Čestitka starijim generacijama

5

Čestitka starijim generacijama

Pogledaj "Nase slike" deo foruma

Drzacu se horor filmova ipak....

spartak :: ....

Uspeli? U čemu ste uspeli? Da preživite... Pa da, kad je došlo vreme da se ratuje vi ste bili isuviše stari da ratujete... Ginuli su mladići!

...


Mislio sam da se ne mesam u ovu diskusiju, ali moram da te pitam, kad si rekao "Ginuli su mladici", verovatno si mislio na dvadesetogodisnjake i tidesetgodisnjake, zar ne? Najvise je upravo izginulo iz generacije 60-ih i 70-ih.

Zar mislite da smo svi tada imali auta i lovu? Ne, nismo imali. Imali smo ono sto na zalost sada vi nemate, a to je podjednaka mogucnost da uspemo u zivotu, bez obzira ko su nam bili tate i mame. Bili smo podjednako siromasni, pa nam to siromastvo nije tesko padalo, za razliku od danasnjeg vremena kada su vrednosti izmenjene do krajnjig granica, naravno na stetu siromasne omladine. Imali smo duh, ideale, lova je bila sporedna stvar bez koje se moglo izaci, nabaciti zesca cura (vidi cuda!!! Hajde danas budite neko i nesto u drustvu, ako niste zestoko nafatirani parama). Naravno da mi stariji imamo prava da zalimo za tim vremenima, jer u vreme kad sam ja bio klinac, mogao sam mirno da prodjem nocu i kroz kalemegdan i kroz tas i kroz zagreb i kroz skoplje i kroz bilo koje mesto u zemlji.
Neko rece da smo mi ti koji smo za*rali sve. E pa nismo mi ti. Mislim na generaciju sezdesetih kojoj pripadam i kasnije. Mi smo upravo ti koji tek treba da naslede sve ovo sto su nam oni stariji ostavili u amanet (mislim na vodjenje i rukovodjenje). Posto je politika zabranjena na ovom forumu, recicu samo da su sve zakuvali i za*rali oni stariji koji su prihvatili ted vazecu ideologiju posle WW II.


Pocev od vode iz cesmi, preko stapa i teniskih lopti pa do poslednje reci "ne znam bre" si u pravu, i hvala ti sto me podseti na nesto sto je bilo lepo u mom zivotu.

@ goust i za ostale
Ako ti je bilo potrebno da neko napise blog kako bi te podsetio na nesto sto je bilo lepo u tvom zivotu onda daleko ti lepa kuca. Jer cim te je neko "podsetio" znaci da si ti sam zaboravio, bio to i trenutak, vrednosti koje ti cenis i dostignuca u tvom zivotu.
Evo, cestitam vam na tome.

Goust, zašto ti je teško da pročitaš poruke koje su napisane pre tebe... Čekaj, pa ja sam upravo u poruci koju ti citiraš rekao generacije pedesetih...

Ponavljam! Žaljenje za starim vremenima je ok. Ali ne na ovako ciničan, omalašavajuć način!

spartak ::Goust, zašto ti je teško da pročitaš poruke koje su napisane pre tebe... Čekaj, pa ja sam upravo u poruci koju ti citiraš rekao generacije pedesetih...

Ponavljam! Žaljenje za starim vremenima je ok. Ali ne na ovako ciničan, omalašavajuć način!


Procitaj post na samom poceku bloga, pa ces videti da je postavljac bloga kao referencu odredio generacije 50,60, 70. Cini mi se da ste poruku sasvim pogresno protumacili. Niko tu nije omalovazen, bar u postavci bloga. Pa sad, ako istina pomalo i zaboli, boze moj...

SYSTEMS ::@ goust i za ostale
Ako ti je bilo potrebno da neko napise blog kako bi te podsetio na nesto sto je bilo lepo u tvom zivotu onda daleko ti lepa kuca. Jer cim te je neko "podsetio" znaci da si ti sam zaboravio, bio to i trenutak, vrednosti koje ti cenis i dostignuca u tvom zivotu.
Evo, cestitam vam na tome.



Ne, nego ne zivim u uspomenama, i nemam vremena da svakodnevno odvojim vreme za "zal za mladost", a ako ti svakodnevno imas toliko vremena samo da prevrces lepu proslost u glavi, onda ti stvarno daleko lepa kuca.

Ti ne znas ni sta ja radim u zivotu ali kao sto je rekao Edgar Gest "Na kraju svakog dana zelim da budem u mogucnosti da sebe pogledam pravo u oci". Zato nikad necu zaboraviti svoje uspehe i padove i niko nece morati da me podseca zasto ja to treba da se radujem. Ako sam ne znam, onda ni ne treba da znam.
P.S. Ne znam sta je problem. Zar ti nisam cestitao na tome?!

e kako se nekad zivelo...... za vreme tita na primer... to mi je baba stalno ponavljala ne znajuci kako ja zivim sad, steta verovatno nikad nece ni saznati

@goust
ne obracaj paznju na Systems, ovaj nema pojma zato sto je kasno dosao na svet. Da se malo obratio paznju na istoriju, ne bi stavio toliko gluposti. Jeste, bila je dobra vremena, nikad necu zaboraviti. Ko prezivi, prepricava se(unucima i praunucima,...). Smile

@ Kaca
A ti si neki naucnik-istoricar? Moje postovanje.
Podsecate na penizonere u parku (cast izuzecima) kojima nije vise nista preostalo do da se prisecaju trenutaka kada su uzivali u zivotu, umesto sto sada zive da bi ziveli.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 523 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 516 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: deimos25, milenko crazy north, Milos ZA, ruma, Shilok, voja64, vukovi