policiju i vojsku. Zar ne mislite da tu nešto nije u redu?
5. Ako bi brak u kojem su muškarac i samo dve žene doneo na svet šestoro dece

1. svi narodi su ubijani uvek! (a to se i dalje dešava)
2. pa, matematički je 2+1=1+2 Wink što će reći: ako muškarac može da ima više žena, onda MORA da važi i obrnuto pravilo! To je osnovni postulat ravnopravnosti polova!
3. ma, begaj, bre... bog, a? LOL
4. da, nije u redu da postoji vojni rok!
5. uf, troje dece po ženi? mnogo mi to zvuči!

~~~~~~~~~~~~~~

btw, bomba, da li bi pripadnik "naroda najstarijeg" smeo da ima ženu i neke druge nacije? da li bi ovo pravilo važilo i za ne-Srbe u Srbiji?

Jedno delikatno pitanje na koje naravno posto je licno ne moras da odgovoris,dragi prijatelju BOMBA koliki je tvoj doprinos borbi protiv bele kuge(mislim na broj zena i dece koje posedujes)? Mr. Green Evil or Very Mad Mr. Green

31 Jul 2007 12:25 ZoNi Zaključavanje topica Razlog: Žao mi je, ali ne mogu da dopustim ovo na forumu
uvreda žena i nacionalizam nikako ne treba da se nađu na MCu!
 
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 974 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 8 sakrivenih i 916 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, anta, babaroga, Bokiboks, ccoogg123, darios, dejoglina, Dimitrise93, Djokislav, Djokkinen, doktor123, Dr.Strangelove, DragoslavS, drimer, Fog of War, Fulcrum, Georgius, goxin, HogarStrashni, ikan, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, Još malo pa deda, Karla, Koridor, kubura91, ladro, Levi, Luka Blažević, Mercury, MiroslavD, naki011, ozzy, pein, royst33, S1Mk3, saputnik plavetnila, Sir Budimir, sombrero, Srle993, Stefan M, suton, t84dar, Tas011, theNedjeljko, tmanda323, Webb, zeo, šumar bk2