Crtani filmovi, da li preteruju???

3

Crtani filmovi, da li preteruju???

Naleteo sam na neki casopis istina i tema je bila Dem Twisted Evil nizacija dece.Ima dosta o crtanima ali neke stvari preteruju.Za njih je sve to "druzenje" sa sotonom.Naravno pise da kroz te crtane filmove osecaju potrebu da se poistovete sa junacima.Pa cak su naveli primer "Teletabisa".Recimo:
Na jelci se pojavi ukras.Spiker kaze "ukras".Zatim se ukras pojavi na teletabisu.Spiker ponovi "ukras".Zatim se ukras nadje u zadnjici teletabisa, on pokusava da ukras izvadi a ostali teletabisi se smeju.Deca onda shvate:
"Ukras je ono sto se stavi u zadnjicu i onda se svi smeju jer je to smesno"
Naravno crtani je za decu od 3 meseca do 4 godine.I sta onda reci Question

Namerno sam cutao oko ovog bloga ali cinjenica stoji da deca sada imaju totalno drukaciju psihu nego kakvu smo mi imali kao klinci. Mi smo se smejali jer je sam crtani bio smesan i nije bilo potrebe za vecim humorom nego da ptica trkacica pobegne kojotu ili da se tom oklizne na koru o banane. Danjasnji klinci su pametniji nego sto smo mi bili u njihovim godinama, neretko oni traze ono ZASTO... Nama to nije bilo potrebno mislim realno gledano smejali smo se jer je smesno (mada sumnjam da bi mi teletabisi ikada bili smesni).
Ali i sada se mogu stvarati neki lepsi svetovi za klince nego od tmurnih vidjenja buducnosti (posebno u futuristickim crtacima) nego da pokazu neka idealnije odnose. Znam da to nije realno ali smo uvek odrastali uz fantazijske svetove, jeste da nije uvek tako ali ne mora dete sa 6 godina odmah videti realan efekat od pistolja ili sacmare.

LOL! jel'se secate pepe le pew... i mackice koja nije mogla da pobegne od njega? Razz Mr. Green

http://en.wikipedia.org/wiki/Pepe_Le_Pew

http://en.wikipedia.org/wiki/Penelope_Pussycat

To je crtani naseg detinstva, ali da nije sada spomenuto ne bi ga se nikada setila. Sto se tice novih crtacih filmova stvarno se preteruje.

ja imam 17 godina i obozavam crtace.Meni cartoon network stalno ukljucen.Znam sve epizode svih crtaca sa CN.Najbolji crtaci su ed,edd,eddy;dexters laboratory,billy and mandy,courage...i nema nasilnih crtaca.Dobro mozda jedino megas xlr.Jedino im necu oprostiti sto vise ne emituju scooby-a. Sad

Mislim da nije problem u nasilju danjašnjih crtaća,jer nasilja i nema nešto naročito.Moja generacija i one starije su odrasle uz X-Mena,Nindža Kornjače,Betmena,Jonny Questa(Stara verzija ima epizode sa radnjama skoro pa kao mini filmovi o Džejms Bondu,a novija iz 90'tih ima još ozbiljnije radnje...obe su se vrtele na Cartoon Networku kad sam ja bio klinac 90'tih godina),Spidermena i ne mogu da se setim koje još sve,koji su bili puni i nasilja i akcije,čak i više nego današnji crtaći.
Problem je u tome što su današnji crtaći totalno glupi...Nekako zatupljujući.
Današnji klinci imaju one retardirane,kvatzi poučne crtaće za mlađe klince kao što su Dora Istrazuje gde ofrlje nacrtana devojčića skoro po pola sata ne može da nađe jedno drvo,broji cvetiće ili nešto slično,i one,takođe retardirane,manga/animi(ili kao se već zovu oni japanski crtaći),koji su kao za starije klince gde se dva lika skoro celu epizodu fajtaju do besvesti u nekom turniru ili oko nekakvog izmišljenog,magičnog predmeta,ili izvlače nekakva šarena stvorenjca iz džepa da se ona međusobno fajtaju umesto njih...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 963 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 10 sakrivenih i 905 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., babaroga, bobomicek, bojank, bojcistv, BORUTUS, Brana01, Bubimir, cemix, DeerHunter, DENIRO, Dimitrije Paunovic, Doca, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dule10savic, Futog 74, Georgius, Još malo pa deda, kobaja77, Lieutenant, maiden6657, Metanoja, mgolub, MiG-29M2, milenko crazy north, Milometer, muaddib, Nemanja.M, nick79, Papadubi, Regrut Boskica, Ripanjac, RJ, ruma, S2M, sap, Seeker, slonic_tonic, suton, uruk, VJ, wolf431, Zimbabwe, Žrnov, Čivi