Evrovizija 2008 (Beograd)

10

Evrovizija 2008 (Beograd)

Uh, a meni su na kraju baš bili super Bregović i oni njegovi likovi Smile Posebno su me oduševili oni u narodnim nošnjama, obojeni u crveno i plavo! Taj deo mi je izgledao stvarno odlično, a siguran sam de se to dopalo i strancima Smile

S druge strane, nije mi se svidelo što su naši voditelji na kraju finala sve vreme pozivali naše iz dijaspore da glasaju za Jelenu Tomašević, a ne za pesmu koja im se sviđa!

Što se tiče kvaliteta pesama, mislim da je ova Evrovizija bila jedna od boljih u poslednjih 10-15 godina.

Meni se sviđaju ove pesme (ne ovim redosledom):

Albania - Olta Boka - Zemren E Lame Peng
Armenia - Sirusho - Qele, Qele
Azerbaijan - Elnur & Samir - Day After Day
Bulgaria - Deep Zone & Balthazar - DJ, Take Me Away
Czech Republic - Tereza Kerndlova - Have Some Fun
Spain - Rodolfo Chikilicuatre - Baila El Chiki Chiki
Finland - Terasbetoni - Missa Miehet Ratsastaa
United Kingdom - Andy Abraham - Even If
Georgia - Diana Gurtskaya - Peace Will Come
Greece - Kalomira - Secret Combination
Ireland - Dustin The Turkey - Irelande Douze Pointe
Israel - Boaz - The Fire In Your Eyes
Moldova - Geta Burlacu - A Century Of Love
Montenegro - Stefan Filipovic - Zauvijek Volim Te
Norway - Maria - Hold On Be Strong
Portugal - Vania Fernandes - Senhora Do Mar (Negras Aguas)
Turkey - Mor Ve Otesi - Deli
Ukraine - Ani Lorak - Shady Lady


polskastacja.pl/

Evrovizija 2008 (AAC+) @ PolskaStacja.pl >>> 91.121.109.22:6050/
polskastacja.pl/play/aac_eurowizja.pls

Izrael i Madjarska Cool

I meni se možda najviše dopala Boazova pesma. Poljakinja, zaboravila sam joj ime, izvanredno peva. Rumunski duet takođe, kao i Portugalka.
Ukrajinka je lepa i zgodna, ali je pesma Bebee Dol Teško mi je da razumem zašto je grčka pesma bila favorit i po čemu je toliko bolja od švedske ili ukrajinske.

Kad vec pomenu poljakinju, ona je zavrsila negde na zacelju a pesma joj je bila prelepa i otpevala ju je besprekorno. Sad zamislite tu nepravdu da se ispred nje nasao jedan Spanac sa svojim glasovnim sposobnostima na nivou amebe sa saturna i pesmom koju kao da je komponovalo i otpevalo dete predskolskog uzrasta.

Eh, nepravda... Sve zavisi kako se to posmatra Wink Poljakinja zaista ima odličan glas, ali je pesma totalni smor, a i otpevana je suviše operski. S druge strane, Španac (ali i Bosanac, npr) je napravio cirkus (ili šou?) od svog nastupa. Sve zavisi šta ko više voli. Lično, ja nisam oduševljen ni jednim ni drugim načinom, ali bih ipak pre glasao za "cirkus" nego za "operu".

Slično je s našom pesmom - Jelena ima odličan glas, ali je pesma: a) već viđena, b) poprilično dosadna.

Inače, razultati glasanja:
eurovision.tv/event/scoreboard?event=1469

Pa i pobednicka pesma je dosadna i spora pa je ipak pobedila Wink

m4rk0 ::Pa i pobednicka pesma je dosadna i spora
Tačno, zato sam i rekao da mi se ruska pesma ne sviđa!

Šta imate protiv sporih i sentiš stvari? Sad A Rus je otpevao svoju "sporu i dosadnu" stvar prilično strasno, skoro u dahu, sa onim pasažima violine koji, priznaćete, efektno zvuče, profi klizač je imao svoju tačku, pa pretpostavljam da je sve to ostavilo utisak.

Inače, slažem se sa ranzom. Jelena T. divno peva, muzika je lepa, Bora Dugić je maestro, ali pesmi nešto fali. Meni je nekako praznjikava (tekst) i monotona.

Sorelag ::Šta imate protiv sporih i sentiš stvari?

Ništa efikasno Wink

Sorelag ::A Rus je otpevao svoju "sporu i dosadnu" stvar prilično strasno, skoro u dahu, sa onim pasažima violine koji, priznaćete, efektno zvuče, profi klizač je imao svoju tačku, pa pretpostavljam da je sve to ostavilo utisak.

Pa, šta da ti kažem - ja sam prilično siguran da njegovu pesmu ne bih prepoznao kad bih je ponovo negde čuo! Jednostavno, na mene ni njegova pesma, ni nastup, nisu ostavili amo baš nikakav utisak...

ranzo ::Pa, šta da ti kažem - ja sam prilično siguran da njegovu pesmu ne bih prepoznao kad bih je ponovo negde čuo! Jednostavno, na mene ni njegova pesma, ni nastup, nisu ostavili amo baš nikakav utisak...

Slazem se..

Dok ce mi na pr u secanju dugo ostati spektakularni nastup bugara i njihova pesma koja me je odusevila. Plamen iz mikseta, skrechevi na gitarama, brz ritam na pocetku i onda prelaz na zenski vokal pa ponovo brz ritam..., breakdanceri..
Fenomenalno !

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 813 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 808 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DragoslavS, Nobunaga, sokojet, 125