Čestitka starijim generacijama

2

Čestitka starijim generacijama

Citat:
Na kraju krajeva vi ste vase iskoristili kako ste najbolje znali. Pa budite onda sebicni i ostavite nas na miru i radujte se sto smo mi tako glupi i zatucani i sto ste vi jedini u istoriji covecanstva najbolje proziveli detinjstvo.........

apsolutno se slazem

Dovoljno je!

Par puta sam se nasmejao, a svoje gnušanje si potkrepio objašnjenjima. Tako treba, zar ne?

Nego... Šta autor ima da kaže na sve ovo?

mislim da nije bio svestan sta je podstakao ovim njegovim blogom Smile

@All
S'obzirom da je ovaj text preveden, ne mozete ga usko vezati za ono sto se desilo na ovim prostorima. Ovaj text je vec bio na forumu. Imam tu srecu da sam osetio delic onoga sto se pominje u textu. U ostalom, krivce svojih neuspeha ne mozete traziti u drugima. Takodje, ne mozete krivicu pojedinaca svaljivati na celu njihovu generaciju.

@ne znam bre
Svaka cast na ovakvom blogu.

Licno mislim da svako ima pravo na svoje misljenje,a "ne znam bre" je napiso istinu, e sada kako je kome to palo njegova je licna stvar, i nije u redu osudjivati Stalno tu proslost od toga se nezivi niti bilo koga osudjivati,jer neznamo ko nam je krojio kapu kao ni danas,ali smo mi tu nemocni.

SYSTEMS
Mnogo gorčine i pesimizma za tako mladog čoveka! Uostalom, otkud znaš koja sam ja generacija?!?
Svi smo mi imali detinjstvo, ovakvo ili onakvo! Samo onaj ko nema osećanja ne žali za tim vremenima, pa ma kakva ona bila.
Ne osećam se krivom za sva današnja dešavanja (kao ni za ona iz bliske prošlosti).
Ne želim da objašnjavam, ni tebi, ni drugima, "šta je pisac hteo reći". Ko razume - shvatiće!
Uostalom, ti i nisi ta generacija na koju se odnosi ovaj tekst.

O cemu pricate? Kakvu istinu autor iznosi ovde?- da oni nisu imali igrice a da mi jesmo? da mi imamo vazdusne jastuke u kolima a da oni nisu imali? I sta je tu lose? Autor direktno osudjuje progres covecanstva, ali ne polazi od toga da generacije koje su prethodile njima nisu imali ni lekove, ni inekcije ni bolnicu za razliku od cuvenih nam generacija 50-ih 60-ih 70-ih. Pa eto i onis su preziveli. Zar ne? Zamisli. Da oni nisu preziveli, ne bi bilo ni tih generacija, a ni buducih.
Zamsli u 19. veku nisu postojali avioni!
Zamisli u 15. veku nije postojala masovna stampa
Zamisli u 14. veku nismo znali za Ameriku
Ovako moze da se ide u nedogled.
Da li su vas nekad nervirale starije komsije (da ne kazem penzioneri) kada ste bili mali jer su vam busili loptu, posipali vodom sa terase, jer ste im smetali svojim igranjem? O tome se ovde radi! Kada covek ostari, on vise ne moze da razume nove generacije koja izmisljaju nove nacine zabave. Zbog svoje plitkoumnosti on zatvara poglede pred svim novim a odoobrava samo ono sto se u njegovo "staro dobro vreme radilo". I to je dobro? Zasto onda postoje naucnici ako se 50-ih 60-ih sve razvilo do potrebnog nivoa?
Kada sam napisao prvi i najkraci komentar na ovaj blog mislio sam da ce on biti ,svakom normalnom, i dovoljan. Autor govori o besmislenim stvarima koje su izazvane njegovom povrsnoscu i egoizmom. Niko ovde ne spori njegovo pravo da to kaze, ali nemojte ocekivati i da neko ravnodusno trpi ove gluposti!
Interesuje me konkretno kojoj to generaciji pripada autor?
_________________________________________________



Gorcine i pesimizma? Pa nisam ja rekao da zalim za tim vremenima ili bilo kojim drugim. Nije moj duh tako jako suocen sa smrcu pa da pisem ovakve blogove u kojima iskazujem zal za prosloscu. Ne. Ja kazem da svako vreme ima svoju draz i lepotu kao i crnu stranu i da se takva povrsna uporedjivanja i isticanja jedne generacije naspram druge smesna. Ako je to po tvom misljenju pesimizam?..... onda izgleda da smo iz razlicitog konteksta naucili znacenje ove reci

Ovakve "gluposti" ne želim više da komentarišem!

Huh, dobro je... Iskreno ti hvala na tome Zagrljaj

@Montano
Citat:meni licno vas nije zao, vi ste nesto i proziveli,

E volela bih da mogu da te vrnem nazad pa da ti lepo prozivis.... Mr. Green


@Ne znam bre -Lepo si se ti nama vratila sa letovanja Zagrljaj super blog

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1261 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 6 sakrivenih i 1238 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bane san, bestguarder, Djokislav, indja, ladro, laki_bb, Lazarus, Milometer, nenad81, Oscar, panzerwaffe, sickmouse, SlaKoj, Trpe Grozni, vlad the impaler, W123, Zimbabwe