Filmovi

1

Filmovi

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2006
  • Poruke: 416
  • Gde živiš: Beograd

Ok, evo jednog ozbiljnog bloga od mene..
Naravno posvecenog filmovima..
Necu pricati samo o Fellini-u, Forman-u i slicno, jer znam da to retko koga ovde zanima.
Pa, pocecemo sa filmovima koji dolaze u nase bioskope..

Pocinjem sa X-Men: The Last Stand

Opet, trilogije su u sustini iskoriscavanje glupih, sirokih narodnih masa (rekoh uglavnom).. X-men 3 naravno ne donosi nista novo.. Jedini razlog zbog koga mozete pogledati je naravno Halle Barry.. Jednom recju - truba..

Pa, kako da zaboravim The Da Vinci Code

Jednom vec rekoh, i ovo je truba.. Tom Hanksu bi pre legao Matrix nego ovo, a i Audrey Tautou je "ekstra" izbor za ovu ulogu.. Oboje su sjajni glumci, ali ovaj film ne da nije za njih, nego.. Mnogo buke ni oko cega..

A, sada, cisto da pokazem da ne hejtujem svaki Hollywoodski film V for Vendetta

da, reci cu, film mi se svidja. Kao sto vec rekoh, da nije Sin city-ja, Vendetta bi za mene bio stvarno dobar film, ali sada su sve ekranizacije stripova u senci gore pomenutog.. U svakom slucaju Vendetta je moja topla preporuka..

Za malo da ga preskocim Mission: Impossible III

Evo jos jedne trilogije (bar za sada).. MI3, hahahaha, jos jedan shit hollywoodske produkcije.. Tom Cruise ponovo kao Ethan Hunt resava neku, ko zna kakvu, neresivu misiju.. Da, samo nam jos to treba.. Kada vidim nesto ovako pocnem da se nerviram.. Samo se pitam da li ce se zaustaviti na 3. delu ili ce nastaviti?

Toliko za sada, iznervirah se zbog MI3, uskoro nastavak..

Slazem se za MI3 i za Vendetu, ova 2 gore pomenuta nisam pogledao... Nije valjda da ni Ian McKellen nije mogao spasti Da Vinci Code ?

Pa, on je i u X-menu, matori postao extra popularan, ali zar ce jedan Ian McKellen da vadi film pored Toma Hanksa i Audrey Tautou?

Pa pitam (pored njih dvoje), zar ni on nije mogao da spase film. Posle LOTR bas je postao popularan ... mada naj film sa njim mi je Apt Pupil.

Videces film uskoro..
Kao sto rekoh ako jedaan Hanks ne izvadi film, nece uspeti ni McKellen, mada njemu uloga koliko-toliko vise lezi nego Tomu i Audrey..

Eto, sutra spremi Sin City, Date Movie ("Mr. Green") ... i jos nesto. Btw, jesi cuo za filmove Magneto i Wolverine, koji su najavili da ce da snimaju, sad najbolje da uzmu svakog X-men-a pa posebno da snimaju Bebee Dol

Ok, sad odoh na fax, a posle ce biti i Sin city i Date Movie i jos gomila stvari.. Magneto i Wolverine? Ok, komentari i na to kasnije..

Dopuna: 25 Maj 2006 21:11

ok, za danas smo rekli Date Movie, ali ja stvarno nemam ni volje, ni snage da komentarisem sve te Scary i Date Movie-je i slicna sranja.. To su glupe, bolesne parodije, vise mi se smuci od njih nego od filmova tipa Hostel..

A, kad smo kad sam ga vec pomenuo, Hostel je jedan od onih filmova posle kojih sve sto vam pada napamet je WTF? Ha, zamisljeno kao bolesni horor, valjda, i ispade bolesno, ali ispade i smesno.. Kada sam video Tarantinovo ime obradovao sam se, ali on je ovde samo reklama koja prodaje film.. Mozete pogledati, ali samo ako imate visak slobodnog vremena neka bude recimo ocena 4/10 (na imdb 5.8/10)..


Sin city? E, ovo je vec nesto drugo, ovo je vec film.. Opet Tarantino, ovog puta special guest director.. Frank Miller i Robert Rodriguez su uradili odlican posao.. Ovo ja zovem ekranizacijom stripa.. Imate trip kao da gledate strip.. Sin city me jednostavno odusevljava.. Ako ima nekog ko ga nije pogledao, khm, ma, takvih nema.. ocena recimo 9/10 (ovog puta sam malo blazi nego imdb, obi 8.5/10)..


Hahahahaha, zamislite, nije im dosta 3 X-mena, nego sledi i Wolverine (2007), pa cak i Magneto (2007).. Ok, a kada svi likovi dobiju svoj film, sta onda? E, ovakve stvari ce me naterati da dignem Hollywood u vazduh.. "Mr. Green" nema tu vise sta da se komentarise..

Ajde jos jedno osvezenje, cisto da ne bude da samo pljujem, Walk the line je jedan od onih "lepih" filmova.. Ja licno volim takve biografske filmove sa dobrom muzikom (na prvom mestu naravno The Doors, tu je i Ray..).. U sustini film nije nista posebno, ali vredi ga pogledati.. Joaquin Phoenix solidan kao Johhny Cash i Reese Witherspoon veoma dobra kao June Carter.. U sustini prica o zivotu Johnny Casha (ko nezna ko je on, google u ruke), simpa je to sto se sve zavrsava nekim tako reci happy end-om.. Ocena recimo 7.5/10 (imdb 8/10)


nastavak, naravno sutra..

Još neko mi to reče za Hostel... Jedan moj drugar ljubitelj horora... Reče da je bezveze... Kad smo već kod dobre muzike i dobrog filma: "We're on the mission from god". Mr. Green

Hostel je stvarno ziva glupost, ocekivao sam mnooogooo vise... ne znam samo sta je Tarantino radio u tom filmu ako je radio, jer ne vidim bas njegov uticaj.

E da mi je da vidim "mozak" koji smislja filmove tipa Date Movie i Scary Movie. Nije mi jasno kako oni zarade neku lovu za takav film jbt, pa ja bi smislio bolje fore od toga Mr. Green.

Neznam meni su x-man bili prilicno zanimljivi filmovi, nista preterano ali dobar film za odgledati. Ovaj 3 nisam gledao pa ga nemogu komentarisati.
Nemoguca misija paaaa cini mi se velika glupost, odgledacu ga kad nebudem imao sta drugo da gledam Smile
Sin city legendarni film koji je neverovatno dobro uradjen, posle odgledanog filma imao sam osecaj kao da sam citao strip Smile
Davincija i vendetu nisam gledao, davinci je imao potencijala da bude dobar a kakav je ispao neznam.
pa scary movi je film koji pljuje druge glupe filmove, on i ne treba da bude kvalitetan Smile cisto da se nasmejes na to koliko su neki filmovi glupi Smile
a ako nesto posebno mrzim to su glupi teen horori u kojima na pocetku znas ko ce preziveti (uglavnom plavisica sa svim ostalim kvalitetima osim glumackog i mozda njen decko, uglavnom to postane na kraju Smile ) a ubija ih neka glupost. kako je ono reko pablo francisko: (otprilike) sto ovi tinejdzeri u horor filmovima vole da umiru, mozes ih zadaviti bezicnim telefonom Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 556 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 547 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ageofloneliness, babaroga, Istman, Koridor, laurusri, mrav pesadinac, zziko